PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yufka
4-5 adet patates
3 adet yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Karabiber, tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Patatesleri haşlayıp sıcakken çatalalla ezin. Yufkalar ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Tuzunu biberini ayarlayın.
Yufkanın tekini tezgaha serin. Patatesli harcın 1/3'ünü yufkanın üzerine yayın. Diğer iki yufkayı da bunun üzerine serip harcı yayın. Daha sonra rulo olarak sarın. İkiye bölüp buzluğa kaldırıp biraz sertleşene kadar bekletin.
Yarı donunca bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dilerseniz. hemen pişirin. Dilerseniz bir kapta aralarına streç koyarak dondurucuya kaldırıp pişirene kadar bekletebilirsin. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kaşar peyiniri serpip 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Kaşar peynirin fazla sertleşip kızarmasını istemiyorsanız bir süre piştikten sonra da üzerine serpebilirsiniz
GEVREK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
* 100 gr soğuk tereyağı
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
* 1/2 çay bardağı soğuk su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı sirke
* Aldığı kadar un (2,5- 3 su bardağı)
* 1 paket kabartma tozu
İçine:
Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynir ve maydanoz kullandım
Yapılışı :
Hamur için tereyağını bıçakla küçük parçalara ayırın. 2 su bardağı unu geniş bir kaba alın ve kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Ekmek kırıntısı görüntüsünü alınca zeytinyağını, sirkeyi ve yumurta akını koyup hamuru toparlayıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Cıvık olduysa un ilave edin. Katı olduğunu düşünüyorsanız azar azar soğuk su ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Bu arada kullanacağınız iç malzemeyi hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle düzleştirin. Ortasına iç malzemeyi koyun. Kenarları orta kısımda birleştirip ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam yada çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1`er tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, nane (baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
3-4 dal yeşil soğan
Servis etmek için:
İstediğiniz çeşitte yeşillikler, domates ve salatalık olabilir.
Yapılışı :
Mercimeği yıkayıp 5-6 bardak su ilavesi ile dağılana kadar pişirin. Mercimeğin suyu kalmamışsa su ilave edin. Bulguru, köfteyi yoğuracağınız geniş bir kaba ya da yoğurmaya uygun bir tepsiye alın.
Mercimeği suyu ile beraber bulgurun üzerine dökün. Bulgurun şişmesi için üzerine bir tepsi ile kapatıp 10 -15 dakika kadar bekleyin. Bu arada suyun az gelebileceği ihtimaline karşı hazırda sıcak su buludurun.
Bulgurun şişmesini beklerken soğanı, maydanozu, yeşil soğanı ayıklayıp yıkayın ve ince doğrayın.
Tavada tereyağı eritip zeytinyağını da ekleyin.
Bulgur biraz çiğ kalmış ise hazırda olan kaynar sudan azar azar ekleyerek karıştırın.
Daha sonra bulgur ve mercimek karışımına tüm köfte malzemelerini ekleyip malzemeler karışana kadar yoğurun.
Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde sıkarak servis tabağına alın. Yeşilliklerle süsleyip servis yapın.
ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ
Tabanı için Malzemeler :
1 paket kepekli bisküvi
25 gram tereyağı
Üzeri için:
2 paket (200 gramlık)
tuzsuz beyaz krem peynir
1 kutu (200 ml) krema
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket vanilyalı puding
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yapılışı :
Öncelikle tabanı için bisküvi ve tereyağını robottan geçirin. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı elinizle bastırarak, her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Üzeri için krem peyniri mikserle çırpın. Daha sonra krema, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edip, mikserin en hızlı devrinde 5-6 dakika çırpın. Bisküvili tabanın üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın. Cheesecake soğuduktan
sonra üzerine çikolatalı pudingi dökün. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın
YUFKA PİZZASI TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yufka
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı domates püresi
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Arzu ettiğiniz miktarda salam, sucuk, yeşil biber,
soğan, sarmısak, domates, kekik
Yapılışı :
Yuvarlak bir tepsiye yufkanın bir tanesini, kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Kalan yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Derin bir kasede, süt ve yumurtayı karıştırın. Parçalanmış yufkaları bu sütlü karışıma batırıp çıkarın ve tepsinin ortasına zemin oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine domates püresini gezdirerek dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp kaşarın üzerine gelişigüzel serperek koyun. Ardından kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En son olarak kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. Kekik serpip, tepsinin dışında kalan yufkayı ince bir şekilde kıvırıp iç kenara yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, servis yapın.
ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket (250 gram) yağ
1 paket yaş maya (42 gram)
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı silme toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılıp doğranmış siyah zeytin
Alabildiği kadar un
Üzerine:
Çörek otu
Yapılışı :
Öncelikle mayayı, 1 su bardağı ılık süt içinde, 1 çorba kaşığı şeker ilave ederek 15 dakika mayalandırın. 1 paket yağdan 1 çorba kaşığı ayırıp, kalanı ile mayalı süt, kalan toz şeker, yumurta akları, tuz, zeytin ve kalan 1 su bardağı ılık sütü karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek, çok yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru üstü kapalı olarak 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan cevizden iri parçalar koparıp, elinizle bastırarak 2 parmak eninde yassıltın. Ayırdığınız yağdan hamurların üzerine hafif hafif çentik atar gibi sürün. Hamuru bir ucundan bükerek yuvarlayın. Sonra açma şekli verip, yağlanmış tepsiye ikişer parmak aralıklarla dizin. Mayalanması için 15 dakika daha bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
SUCUKLU EKMEKLER TARİFİ
Malzemeler :
*dilimlenmiş ekmek
*yarım lt. süt
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı zeytinyağı*tuz
*sucuk ve rendelenmiş kaşar
Yapılışı :
*süt, yumurta, yağ ve tuz derin bir kasede karıştırılır.ekmek dilimleri karışıma bulandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
*fırına verilen ekmekler kızarmaya başlayınca fırından çıkarılır ve üzerlerine rendelenmiş kaşar ve sucuk serpilerek 5 dk daha fırında kızartılır.
*dilimlenmiş ekmek
*yarım lt. süt
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı zeytinyağı*tuz
*sucuk ve rendelenmiş kaşar
Yapılışı :
*süt, yumurta, yağ ve tuz derin bir kasede karıştırılır.ekmek dilimleri karışıma bulandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
*fırına verilen ekmekler kızarmaya başlayınca fırından çıkarılır ve üzerlerine rendelenmiş kaşar ve sucuk serpilerek 5 dk daha fırında kızartılır.
LİMONLU TOPLAR TARİFİ
Malzemeler :
200 gram bayatlamış sade kek
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş
kabuğu
1-2 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
2 paket bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema
Yapılışı :
Keki ufalayıp, tüm malzemeyle birlikte karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzeri için, bitter çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın. Topları bu karışıma batırıp, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip, servis yapın.
EKLER PASTA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı su
l 2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
3-4 adet yumurta
Kreması için Malzemeler :
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
Çikolatalı sos için Malzemeler :
80 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Hamuru için, 1 su bardağı suyu ve margarini bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin (yumurta ölçüsü 3 veya 4 adet, hamurun kıvamına göre değişebilir). Hamur ne fazla katı, ne de
fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına
doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene
dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan
pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
AYVALI PANNA COTTA TARİFİ
Malzemeler :
1 adet ayva
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı krema
1 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam vanilya
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı soğuk su
Yapılışı :
Ayvanın kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Dilimleyip, 3 çorba kaşığı toz şekerle pişirin. Ayrı bir yerde süt, krema ve kalan 3 çorba kaşığı toz şekeri ısıtın. Nişasta ve vanilya ilave edip, karıştırın. Jelatini su ile açıp, 1 dakika dinlendirin. Daha sonra sütlü karışıma ekleyip karıştırın. 10x15 cm'lik kek kalıbına dökün. 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip, üzerine pişirdiğiniz ayvayı yerleştirip, suyunu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
1 adet ayva
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı krema
1 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam vanilya
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı soğuk su
Yapılışı :
Ayvanın kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Dilimleyip, 3 çorba kaşığı toz şekerle pişirin. Ayrı bir yerde süt, krema ve kalan 3 çorba kaşığı toz şekeri ısıtın. Nişasta ve vanilya ilave edip, karıştırın. Jelatini su ile açıp, 1 dakika dinlendirin. Daha sonra sütlü karışıma ekleyip karıştırın. 10x15 cm'lik kek kalıbına dökün. 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip, üzerine pişirdiğiniz ayvayı yerleştirip, suyunu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)