TARÇINLI VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ




TARÇINLI VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler:
250 gr. Sana Hamur işi
250 gr. Pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 yumurta
250 gr. Un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. Bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
125 ml. Süt

Yapılışı :
Kek kalıbınızı yağlayın. Margarini şeker, vanilya ve tuzu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çarpın. Yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu tarçın ve kakao, küçük parçalara ayrılmış çikolata ve sütü ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 180 derecede 50 dakika pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

PRATİK KÜMBET PASTA TARİFİ



PRATİK KÜMBET PASTA TARİFİ


Malzemeler :
6 Yumurta
4,5 Çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı kakao
2,5 silme fincan toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı aroma

Krema İçin :
1+1 /4 su bardağı süt

3 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı aroma

Yapılışı :
İlk olarak Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Ayırdığımız yumurta beyazları, toz şekerin yarısı ile beze kıvamına getirelim. Kalan şeker ile yumurta sarılarını çırparak mayonez kıvamına getirelim.Rengi açıldıktan sonra su ve aromaları ilave edelim ve el ile karıştıralım. Son olarak ise un, nişasta ve kakao ilave ederek yine el ile karıştıralım ve 175 derece ısıtılmış fırında 35- 40 dakika kadar pişirelim.Soğuduktan sonra ise ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz parçaları sıcak ve şekerli su ile ıslaralım Çukur bir kabın içine , hazırladığımız pandispanyaları bırakalım ve şeklini almasını sağlayalım.Üzerine pasta kreması ve diğer meyveleri koyduktan sonra, diğer parça pandispanya ile üzerini kapatalım. Streç filmin kenardan sarkan parçalarını üzerine kapatarak bir gece buzdolabında bekletelim.Ertesi sabah pastamızı kalıptan ayıralım ve ters çevirelim üzerini zevkinize göre istediğimiz malzemeler ile süsleyebiliriz. Örneğin krem şanti, şeker hamuru puding gibi.

KIRMIZI KEK TARİFİ



KIRMIZI KEK TARİFİ

Butter Milk İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi

Kek İçin :
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ ya da 120 gr tereyağ
1,5 su bardağı kek unu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kırmızı jel gıda boyası
2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz

Krema İçin :
500 gr labne peyniri (suyunu süzün)
50 gr tereyağı
1 paket toz krem şanti
2 çay bardağı pudra şekeri

 Yapılışı :
İlk olarak oda sıcaklığındaki süte elma sirkesi ekleyerek bekletin. Fırınınızı 175 dereceye getirip, ısıtmaya başlayın. Kelepçeli kalıbınızın dibine yağlı kağıt döşeyin. Öncelikle şekerle yumurtaları iyice çırpın. Eritilip soğutulmuş tereyağı ya da sıvı yağla, butter milk ve sirkeyi ekletip biraz daha çırpın. Ayrı bir kapta elediğiniz unları, kakao ,vanilya ,gıda boyası,tuz ve karbonatı karıştırın; yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra yavaş yavaş bir kaşıkla, hava kabarcıklarını söndürmeden tekrar karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba hamuru boşaltın ve yaklaşık 45-50 dakika pişirin. İlk 40 dakika fırınınızın kapağını hiç açmayın. Kekiniz sönmesin. Kürdan batırarak, pişip pişmediğini kontrol edin (kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir).
İyice soğuttuktan sonra, kalıptan çıkarın. Kreması için bütün malzemeyi çırpın. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra, iki ya da üç kata ayırdığımız kekin aralarına ve üzerine sürün. Üzerini, keki katlara ayırırken çıkardığınız kek parçalarını ufalayarak ya da değişik süs malzemeleriyle süsleyin.Afiyet Olsun.

MEYVELİ MUHALLEBİLİ KREP TARİFİ



MEYVELİ MUHALLEBİLİ KREP TARİFİ


Krep İçin Malzemeler :
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Sıvıyağ

Muhallebisi İçin :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya

İçi İçin Malzemeler :

6 adet muz
İri çekilmiş Antep fıstığı veya fındık

Üzeri İçin Malzemeler :
Antep fıstığı

Yapılışı :
İşe muhallebiyi hazırlayarak başlayalım. Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırıp ateşin üzerine alıyoruz. İyice karıştırın ki topak topak olması. Diğer yandan krep için hazırlıklara başlayalım.Süt,yumurta, un ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Krep tavamızı ya da büyük bir teflon tavayı çok hafif yağlayıp krepleri pişirmeye başlıyoruz. Pişen krepleri kenara alıp içine muhallebi yayıyoruz. Muhallebinin üzerine Antep fıstığı veya fındık ekleyip muzu krepe ekleyerek dürüyoruz ve dürüm hali aşmasını sağlıyoruz. Son olarak üzerini süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

ISLAK KEK TARİFİ



ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağı
½ su bardağı süt
4 kahve fincanı şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 kahve fincanı un

 Yapılışı :
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Ardından süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Bu karışımdan 1 su bardağını ayırın.Kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.Bu arada fırını 180 derecede ısınmaya bırakın.Karıştırma işlemi bittikten sonra ısınmış fırına harcı verin.50 dakika kadar fırında pişirin.Fırından alınan sıcak kekin üzerine ayırdığınız karışımı, karışımın üzerine bir yarım su bardağı süt ekleyerek dökün.Soğuyunca üzerine dondurma koyarak servis edebilirsiniz.

COCO KEK TARİFİ



COCO KEK TARİFİ


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
1 paket kremşanti

Hindistan cevizi

Yapılışı :
Önce yumurta ve şekeri 5 dk kadar çırpalım. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.Kek hamurunuzu kalıplara bölüştürelim (yaklaşık 14 adet çıkıyor).
170 derecelik fırında kapağı hiç açmadan üzeri pempeleşinceye kadar pişirelim kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp cupcaklerimizin üzerine birer kaşık sürelim ve Hindistan cevizine batıralım. Coco keklerimiz hazır.
Afiyet olsun.

ELMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ



ELMALI HAVUÇLI KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağının yarısından biraz fazla sıvı yağ
1 adet elma
1 adet havuç
Portakal ve limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2,5-3 su bardağı un
İsteğe bağlı fındık yada ceviz
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Önce yumurtalarımızı köpürene kadar çırpıyoruz. Sırasıyla bütün malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. Elmayı minik minik doğrayıp, havucu rendeleyip ekliyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp 150-170 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ



ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
80gr. bitter çikolata
125gr. tereyağı
2 yumurta
Vanilya
Yarım su bardağı tozşeker
1 tutam tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un (yaklaşık)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Yapılışı :
Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin.Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin.Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin.Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin.İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın.Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın.Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin.2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ



PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
100 gr. tereyağı
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz


İçi İçin Malzemeler :
Beyaz peynir

Üzeri İçin :

Çörek otu

Yapılışı :
Sütü ve suyu el yakmayacak kadar ısıtıp şekeri ilave edin karışımda mayayı eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları vaktiniz varsa 10-15 dakika kadar da tepside mayalanmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.Afiyet olsun.

KREMALI KEK TARİFİ



KREMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Tane Yumurta
2 Çay Kaşığı Karbonat
2 Çay Bardağı Toz Şeker
100 Gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Kakao
Bitter Çikolata
4 Kaşık Un

Krema İçin Malzemeler:

2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
4 Su Bardağı Süt
1 Kaşık Nişasta
2 Kaşık Un

Yapılışı:
Tereyağını ve bitter çikolataları benmari usulü eritin.Karıştırma kabınıza yumurtalarınızı kırın.Üzerine toz şekeri ilave edip köpürtün.Karışıma karbonat,kakao ve unu da ekleyip karıştırın.Erimiş olan tereyağ ve çikolataları da ekleyip 170 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.Bu sırada kremayı hazırlayın.Tencereye sütü alın üzerine şeker,un,nişasta ve vanilyayı koyun.Kıvamı koyu olana kadar karıştırın.Kaynayınca altını kapatın ve soğumaya alın.Pişen kekinizi ortadan ikiye bölün.Ara bölüme kremanın yarısını dökün ve yayın.İkinci kek katını örtüp kalan kremayı üzerine yedirin.Dilerseniz ceviz ve çikolata ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.