ÇİKOLATALI HALKA TATLISI TARİFİ


ÇİKOLATALI HALKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı kakao
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için: 

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Sosu için: 

100 gram bitter çikolata
1 kahve fincanı süt

Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp kek malzemesini dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Şerbet için toz şekerle suyu kaynatın. Soğuyunca, fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirin. Daha sonra tatlıyı servis tabağına alın. Ayrı bir yerde çikolatayı, sütle birlikte benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, 4 saat dinlendirin ve servis yapın.

AĞLAYAN KEK TARİFİ


AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu


Kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti


Sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı :
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.
Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.
Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın.
En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.
30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın.
Sonra soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.

ELMALI BİSKÜVİLİ TOPLAR TARİFİ


ELMALI BİSKÜVİLİ TOPLAR TARİFİ

Malzemeler  :
4 Adet Elma (elmalar biraz küçüktü)
1,5 Paket Petibör Bisküvi
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Yemek Kaşığı Şeker
Bir Avuç Fındık
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Elmaları rendeleyip şekerle pişirip altını kapatıp içine tarçını ve dövülmüş fındıkları ekleyelim. Karışım ılınınca içine ufak paçalara böldüğümüz bisküvileri ekleyip yoğurup top şekli verip hindistan cevizine buluyoruz. Afiyet Olsun.

AVCI BÖREĞİ TARİFİ


AVCI BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler :
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
Bir su bardağı ince bulgur
İki adet soğan
Yarım demet maydonoz
Bir yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Karabiber
Bir çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yufkalara sürmek için;
bir çay bardağı yoğurt
bir çay bardağı sıvı ayğ
bir adet yumurta

Bulamak için;
bir adet yumurta
bir çay bardağı süt
galeta unu

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
İlk olarak böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Kıymayı bir tencereye koyup kavuruyoruz. Suyunu çekince yemeklik şekilde doğradığımız soğanları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz. En son yumuşasın diye sıcak suya koyduğumuz bulguru, ince kıyılmış maydonozları ve cevizi de karışıma ekleyip iç harcımızı bitirmiş oluyoruz. Tezgaha bir yufkayı serip yumurta, yoğurt ve sütle hazırladığımız harçtan üzerine sürüyoruz. Diğer yufkayı da üzerine serip tekrar harçtan sürüyoruz ve sekiz eşit üçgene bölüyoruz. Hazırladığımız iç harcı koyup rulo şeklinde doluyoruz. Aynı işlemleri diğer yufkalar içinde yapıyoruz. Hepsi bittikten sonra önce sütlü karışıma bulayıp sonra galeta ununa bulayoruz. Bir tencerede yağı kızdırıp böreklerimizin her yönü kızaracak şekilde pişiriyoruz. Kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz. Böreklerimiz hazırdır, afiyet olsun.

TAVUKLU BÖREK TARİFİ


TAVUKLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yufka
500 gram kuşbaşı tavuk
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet muskat
Bir buçuk su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz


Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı,
susam

Yapılışı :
Kuşbaşı tavukları nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 su bardağı su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Tavukları süzerek bir tabağa alın. Zeytinyağı ile unu kavurun. Hafifçe pembeleştiğinde 1.5 bardak tavuk suyu ekleyip çırparak karıştırın. Krema gibi olup pişince dövülmüş muskat ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her üçgene fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayıp 3-4 parmak eninde sarın. Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

SUSAMLI ÇITIR HALKALAR


SUSAMLI ÇITIR HALKALAR

Malzemeler :
3 su bardağı un
100 gr margarin(Margain oda sıcaklığında )
1 paket susam
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :
Margarin oda sıcaklığında yumuşasın .
Unu yoğurma kabına al bütün malzemeleri sırasıyla ilave et.
Yoğur ve hamurdan küçük parçalar kopar zemine biraz un koy ve halka şeklinde yuvarla .
Yağlanmış tepsiye diz ve önceden ısıtılmış fırında 170 derece 30 dk pişir.

KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ


KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
Yarım kase yoğurt kaymağı (oda sıcaklığında)
2 kaşık tereyağı (yaklaşık 50-60 gr.)
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz
Beyaz peynir (içi için)
Çörek otu (üzeri için)

Yapılışı :
Sütü el yakmayacak kadar ısıtıp mayayı sütte eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ


ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeleri :
1 kg un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar su
Tuz

İç Malzemeleri :
Yarım kg ıspanak
2 yumurta
3 kaşık tereyağı+1 kaşık sıvı yağ
Tuz, pul biber

Yufkaları yağlamak için:
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için 1 kaşık yoğurt

Yufkaları açmak için :
Nişasta-un

Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için undan 1 kase kadar ayırıp diğer malzemeleri yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada ıspanakları ayıklayıp duru suyu çıkana kadar yıkayın ve doğrayın.
Tavada yağı eritin yumurtaları kırıp pişirin. Doğramış olduğunuz ıspanağın üzerine dökün. Tuzunu ve biberini atıp karıştırın, çıkan suyunu süzün.
Hamurdan cevizden büyük bezeler alın. Daha sonra bezeleri iki eşit sayıda bölün.
Bezelerin yarısını nişasta ve un karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her bir bezenin aralarına erimiş tereyağı ve sıvı yağı karışımından sürerek üst üste koyun. Fırın tepsisinin büyüklüğünü geçecek şekilde açarak tepsiye yerleştirin.
Yufkaların yarısı bittiğinde hazırlamış olduğunuz ıspanaklı içi yufkanın üzerine yayın. Daha sonra diğer bezeleri de aynı işlemlerden geçirin ve ıspanaklı harcın üstüne yerleştirin.
Yufkaların arasını yağladığınız harcın kalanına 1 kaşık yoğurt ekleyip karıştırın ve en üste bu karışımı sürün.
Böreği dilimleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİ TARİFİ



MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİ TARİFİ

Malzemeler :
• ½ su bardağı zeytinyağı
• 1 adet yumurta
• 2 tatlı kaşığı kuru maya
• 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı :
1. Yumurta, zeytinyağı, süt, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın.
2. Üzerine unu azar azar ekleyip yoğurun.
3. Yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5. 180 C’ ye ayarlı fırında pişirin.
6. Soğuduktan sonra servis edin.

ALMAN PASTASI TARİFİ


ALMAN PASTASI TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :
1 çay bardağı ılık süt 
1 çay bardağı ılık su 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı toz şeker 
2 yumurta 
1 vanilya 
1 paket instant maya(toz maya) 
28-29 kaşık un(ne silme nede çok tepeli olmayacak) 


Yapılışı :
Unumuzu yoğurma kabına eliyoruz.Mayayı ve şekeri katıp harmanlıyoruz ortasını açıp kalan tüm malzemeyi ilave ediyoruz.Oldukça yumuşak bir hamur oluyor.Üzerini kapatıp 20 dak kadar mayalandırıyoruz.Süre sonunda kabarmışsa limondan biraz küçük bezeler alıp yuvarlıyoruz düzgün yuvarlaklar hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.18-20 arası beze çıkacaktır.Bezeleri tepsiye aralıklı dizelim kabarma payını hesap ederek.15 dak tepsi mayası için bekletelim.Hamurlarımızı 180 derecede soğuk fırına verelim.Kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

Kreması :
3 su bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker 
3 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta (Unumuz ve nişastamız hafif tepeli olsun) 
1 vanilya 
1 yumurta sarısı
1 poşet toz şanti 

Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şekeri tel çırpıcıyla biraz çırpalım kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra pişmeye alalım.Karıştıra karıştıra koyu bir muhallebi kıvamına kadar pişirelim.Muhallebimiz ılıyınca mikserle hafif çırpıp toz şantiyi ilave edelim iyice çırpalım.Hazırladığımız kremayı dolapta dinlenmeye bırakalım. Kremamızı pastadan önce hazırlayıp dinlendirelim. Soğuyan pastaları ikiye kesiyoruz bir miktar krema sıkıyoruz üzerine dilimlenmiş muzlar yerleştiriyoruz biraz krema muzlarında üzerine sürüp diğer pasta parçasını üzerine kapatıyoruz.Bütün pastaları bu şekilde hazırlayıp dolapta dinlendiriyoruz.Servisten önce bol pudra şekeri sepiyoruz