KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ



KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Muhallebisi İçin Malzemeler :
* 1 litre süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı tozşeker
* Arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
* 1 paket kremşanti veya süt kreması


 Kadayıfı İçin Malzemeler :
* 250gr. kadayıf
* Yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
* 2-3 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım su bardağı veya daha az tozşeker

Yapılışı:
1. Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.
2. Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
3. Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.
4. Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
5. Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.
6. Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
7. Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
8. Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
9. Kalan kadayıfı da üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini yitirecektir.Afiyet olsun.

SİMİT TADINDA POĞAÇA TARİFİ



SİMİT TADINDA POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya (10gr)
Aldığı kadar un


İçi İçin Malzemeler :
1 kase beyaz ve bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Bulamak İçin Malzemeler :
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı soda
1 tabak kavrulmuş susam

Yapılışı :
Hamur için bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edilir. Bezeler yapılıp 30-40 dakika kadar dinlendirilir. Sonra açılıp içine harç konulup istenilen şekil verilir. Ardından pekmez ve soda karışımına batırıldıktan hemen sonra iyice susama bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bütün bezeler aynı işlemden geçirilip dizilir. 200 derece fırında pişirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

AŞURE TARİFİ


AŞURE TARİFİ

Malzemeler :
500g aşurelik buğday (3 su bardağı)
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 su bardağı fındık
3 lt su
4 su bardağı toz şeker
çeyrek çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, sunuyu aldım)


Üzeri İçin Malzemeler :
25 g fındık
25 g kuş üzümü
100 g ceviz
1 adet nar
Tarçın


Yapılışı :
Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50dk kadar buğdayı kaynatın. (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15dk kaynatmak yeterli olacaktır.).Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber 15dk kadar kaynatın.Şeker, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15dk daha kaynatın.
Tek tek cam kâselere bölüştürün.Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

KABAK TATLISI TARİFİ


KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 


Yapılışı :
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

YUMURTASIZ MOZAİK PASTA TARİFİ


YUMURTASIZ MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
300 gram petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)


Yapılışı :
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir. Daha sonra iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz daha düzgün şekilli oluyor. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.


KADAYIF TATLISI TARİFİ

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Malzemeler:


300 gr. tel kadayıf
1 kase antep fıstığı
Yarım çay b. sıvı yağ

Şerbeti İçin:

2 su b.toz şeker
1 su b.su
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Kadayıfları incecik doğrayın. Daha sonra didikleyerek üzerine yağı gezdirip harmanlayın. Katı yağ ile yağlanmış kabın içine yarısını yayın. Daha sonra üzerine file fıstığı serpip kalanı da tekrar yayın. Üzerine iyice bastırıp 180 derecede pişirin.
Bu arada şerbeti de hazırlayıp ılıtın. Kadayıflar da pişip ılık hale gelince şerbeti üzerine dökün.
Çok hafif ve lezzetli bir tariftir.Afiyet Olsun..

KRALİÇENİN KURABİYESİ TARİFİ


KRALİÇENİN KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler :
200 gr. tuzsuz tereyağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı krem şanti tozu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
2 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı elenmiş çay

Yapılışı :
Tereyağını ,pudra şekeri ,yumurta ,süt ve krem şanti tozunu iyice karıştırırız.Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra mısır unu,unumuzu ve kabartma tozunu ekleriz yoğururuz.Yoğurma işlemi bittikten sonra sırası ile portakal kabuğu, limon kabuğu rendesini ve 2 kaşık kuru çayımızı ekleriz.Hamurumuzu merdane ile açtıktan sonra arzu ettiğimiz herhangi bir kalıpla kesip 160 derece fırın ısısında 20 dakika beyaz kalacak şekilde pişiririz.

PANKEK TARİFİ



PANKEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1/2 bardak şeker
3/4 bardak süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 bardak un (ben tam buğday unu kullandım)

Yapılışı :
Yumurta ile şekeri iyice çırpalım.Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.Küçük teflon tavayı hafif yağlayıp, kızdıralım.Karışımdan bir yemek kaşığı döküp kısık ateşte iki tarafını çevirerek pişirelim.Reçel, nutella, krem peynir vs. sürerek veya muz, ceviz ve çikolata sos ile süsleyip ikram edelim.Afiyet olsun.

BONBON KEK TARİFİ



BONBON KEK TARİFİ


Malzemeler:
3-4 dilim daha önceden kalmış kek
100 g bitter çikolata
Yeteri kadar Hindistan cevizi

Yapılışı :
Kek dilimlerini ufalayın.Çikolatayı ısıya dayanıklı bir cam kaseye koyun ve içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun. Kasenin dibinin suya değmemesine dikkat edin.Keki erimiş çikolataya katıp güzelce karıştırın. Karışım hafifçe yapışkan bir hamur kıvamında olmalı.Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar alıp yuvarlayın ve Hindistan cevizi ile iyice kapladıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Eğer kek dilimleriniz kalınsa çikolata az gelebilir, biraz daha fazla çikolata eriterek karışımın kıvamını tutturabilirsiniz. Benim kekim cevizli olduğu için içine yemiş katmadım siz dilerseniz irice dövülmüş fındık, ceviz ya da antep fıstığı kullanabilirsiniz.

TÜRK KAHVELİ ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ


TÜRK KAHVELİ ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ

Malzemeler:
110 gram un
350 gram çikolata
2 çorba kaşığı Türk kahvesi
350 gram tereyağ
200 gram toz şeker
7 adet yumurta
7 adet yumurta sarısı

Yapılışı ;
Benmari usulü çikolata ve tereyağ güzelce eritilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra 7 tane yumurta sarısı eklenip, un eklenir. Biraz daha karıştırılarak benmari usulü çikolata da eklenerek sufle kaplarına boşaltılır. 200 derecede 10 dakika pişirilir.