AYVALI PANNA COTTA TARİFİ


AYVALI PANNA COTTA TARİFİ


Malzemeler :
1 adet ayva
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı krema
1 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam vanilya
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı soğuk su

Yapılışı :
Ayvanın kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Dilimleyip, 3 çorba kaşığı toz şekerle pişirin. Ayrı bir yerde süt, krema ve kalan 3 çorba kaşığı toz şekeri ısıtın. Nişasta ve vanilya ilave edip, karıştırın. Jelatini su ile açıp, 1 dakika dinlendirin. Daha sonra sütlü karışıma ekleyip karıştırın. 10x15 cm'lik kek kalıbına dökün. 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip, üzerine pişirdiğiniz ayvayı yerleştirip, suyunu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

GÜLLAÇLI İRMİK HEVLASI TARİFİ


GÜLLAÇLI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
4-5 yaprak güllaç
İki buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker


İrmik helvası için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker


Süslemek için:
Portakal kabuğu dilimleri

Yapılışı :
Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve toz şeker koyup, karıştırın. Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun. İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin. Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun. Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin. Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın. Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın. Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

ÇİLEKLİ PRENSES ÇANTASI TARİFİ


ÇİLEKLİ PRENSES ÇANTASI TARİFİ

Malzemeler :
60 gram margarin
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta


İçine:
400 ml krema
400 gram çilek
Pudra şekeri 


Yapılışı :
Margarini, su, tuz ve vanilya ile bir tencereye alın. Kısık ateşte margarin eriyip su kaynayana kadar bekleyin.
Tencereye unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Malzeme koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Yumurtalardan birini kırıp hamura yedirin. Diğer yumurtaları da tek tek hamura yedirin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar alıp tepsiye aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen bezeleri fırından çıkartıp hemen mutfak makası ile yanlarını
kesin. Kremayı sıkma torbasına alıp bezelerin içini doldurun. Çileklerin saplarını ayıklayıp dilimleyin. Kremanın üzerine çilek dilimleri yerleştirin. Bezeleri servis tabağına aldıktan sonra, üzerlerine pudraşekeri serpin.

MUZLU MOCHA TARİFİ


MUZLU MOCHA TARİFİ

Malzemeler :
2 adet muz
Bir buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı şeker eklenmiş kakao
2 çorba kaşığı bal

Üzerine: 

Krema, kakao

Yapılışı :
Kabuklarını soyup, dilimlediğiniz muzları robota alın. İçine süt, nescafe, şekerli kakao ve bal katın. Tüm malzemeyi pütürsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirin. Bardaklara paylaştırın. Üzerine krema sıkıp, kakao serpin ve servis yapın.

ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay b sıvı yağ
2 yk pudra şekeri
1 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartmatozu
Alabildiği kadar un

Yapılışı :
Malzemeleri karıştırın yumuşak bir hamur elde edin . Küçük küçük parçalar koparın yuvarlayın yağlı kağıt serişi fırın tepsisine dizin parmağınızla hamurunuzun ortasına hafif batırın çok batırırsanız kurabiyeleriniz çatlıyor . 175 dereceli önceden ısınmış fırında altları koyulaşana kadar
Pişirin fıtından alın ve soğumasını sağlayın . Tencere içine su koyup bir kase yerleştirin içine 80gr bitter çikolatayı kırın benmari usulü eritin . Eriyen çikolatayı çay kaşığı ile soğuk olan kurabiyelerin çukur kısmına yayın çikolata donsun servis yapabişirdiniz afiyet olsun

PUF PUF POĞAÇA TARİFİ


PUF PUF POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
•2 yumurta
•1 su bardağı ılık süt
•1 paket yaş maya
•1 paket kabartma tozu
•5 yemek kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•Yarım su bardağı zeytin yağı
•2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
•Yarım su bardağı yoğurt

Yapılışı:
İlk önce mayayı ılık sütle eritiyoruz. Mayamız kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki diğer malzemelerimizi ekliyoruz, daha sonra un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edip, mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamurumuzdan kurabiye hamuru kadar alınıp, yuvarlak şekil veriyoruz.(İçine biraz katı yağ sürüyoruz) Üzeri için yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside mayalandırmaya bırakıyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

ALTIN ÇİLEKLİ TURTA TARİFİ


ALTIN ÇİLEKLİ TURTA TARİFİ

Malzemeler :
5-6 adet kurutulmuş altın çilek
250 gram oda sıcaklığında margarin
10 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
10 çorba kaşığı tepeleme un

Üzeri için:
Yarım çay bardağı kurutulmuş altın çilek
1 paket tart jölesi (13 gram)
İki buçuk çay bardağı su

Yapılışı :
Margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve unu iyice yoğurun. Altın çilek ilave edip yeniden yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalanını yağlanmış fırın kabına, kaşıkla bastırarak yerleştirin. Ayırdığınız hamur parçasına 1 çorba kaşığı un ekleyip, yoğurun. Küçük şeritler yapıp turtanın üzerini süsleyin. Oluşan minik boşluklara altın çilekleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Tart jölesini su ile pişirip, kaşık yardımıyla turtanın üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

GÜL BAKLAVA TARİFİ


GÜL BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 damla limon suyu
Aldığı kadar un
bir tutam tuz


Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su,
5 damla limon suyu


Hamur açmak için:
Nişasta
Hamurların ortaları için:
Kıyılmış ceviz


Hamurların üzerleri için:
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ

Yapılışı :
Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocağın altını kapatın.Hamur için yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve sütü karıştırın. Kabartma tozu, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden biraz küçük olacak şekilde bezeler koparın. Elinizde yuvarlayıp kenara alın. Düz bir zemine yarım tatlı kaşığı nişasta serpip üzerine bezeyi koyun. Merdane yardımıyla, arada nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. İki adet açılmış hamuru üst üste koyup, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkanın tam ortasından tutup, saat yönünde döndürün. Ortasına 1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz koyup, kenarlarını üstüne kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Kalan açılmış hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisindeki her bir gül şeklindeki hamurun üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirin.Şerbet çekince servis yapın.

DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ



DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı damla çikolata
4 adet yumurta, bir tutam tuz
4 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı krema
Yarım çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzerine:
Damla çikolata

Yapılışı :
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akının içine tuz ilave edip, kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını toz şeker ve vanilya ile birlikte çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra krema ile yoğurdu ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, yavaşça yumurta aklarını ekleyin. Elenmiş kabartma tozu ve unu katıp, en son damla çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve kolay çıkması için yağlanmış-unlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerini damla çikolata ile süsleyerek, servis yapın.

PATATESLİ KOLAY BÖREK TARİFİ


PATATESLİ KOLAY BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 adet ekmek hamuru


Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı :
Patatesleri haşlayın ve haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğurun. Eliniz unlanmış bir şekilde hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın.