FINDIKLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 paket kakao (25 gram)
İç Kreması :
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1,5 Türk kahvesi fincanı un
1,5 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr Labne peyniri
Diğer Malzemeler :
Parçalanmış bitter çikolata
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe+1 tatlı kaşığı toz şeker
Kaplaması İçin:
1 paket çikolata sosu+3,5 çay bardağı süt
Üzerine:
İri çekilmiş Fındık içi
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpalım. Süt, sıvı yağ ekleyip 1-2 dk çırpalım.
Kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyelim. Önce düşük ardından hızlı devirde 3-4 dk çırpıp yağlanmış yuvarlak kalıba keki dökelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Labne hariç bütün malzemeleri çırpalım ocağa alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Ocaktan aldığımızda labne peynirini ekleyip çırpalım. Üzeri için çikolata sosunu tarifine göre pişirelim.
Ilınmaya bırakalım. Keki ıslatmak için nescafeli suyu hazırlayalım. Dilediğiniz malzeme ile de ıslatabilirsiniz.
Pişen keki 2 ye ya da 3 e bölelim. Her katı nescafeli su ile ıslatalım. İlk katı alıp, krema sürelim. Çikolata serpip 2. katı üzerine kapatalım.
Aynı işlemi tekrarlayalım. 3. katı kapatalım. Ilınan çikolata sosuyla pastanın her yerini kaplayalım. Yan taraflarını iri çekilmiş fındık ile kapatalım.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yakıştığı için ben öyle süsledim. Pastamızı dolapta soğutup dilimleyerek servis edelim. Afiyet Olsun.
HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
6 çay kaşığı kabartma tozu
90 gram Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
500 gram tozşeker
250 gram tereyağı
4 adet yumurta
500 ml (2 su bardağı) süt
Glazür İçin :
185 gram (1.5 su bardağı) pudra şekeri
90 gram (1 su bardağı) Hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
4 çorba kaşığı limon suyu
Arası için:
1 su bardağı krema
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yapılışı :
Tereyağını eritip soğutun. Un ve kabartma tozunu büyük bir kaba eleyin. Hindistan cevizi, rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker, eritilmiş tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından alıp, 5 dakika kalıpta tutun. Kalıptan çıkardıktan sonra da telin üzerinde soğutun. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Keklerin arasına limon kabuğuyla karıştırılmış kremayı sürün. Glazür için derin bir kasede pudra şekeri ve Hindistan cevizini karıştırın. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip karıştırın. Glazürü kekin üzerine sıvayın. Afiyet olsun.
JÖLELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 paket vişne jölesi
200 gram kedidili bisküvisi
Arzuya göre çeşitli meyveler
Krema için:
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
Yarım paket vanilya
Yarım kg süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krema için yumurtayı, unu, margarini, vanilyayı, sütü ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Bu karışımı ocağa alıp, koyulaşana dek tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Jöleden 2 kepçe alıp, pastayı yapacağınız kalıbın dibine dökün. 10 dakika dondurun. Üzerine istediğiniz meyveyi dilimleyip dizin. Meyvelerin üzerini de örtecek kadar jöle döküp dondurun. Sonra kedidili bisküvisini jöle ile ıslatarak, kenarlardan boşluk bırakacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan birkaç çorba kaşığı koyup yayın. Tekrar bisküvi dizin ve kabı doldurana dek aynı sıralamayla malzemeleri döşeyin. Kalan jöleyi etrafından döküp boşlukları doldurun. Tekrar dolaba koyup servis zamanına kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman, pasta kabını sıcak suya oturtup biraz bekletin. Daha sonra ters çevirip servis tabağına çıkartın.
ALMAN PASTASI TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
* 3 yumurta
* 2 fincan şeker
* 4 fincan un
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Limon kabuğu rendesi (istenirse, şart değil)
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürüne kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Yağlanmış orta boy bir kalıp ya da tepsiye dökülür. Çok büyük olmasın. Kek ince olur. 26-28 cm çapında bir kalıp yeterli olacaktır. Tepsiyi 160 C fırında normal kek pişme süresi kadar pişirelim. Üstü çok kızarmasın. Bir de bıçak batırınca, bıçağa hamur bulaşmasın. Pişmiş demektir. Keki soğuyunca ikiye kesin.
Muhallebi İçin Malzemeler :
* 3 bardak süt
* 6 kaşık şeker
* 4 kaşık un
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket krem şanti
* 1 adet limonun kabuğunun rendesi
* Üstü için pudra şekeri
Yapılışı:
Vanilya hariç diğer malzemeler bir tencereye konur ve orta ateşte pişirilir. Kıvamı gelene kadar sürekli karıştırılmalı çünkü yumurta olduğu için çabuk topaklanıyor. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip bir süre daha kaynatın. Sonra ocaktan alın. Ara ara mikser ile çırparak hem kaymak tutmasını önleyin hem de daha kremsi bir yapı kazandırın. İterseniz içine bir paket krem şanti ekleyin. Ben eklemiştim. Ama şart değil. Krem şanti ekleyince daha köpüklü bir krema oluyor. Krema soğuyunca ikiye kesilmiş kekin arasına hepsi konur. Düzeltilir ve üst parça kapatılır. Kekin en üstüne pudra şekeri serpilir. 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılabilir.
Not: İstenirse muhallebinin içine ya da kekin arasına meyvelerde
eklenebilir
ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
Pandispanya İçin Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
1 Kahve fincanı süt
1 Paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilya
Pasta Kreması İçin Malzemeler :
3 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
2,5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı Tereyağ
2 Paket vanilya
Dış Kaplama İçin :
2 paket Çikolatalı krem şanti
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Öncelikle yumurtalarımız ılık olacak ve derin bir kapta yumurtaları şeker ile mikserimizin en yüksek seviyesinde 10 dk. kadar çırpalım.Bu karışımın içine un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim.Bir miktar daha çırptıktan sonra içine sütü de ilave edelim çırpalım isteğe göre kakao da ilave edebilirsiniz ve yağlanmış pandispanya kalıbımıza dökelim.Fırını ısıtmadan 150 derece de sadece alt kısmını çalıştırarak içini çekene kadar pişirelim.Yaklaşık 40 dk.ve asla fırının kapağını açmayalım.Pişmesine yakın kontrol etmek için açıp bıçak yardımıyla pişip pişmediğine bakabilirsiniz.Bir miktar da üstünü kızartıp kekimizi soğumaya bırakalım.Diğer yandan kremamız için olan malzemelerden tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri iyice çırpıp kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla çırpalım.Kekimizi ortadan ikiye kesip sütle ıslatalım kremamızı döküp yayalım.Diğer kısmı üstüne kapatıp tekrar sütle ıslatalım.üzerindeki tarife göre hazırladığımız krem şantimiz ile süsleyelim Hindistan cevizi serpelim dolapta 2 saat bekletip servis edelim.
ÇİLEKLİ TRİFLE TARİFİ
Malzemeler :
500-600 gr. çilek
2 adet muz
1/2 paket çilekli bitkisel jel veya jöle
12 adet savayer bisküvi
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3/4 su bardağı toz şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
1 kutu labne peynir (200 gr.)
Yapılışı :
Sütün 1,5 çay bardağını savayer bisküvi için ayırın. Kalanını yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker ile muhallebi gibi devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin. Mikser yardımı ile 5 dk. çırpın. Biraz soğuyunca kremaya labne peyniri ekleyin ve 5 dk. daha çırpın.
Derin, dışı şeffaf cam bir servis kasesinin yan kenarlarına çilekleri ince dilimler halinde yerleştirin.
Servis kasesinin tabanına 2 yemek kaşığı krema yayın. 1,5 çay bardağı sütü 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın. Savayerleri bu karışıma batırıp kremanın üzerine sıralayın. Üzerine 4 yemek kaşığı krema yayın ve ince dilimlenmiş çilekleri dizin. Çileklerin üzerine 2 kaşık krema yayın ve tekrar savayerleri süte batırıp krema üzerine sıralayın. Tekrar sırasıyla 2 kaşık krema, çilek ve ince dilimlenmiş muz ve bol krema sürün.
En üste kremadan sonra muz ve çilek dizin. Servis kasenizin üzerinde jel için1-2 cm. kadar boşluk bırakın. Jeli veya jöleyi üzerindeki tarife göre 1 bardak sıcak su ile hazırlayın. Meyvelerin üzerine dikkatlice dökün.
Buzdolabında 6-8 saat kadar bekletin.
Servisten önce üzerini taze çilek ve beyaz çikolata rendesi ile süsleyip servis yapın.
MERENGLİ DONDURMA PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
200 gr vanilyalı dondurma
200 gr çilekli dondurma
200 gr kakaolu dondurma
¾ su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
Mereng İçin :
3 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı krem tartar
Yapılışı :
Kümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin. Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın. Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın. Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin. üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın. Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın.
Merengli dondurma pastası artık hazır, afiyet olsun.
LİMONLU KREMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1.5 su bardağı limon suyu
2.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı un
8-10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı krema
1 ad. Limonun rendelenmiş kabuğu
20 ad kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Su ve limonun suyunu karıştırarak bir tencereye alın.
İçine unu, toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve nişastayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırtarak pişirin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın.
Karıştırarak soğumasını sağlayın.
Sonrasında kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kedi dillerini süt ile ıslatıp 25X25 cm ebadında kalıba bir kat sıralayın.
Üzerine limonlu kremanın bir kısmını dökün. 2.kata tekrar ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayıp üzerine kalan kremayı gezdirin.
Buzlukta 2 saat soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınızda dilimleyerek servis yapın.
SEVGİ PASTASI TARİFİ
Krema İçin Malzemeler :
- 4 yumurta sarısı,
– 100 gr. tozşeker,
– 50 gr. su,
– 300 gr çırpılmış kremşanti,
– 200 gr süzme yoğurt,
– 4 yaprak jelatin (buzlu suda 15 dakika bekletilmiş),
– 200 gr. çilek,
– 2 çorba kaşığı pudra şekeri.
Pandispanya İçin Malzemeler :
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 silme su bardağı un,
- 1 silme çay bardağı buğday nişastası,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya.
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpma kabına kırın.
Şekeri ekleyin ve önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpın.
Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
Çırptığınız yumurta ve şekere ilave edin. 1 dakika daha mikserle çırpın.
Diğer tarafta kalıbın her tarafını tereyağıyla yağlayın.
Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın. İsterseniz tepsinin dibine tepsi ölçüsüne göre yağlı kağıt kesip koyabilirsiniz.
Pandispanya hamurunu kalıba dökün. Birkaç kez sert bir zemin üzerine kalıbı vurun ki içinde hava kabarcığı kalmasın.
Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarlayın.
Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
Yaklaşık 20 dakika da pandispanya pişecektir.Yine de çıkarmadan bir kürdan batırıp içini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Pandispanyayı kalıptan çıkartın. (Krema ile süsleneceği için kalıp tekrar kullanılacaktır. Bu yüzden kalıbı yıkayın.)
Krema Yapılışı :
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın.
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.
Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin.
Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın.
Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin.
Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.
Çilekleri yıkayıp ayıklayın.
Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin.
Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.
Pandispanyayı tekrar kalıba yerleştirin.
Üzerine çilekli kremayı dökün
Çilekle süsleyin. Buzdolabında soğuyana kadar bekleyin ve servis yapacağınız zaman kalıptan kelepçeleri yardımıyla çıkartın.
İSHAKİYE TARİFİ
Malzemeler :
100 gr tereyağı
65 gr pirinç unu
100 gr badem unu
800 ml süt
375 gr toz şeker
File badem
Yaban mersini
Yapılışı :
Tereyağını tencerede eritin. Pirinç unu ve badem ununu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Yavaşça sütü ekleyin ve pürüzsüz kıvam gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra file badem ve yaban mersini ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)