ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI TARİFİ



ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
8 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt,
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
12 adet çilek
1 paket toz çilek jölesi
İki buçuk su bardağı kaynar su

Yapılışı :
İrmik, tozşeker, süt ve vanilyayı tencereye alın. Karıştırarak orta ateşte kıvam alana dek pişirin. İki dakika daha kaynatıp, ıslatılmış orta boy bir dikdörtgen kaba yarısını dökün. Üzerine ceviz serpiştirip, kalan irmikli karışımı yayın. Ilındıktan sonra üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin. Ayrı bir yerde jöle ve kaynamış suyu, jöle eriyene dek karıştırın. Ilındıktan sonra çileklerin üzerine gezdirin. Bir saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
350 gram tavuk göğsü
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası

Üzeri için:
Tarçın

Yapılışı :
Tavuk etini tencereye alın ve üzerine geçecek kadar su ilave edip, 30-35 dakika haşlayın. Suyun içinden çıkarıp, hem kokusunun çıkması hem de iyice liflerine ayrılması için bir-iki dakika akan suyun altında tutarak elinizle suyunu sıkın. İyice liflerine ayrıldığı zaman suyun altından alın. Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve tavuk etini katıp, sürekli karıştırın. Arada bir kaşığın tersiyle helva yapar gibi ezerek karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiği zaman çok az yağlanmış cam bir kabın içine boşaltın ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

ÇİLEKLİ MERENG TARİFİ


ÇİLEKLİ MERENG TARİFİ

Beze İçin Malzemeler :
6 adet yumurtanın akı
2 su bardağı tozşeker

Mereng Kreması İçin:
 Bir buçuk su bardağı toz krem şanti
 1 su bardağı krema
 Yarım su bardağı süt
 1 çorba kaşığı toz jelatin
 1 kahve fincanı soğuk su
 200 gram çilek
 1.5 çorba kaşığı tozşeker
 1 su bardağı file badem

 Servis İçin:
Taze çilek, çilek sosu ve
nane yaprağı

Yapılışı :
Mereng bezesi için, yumurta aklarını mikserle çırparak köpürtün. Yavaş yavaş tozşeker ilave edin. Kar beyazı kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışımı, krem şanti torbasına koyun. Yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekillerde sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2 saat pişirin. Krema için, krem şanti, krema ve sütü mikserde çırpın. Jelatini suda eriterek bu karışıma ilave edin. Daha sonra tüm bu malzemeye şeker ve doğranmış çileği ilave edin.Dondurucu da 2 saat bekletin. Ardından, fırında pişirilen bezelerin yarısını servis
tabaklarına alın. Üzerine 2'şer çorba kaşığı mereng kremasını paylaştırın. Kalan bezeleri üzerlerine kapatın. File bademle etrafını süsleyin. Çilek, çilek sosu ve nane yaprağı ile servis yapın. Çilek sosu: 500 gram çilek, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı tozşekeri kaynatın ve blenderden geçirin. Yarım su bardağı soğuk suda 1 çorba kaşığı nişastayı eritin. Blenderden geçirdiğiniz karışıma ekleyin. Tekrar kaynatın ve soğuduktan sonra kullanın.

FINDIKLI KAREMELLİ PASTA TARİFİ




FINDIKLI KAREMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 çay bardağı silme un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya

Kreması İçin :
2 su bardağı süt
1 çay bardağına yakın şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Karamelli Sos İçin :
1. 5 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket vanilya

Arası İçin  :

2 adet muz

Süslemek İçin :

Fındık ve çikolata


Yapılışı :
Yumurta ve şekeri çırpın.Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Keki uygun bir tepsiye alıp yarım su bardağı sütle her yerini ıslatın.Üzerine 2 adet muzu dilimleyip serin.Kremayı pişirin, sıcakken mikserle iki dakika kadar çırpın ve muzların üzerine dökün.Damla çikolataları serpin.En üste karameli pişirip dökün. Fındık ve çikolata parçalarıyla keki süsleyin.

KÜNEFE TARİFİ



KÜNEFE TARİFİ

Malzemeler :
150 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağ
100 gr Dil Peyniri
1 Kaşık Pekmez


Şerbeti:
4/3 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
1-2 Damla Limon

Yapılışı :
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.Kadayıfı  tel tel ayırıp havalandırıyoruz.50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfı da üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevire pişirelim.
Bir tarafı pişince bir tepsi yada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağı da sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbeti hemen döküp soğutmadan yiyiyoruz. Afiyet Olsun.

CEVİZLİ KEK TARİFİ



CEVİZLİ KEK TARİFİ


Malzemeler :
 4 yumurta
 1 paket vanilya
 1 bardak şeker
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1,5 bardak iri çekilmiş ceviz
 1 tatlı kaşığı tarçın
 2 bardak un
 1 paket kabartma tozu


 Kreması :
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket (200gr) labne peynir
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpalım.Yağ, ceviz, tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Kalıbı yağlayıp boşaltalım ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.Fırından çıkınca kalıptan çıkartıp soğumasını bekleyelim.Diğer tarafta sütle krem şantiyi iyice çırpalım.Labne, ceviz ve şekeri de başka bir kapta karıştıralım.İki karışımı birleştirip karıştıralım.Kek soğuyunca krema ile sıvayalım.Dolapta bekletelim, servis yapmadan 10-15 dak. önce dolaptan çıkarıp bekletelim ve daha sonra servis yapalım.

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ



PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler :
1 paket yumuşak margarin
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı sirke
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)
Alabildiğince un

Yapılışı :

Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım.Sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.Arasına istediğimiz iç malzemesi koyup şekillendirelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim.180-185 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

REVANİ TARİFİ



REVANİ TARİFİ


Malzemeler :
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı
2 çorba kaşığı irmik
4,5 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı :
4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.1 kaşık limon suyu katılır.
Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir.Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.

PATATESLİ SİMİT BÖREK TARİFİ



PATATESLİ SİMİT BÖREK TARİFİ


Malzemeler  :
3 Su bardağı un
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Tane yumurta
Tuz

İç Harcı İçin :

3 Tane haşlanmış patates
200 Gram kıyma
1 Tane haşlanmış havuç
Sıvıyağ
1 Tane soğan
Karabiber
Tuz


Yapılışı :
İçini hazırlamak için haşladığımız patatesleri havucu soyduktan sonra rendeleyelim. Ardından soğanı yemeklik olarak doğrayalım geniş bir tavaya sıvıyağ katıp soğanları ve kıymayı kavuralım.
Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra rendelediğimiz patates ve havucu üstüne ekleyelim karıştıralım. İstediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Hamurunu hazırlamak için unu yoğuracağımız kaba alalım. Üstüne tuzu atalım ortasını havuz şeklinde açalım. Mayayı içine katalım üstüne sıvıyağı, sütü ve yoğurdu dökelim. Yumurtanın akını katıp elimizle mayayı eritelim. Yoğurmaya başlayalım hazır olan hamuru 30-40 dakika dinlendirelim.Dinlendirdiğimiz hamuru un serpip yuvarlak şekilde açalım. Açtıktan sonra içine hazırladığımız patatesli harcı katıp rulo şeklinde saralım.Yağladığımız fırın tepsisine alalım tepsiye aldıktan sonra rulonun her iki ucunu birleştirip simit şekli verelim. Üstüne yumurta sarısı sürelim. Üstüne susam yada çörekotu da serpebilirsiniz.Keskin bir bıçakla kenarlarına dilim şeklinde çentikler atalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ



PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler :
2,5 su bardağı ılık süt
3 yumurta (2 sinin sarısı üzerine geri kalan beyazlar ve 1 yumurta içine)
250 gr tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeteri kadar un

İçine koymak için peynir


Yapılışı :
Süt derice bir kaba kur ve üzerine maya,şekeri ilave edin elinizle mayayı ezip kabın ağzını biraz kapayın. Göreceksiniz ki mayanın üzeri hafiften göz göz köpükçük olmaya başlamış. Sonra sıcak olmayan ve erittiğiniz tere yağını ve yumurtayı ve ununu da azar azar ilave etmeye başlayın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun ve 10-15 dakika dinlendirilmeye bırakın.
Sonrasında bezeleri bir merdane yardımıyla 40-45 cm çapında yuvarla bir şekilde açın ve 8 eşit parçaya bölünecek şekilde bir bıçak yardımıyla kesin.Kenar kısmına peynirini de yerleştirip ince tarafına doğru sarın ve tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarılarını da sürdükten sonra 180 derecede fırınlayın. Piştikten sonra göreceksiniz ki çok lezzetli poğaçalar olacak.