KREMALI KEK TARİFİ



KREMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Tane Yumurta
2 Çay Kaşığı Karbonat
2 Çay Bardağı Toz Şeker
100 Gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Kakao
Bitter Çikolata
4 Kaşık Un

Krema İçin Malzemeler:

2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
4 Su Bardağı Süt
1 Kaşık Nişasta
2 Kaşık Un

Yapılışı:
Tereyağını ve bitter çikolataları benmari usulü eritin.Karıştırma kabınıza yumurtalarınızı kırın.Üzerine toz şekeri ilave edip köpürtün.Karışıma karbonat,kakao ve unu da ekleyip karıştırın.Erimiş olan tereyağ ve çikolataları da ekleyip 170 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.Bu sırada kremayı hazırlayın.Tencereye sütü alın üzerine şeker,un,nişasta ve vanilyayı koyun.Kıvamı koyu olana kadar karıştırın.Kaynayınca altını kapatın ve soğumaya alın.Pişen kekinizi ortadan ikiye bölün.Ara bölüme kremanın yarısını dökün ve yayın.İkinci kek katını örtüp kalan kremayı üzerine yedirin.Dilerseniz ceviz ve çikolata ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.

KAHVELİ KEK TARİFİ



KAHVELİ KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
2 çay bardağı tozşeker veya kahverengi şeker
1 su bardağından iki parmak eksik mısırözü yağı
1 su bardağı koyu süzme kahve, kahve makinesinde yapabilirsiniz
3 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu İçin:
Yarım su bardağından fazla pudra şekeri
1 yemek kaşığı kadar kahve

Yapılışı:
Yumurta ile tozşekeri kabarana kadar çırpın.Sıvıyağı yavaş yavaş akıtarak çırpmaya devam edin.
Unu kakao, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.Unun üçte birini koyup düşük hızda karıştırın.
Kahvenin yarısını koyup karıştırdıktan sonra biraz daha un katıp karıştırın.En son kalan kahveyi ve unu sırayla yedirip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza aktarıp yayın.170C dereceli fırında kabarıp üstü iyice kızarana ve içi pişene kadar pişirin.Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.Pudra şekerini 1 yemek kaşığı kahve ile karıştırın. Kaşıktan ancak akacak kıvamda olana kadar gerekirse pudra şekeri veya kahveyi damlatarak ilave edip kıvamını ayarlayın.
Çatalla yollar kekin üzerinden yollar geçerek akıtın.Kuruyup sertleştikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.

MİNİ BROWNİE TARİFİ



MİNİ BROWNİ TARİFİ

Malzemeler :
Dört adet yumurta
İki su bardağı şeker
Bir su bardağı çiçek yağı
İki su bardağı süt
Bir paket küçük kakao
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Üç su bardağı un (kek kıvamında hamur cıvık olacak)

Üzeri İçin :
Kakaolu pasta süsü


Yapılışı :
Derin bir kapta şeker ve yumurtaları mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Daha sonra yağı, sütü ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu eklemeden önce bir kaseye karışımdan ayırıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştıyoruz ve hamurumuzu küçük kek kalıplarının içine boşatıp önceden 180 dercede ısınmış olan fırınımıza koyup, pişmesini bekliyoruz. Yaklaşık 45 dk hazır. Hazır olan keklerimizi kalıplardan ayırıp sıcak sıcak üzerine ayırmış olduğumuz karışımdan döküp, pasta süsü ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

FISTIKLI RULO TATLI TARİFİ



FISTIKLI RULO TATLI TARİFİ

Malzemeler :
1 yumurta
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Süslemek İçin :
Toz Antep fıstığı
1 paket çırpılmış krem şanti

Üzeri İçin :
Mevsim meyveleri

Yapılışı :
Yumurta, süt, şeker ve nişastayı tencereye alıp iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Dikdörtgen cam kabı ıslatıp tabanına bol toz fıstık serpin. Sütlü tatlıyı cam kaba aktarın. 1-2 saat buzdolabında soğutun. Üzerine çırpılmış krem şanti sürüp 1 saat buzdolabında bekletin. İnce uzun dilimler halinde kesip rulo şeklinde sarın. Üzerini mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.Fıstıklı rulo tatlı artık hazır, afiyet olsun.

BATON TİRAMİSU TARİFİ


BATON TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler :
2 paket kedi dili bisküvisi
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı ılık süt

Dolgusu İçin :
3 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz jelatin
200 gr labne peyniri
Yarım çay bardağı rendelenmiş çikolata

Üzeri İçin :
Kakao
çırpılmış krema
Rendelenmiş çikolata


 
Yapılışı :
Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın. Kahveyi şeker ilave ettiğiniz sütün içerisinde eritin ve kedidili bisküvileri kalıbın önce tabanlarına sonra yan duvarlarına dizin. Toz jelatinin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin. Dolgusu için süt, şeker, vanilya, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Jelatini karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında ılınmaya bırakın. Mikserle çırparak soğutun. Labne peyniri ekleyin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı baton kalıba aktarın. üzerini kahveli süte batırılmış bisküvilerle kapatın ve 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkartın. üzerine kakao serpiştirip krema ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.Baton tiramisu artık hazır, afiyet olsun.

PRENSES PASTASI TARİFİ


PRENSES PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
100 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Krema İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tane limonun suyu
350 gram çilek
1 paket tart jölesi
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
50 gram beyaz çikolata

Yapılışı :
Pudra şekeri, margarin, limon kabuğu rendesi,su vanilya, kabartma tozu ve un karıştırılarak mikser ile 2-3 dakika çırpılır.Hazırlanan hamurun 2/3′sini 28 santim çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık ile yayılır.Hamurun üzeri çatal ile bir çok yerinde delinir.Kenarlık yapımı için kalan hamur 1 çorba kaşığı un ile tekrar yoğrulup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5 -2 santim yüksekliğinde yapıştırılır ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-25 dakika pişirilir.Krema malzemeleri ile krema hazırlandıktan sonra pişen kesin üzeri kaplanarak servis edilir.Afiyet olsun.

HAVUÇLU MUHALLEBİLİ TATLI TARİFİ



HAVUÇLU MUHALLEBİLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
4 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz(isteğe bağlı)
Hindistan cevizi (tabanı için)


Üzeri İçin:
Tarçın
Hindistan cevizi

Muhallebi İçin :
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı :
Havuçları rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. Ilıdığında üzerini Hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.


DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ



DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
* 2 su bardağı irmik
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı damla çikolata

Şerbeti İçin:
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su

Üzeri İçin:
* Dondurma 


Yapılışı :
Tencereye tereyağını ve sıvıyağı alın. Üzerine hemen irmiği boşaltın. İrmiklerin rengi dönene kadar kavurun. Diğer tarafta bir tencereye süt,su ve tozşekeri alıp bir taşım kaynatın. İrmiğin üzerine sıcak sıcak şerbeti dökün. Karıştırarak şerbeti yedirin ve ağzını kapatıp dinlenmeye bırakın. Daha sonra içine damla çikolataları boşaltıp karıştırın. Çukur bir kaba bastırarak yerleştirin ve ters çevirin. İstersiniz dondurma ile veya çikolata sos ile de servis yapabilirsiniz

VİŞNELİ BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



VİŞNELİ BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 yumurta (oda sıcaklığında)
8 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket böğürtlenli pasta kreması
2 su bardağı vişne
1 bardak vişneli meyve suyu
Yarım paket (40 gr) beyaz çikolata


Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker yüksek derecede yaklaşık 4 dakika çırpılır. Un ve kabartma tozu ayrı bir yerde elenir. Elenmiş un karışımından kaşık kaşık yumurtalı karışıma eklenir ve tahta kaşık ile hafifçe karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına karışım dökülür, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir (150 derecede).Böğürtlenli kremalar üzerindeki tarife göre hazırlanır.Pandispanya 3 eşit parçaya bölünür.İlk kata 1 paket böğürtlenli krema ve 1 su bardağı vişne konur.2. kata da aynı işlem uygulandıktan sonra kalan krema ile tüm pasta kaplanır.Üzerini vişneler ve beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz, Afiyet olsun.

TAÇ KATMANLI PAVLOVA TARİFİ



TAÇ KATMANLI PAVLOVA TARİFİ

Beze Hamuru İçin :
6 adet yumurta beyazı
Bir tutam tuz
350 gram pudra şekeri
2 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı beyaz sirke

İç Malzemesi İçin :
600 mililitre yağlı krema, çırpılmış
250 gram çilek, ayıklanmış
250 gram yaban mersini
Kristalize şeker çiçekler, dekor için
Toz şeker, üzerine serpmek için


Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın.İki adet 20 santimetre çapında ve bir adet 15 santimetre çapında daire yağlı kâğıt hazırlayıp, üç ayrı fırın tepsisine yerleştirin.Yumurta beyazları ve tuzu geniş bir kapta iyice çırpın. İçine azar azar şeker ekleyerek çırpmayı sürdürün. Mısır unu ve sirkeyi de katın. Çırpın ve beze hamuru elde edin.Hamuru 3 eşit parçaya bölün. İki parçasını 20 santimetre çapındaki yağlı kâğıtlar üzerine kaşıkla yayın.Üçüncü parçanın yarısını da yine kaşık yardımıyla 15 santimetre çapındaki yağlı kâğıda yayın. Geri kalan beze hamurunu pipetli torbaya doldurun. Sıkarak, küçük dairenin çevresine taç görüntüsü verin.Fırının ısısını 140 dereceye düşürün. Bezeleri, dış yüzeyleri sertleşene kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika fırınlayın. Bezelerin iç kısmı yumuşak kalsın.Pavlova’yı bir araya getirmek için, bezeleri fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Dikkatlice altlarındaki yağlı kâğıtları çıkartın. Geniş bir servis tabağına, önce büyük boydaki beze dairelerden birini oturtun. Üzerine yağlı kremanın üçte birini yayın. Çilek ve yaban mersinlerinin bir kısmını da krema üzerine yerleştirin. Diğer büyük bezeyi meyvelerin üstüne oturtun. Krema ve meyvelerle aynı işlemleri tekrarlayın. En üste küçük beze daireyi koyun. Krema ve meyveleri yine aynı şekilde yerleştirin. En üst kısmı kristalize şeker çiçekler ile süsleyin ve toz şeker serpiştirin. Servise sunun.
Afiyet olsun.