LİMONLU PASTA KEK TARİFİ


LİMONLU PASTA KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet oda ısısında yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
2 su bardağı elenmiş un 
1 limon kabuğu rendesi ve suyu 
1 paket kabartma tozu 
1 vanilya 


Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kalan malzemeler sırayla ilave edilerek çırpılır.Fırın tepsisine kağıt yayılır,kek harcımızı tepsiye orantılı bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşip pişince çıkartılır. 1,5-2 bardak kadar kadar limonata ile ılınan kek ıslatılır. Evdeki mevcut bulunan veya hazır limonatada kullanabilirsiniz. Islatılan kekimiz aynı ölçülerde dilimlere bölünür. Şimdi kremamızı hazırlayalım. 
KREMA: 
1 litre süt 4 yemek kaşığı un 2 kaşık nişasta 6 kaşık toz şeker İle pütürsüz bir muhallebi hazırlıyoruz. Ilınmış olan muhallebimize 3 kaşık krema ve 200 gr labne ilave ederek çırpıyoruz. Kare borcamı alıyoruz.dilimlenen keklerden ilk sırayı diziyoruz ve hazırladığımız kremamızın yarısını yayıyoruz.Bunun üzerine ikinci kat keklerimizi diziyoruz ve kalan kremamızı güzelce yayıp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. 
ÜST JÖLESİ :
2 adet limon suyu 1 limon kabuğu rendesi 8 kaşık şeker 2,5 bardak su 2,5 yemek kaşığı nişasta Bu malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz.Ara ara karıştırarak hafif ılıtıyoruz ve hazırladığımız pastamızın üzerine yayıyoruz. Bir gece kadar dinlendirip dilimleyip istenildiği şekilde süslenip servise sunulur. 

FISTIKLI İÇLİ ŞEKERPARE TARİFİ



FISTIKLI İÇLİ ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri 
1 yumurta
100 gr tereyağı 
1 kabartma tozu 
2 su bardağı un(yinede un miktarını ayarlayın) 

Yapılışı :
Hamur için oda ısısındaki tereyağı,pudra şekeri ve yumurta karıştırılır.Elenmiş olan un ve kabartma tozu eklenerek hamur toparlanır (kurabiye hamuru kıvamı) fazla yoğurma işlemi yapılmaz.Hazırlanan hamur streçlenerek 30 dak oda ısısında dinlendirilir. 

İÇ HARCI: 
1 su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş) 2 kaşık pudra şekeri 2 kaşık su Bu malzemeler iyice karıştırılır.Biraz dinlendirilir. 

ŞERBETİ: 
2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 15 dak kadar kaynatılır.Bir kaç damla limon suyu ilave edilir bir iki dak daha kaynatılır ocaktan alınır.

Yapılışı :
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz,ortasını biraz oyuyoruz hazırladığımız fıstık içinden birer fındık büyüklüğünde parça alıp oyuğa yerleştiriyoruz.ve toparlayıp yuvarlıyoruz.Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.istenirse birer Antepfıstığı ortalarına yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.(fazla kızartmamaya dikkat edelim) Fırından çıkardığımız sıcak şekerparelere ılık şerbeti her tarafları ıslanacak vaziyette gezdiriyoruz.Tepsiye biriken şerbeti kaşık kaşık bir kaç sefer tatlılarımızın üzerlerine gezdirelim. İstenilen şekilde süslenip servis yapılabilir. 

AĞAÇ PASTA TARİFİ


AĞAÇ PASTA TARİFİ

Kakaolu harç için Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un


Beyaz harç için Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un


Aralarına sürmek için;
İstediğiniz reçel yada marmelat türü ( ben çilek marmelatı kullandım )


Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt


Yapılışı :
Öncelikle hamur malzemelerini ayrı ayrı kaplarda hazırlıyoruz. Mutlaka kelepçeli 28 cm lik kalıp kullanıyoruz. Bir küçüğünü kullanayım demeyin zira malzemeniz elinizde kalabilir. 28 cm tam doluyor bu malzeme ile. Bir tepsiye yağlı kağıt yayıyoruz. Üzerine kelepçeyi yerleştiriyoruz. Önce ister kakaolu ister beyaz hamurunuzu hazırlamaya geçiyoruz. Ayrı ayrı hazırlayacağız ikisini. Yumurtayı, şekeri mikserle iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sütü, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, tarçın karışımımızı çırptığımız malzemeye ekliyoruz. Biraz daha çırpıp bırakıyoruz. Pastamız fırının üst katında ızgara ayarında bir kademe aşağıda pişecek. Fırınınızın tek üst kısmını ısıtmanız gerekiyor ve 200 derecede olmalı. Şimdi başlayalım pişirmeye, Mutfağı terk etmek yok başka bir yere gitme lüksünüz yok ona göre vaktinizin bol olduğu bir zaman dilimi olmalı. Tabana 5 kaşık kakaolu harçtan koyup yaydırıyoruz hemen fırına verip 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda kalıbı hemen dışarı alıyoruz bu sefer beyaz harcımızdan 5 kaşık koyup yaydırıyoruz. Hemen fırına veriyoruz yine 5 dk pişiriyoruz. 5 dk sonunda bu sefer 2 yemek kaşığı marmelattan yaydırıyoruz üstüne. Pişirmeden 5 kaşık kakaolu harcımızdan koyup yaydırıp hemen fırına veriyoruz ve yine 5 dk pişiriyoruz. Hep 5 dk taki harçlarımız bitinceye dek kakao beyaz marmelat kakao beyaz marmelat şeklinde devam ediyoruz. Harcımız en üst kat ister beyaz ister kakaolu harçla ama mutlaka hamurla bitmeli. Marmelatla değil. En üst katı 6-7 dk pişirmelisiniz pişen kekin hemen kelepçesini çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.. Pastanın üstünü altına getirebilirsiniz alt katman daha düzgün olduğu için sunum için daha iyi olacaktır. Bu arada krem şantiyi hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerini kaplıyoruz.. Üzerini damla çikolata, çekilmiş ceviz yada pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

ANKOA SARMASI TARİFİ



ANKOA SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket kakaolu petibör bisküvi
2 paket karem şanti
1 su bardağı süt
Kırılmış fındık


Yapılışı :
Vanilya ve tereyağı hariç süt şeker ve unu pişiriyoruz. Pişince vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Topak olmuşsa mikserle çırpıyoruz. Dikdörtgen fırın tepsisine 2 paket bisküvileri ufalayıp yayıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz. Muhallebi soğuyunca 1 bardak süt ve 2 paket krem şantiyi çırpıp muhallebinin üstüne sürüyoruz. En üste fındık yayıp buzdolabında en az 6 saat soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kesip küçük rulo yapıp servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun.

PEYNİRLİ PİDECİK TARİFİ


PEYNİRLİ PİDECİK TARİFİ

Malzemeler;
*2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un.( Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın.Yumuşak bir hamur olmalı )

İçine;
Bolca maydanoz ( ince kıyılmış)

arzu ettiğiniz kadar dereotu
100 gr kadar beyaz peynir ve 150 gr kadar lor peyniri
 pul biber, kara biber.

Üstüne;
Yumurta sarısı

Yapılışı :
1.Tüm hamur malzemesini karıştırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2.Yoğurduğunuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın.
3.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde inceltin ve içine bir miktar peynirli harçtan koyduktan sonra, mekik şeklinde kapatın.
4. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine birleşim yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. üst kısmına tam ortadan sivri uçlu bir bıçak yardımı ile fazla büyük olmayan bir çentik atarak kesin.( Bu kısım pidecikler pişerken açılacak ve bir miktar peynirli karışım görünecek) Pideciklerin üstlerine yumurta sarısı sürün.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

KUM PASTA TARİFİ



KUM PASTA TARİFİ

Malzemeler :
4 bardak süt

4 yemek kaşığı un
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı margarin
5 büyük hobi çikolata
1 paket petibor bisküvi

Yapılışı :
Süt un ve şekeri tenceremize koyup muhallebimiz kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Fokurdamaya başladığında yarım kaşık margarini içinde eritiyoruz. Bisküvileri tabağımıza diziyoruz üstünü sütle yumuşatıyoruz. Aralarına muhallebizimiz harç şeklinde karıoruz. Üst kısma kadar 3 kat petibor diziyoruz en üst kısmına bolca rendelediğimiz hoby çikolatayla ve bisküvi parçalarıyla süslüyoruz.

İMAM SARIĞI TARİFİ


İMAM SARIĞI TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su


Krema için:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya


Üzerine:
100 gr bitter çikolata


Kenarlarına:
Hindistan cevizi


Yapılışı :
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz. Aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz. Bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.

SEBZELİ TAVUKLU BÖREK TARİFİ



SEBZELİ TAVUKLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ

İçi için: 

2 adet tavuk göğsü
Yarım kg bezelye
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
Tuz, karabiber

Üzerine: 

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı :
İçi için tavuk etini haşlayın ve elinizle didikleyin. Bezelye, küp doğranmış havuç
ve patatesi ayrı ayrı haşlayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Tavuk eti, bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiberi karıştırın. Düz bir zemine bir adet yufkayı serin. Diğer taraftan bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Yufkanın üzerine tavuklu karışımdan sürün ve ikinci yufkayı serin. Tekrar sütlü karışımdan sürün ve üçüncü yufkayı serip, aynı işlemi uygulayın. Yufkanın üzerine bu karışımı yayın ve iki yanını içe doğru toplayın. Daha sonra baştan başlayarak yufkayı rulo yapın ve ikiye kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Pişirmeden 2 saat önce derin dondurucudan çıkarın ve iki parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

PEYNİRLİ ÇANAK BÖREK TARİFİ



PEYNİRLİ ÇANAK BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yufka 
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tabak rendelenmiş kaşar peyniri , çeçil peyniri ve beyaz peynir karışımı
1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
1 yumurta akı peynirlerin içine karıştırılacak
Pul biber, kekik


Yapılışı :
Bir kapta süt, yumurta ve zeytinyağı çırpın. Yufkanın tekini tezgahın üzerine serin. Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Daha sonra yufkayı sekiz eşit parça olacak şekilde kesin.
Üçgen yufkaların geniş kenarlarından rulo yaparak yarıya kadar sarın. Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın. Sardığınız rulonun iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin ve havuz şekli verin. Gerekirse iki ucun birleşmesi için yoğurtlu harçtan sürün. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bu şekilde 16 adet havuz şeklinde yufka hazırlamış olacaksınız.
Peynir çeşitlerini, yumurta akını, kekik ve pul biberi geniş bir kasede karıştırın. Daha sonra hazırladığınız böreklerin içine peynir karışımını paylaştırın.
Son olarak yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirin.

NOT:
Dilediğiniz farklı peynir çeşitlerini de kullanabilirsiniz.
Dilerseniz hazırladığınız yufkaları buzdolabı poşetinde buzluğa kaldırabilir daha sonra acil durumlarda içlerine peynir koyarak böreklerinizi pişirebilirsiniz.

KARA ORMAN PASTASI TARİFİ


KARA ORMAN PASTASI TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
140 gr. bitter çikolata
75 gr. tereyağ
5 yumurta
180 gr. toz şeker
100 gr. un
50 gr. nişasta
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için kiraz şekerlemesi ve rende çikolata

Vişneli iç :
1 kavanoz vişne kompostosu (400 gr. vişne, 400 gr. kavanozdaki vişneli su)
3 silme çorba kaşığı nişasta
1/2 corba kaşığı toz seker
600ml. çiğ krema
2 paket vanilya

Yapılışı:
Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. 5 yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Aklarını kar yapın, sarılarını 180 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yumurta sarılarına karıştırın.
Unu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırın. Kar yapılmış yumurta aklarının üzerine eleyin. Kar fazla sönmeyecek şekilde çırpma teliyle yavaşça karıştırın.
En son çikolatalı karışımı ekleyerek biraz karıştırın. Tabanına kağıt yayılmış kelepçeli kalıba dökün.
175°de önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Kek iyice soğuyunca ikiye bölün. En kolay misina veya sağlam bir ip yardımı ile oluyor. Ben 28 cm’lik bir kalıp kullanmıştım. O yüzden hamuru sadece ikiye bölebildim. Eger daha küçük bir kalıp kullanılırsa üçe bölünebilir.
Vişneleri süzün. Suyunu bir tencerede toplayın. Eger 400 ml. çıkmazsa vişne suyu ekleyin. Kaynatın. 2,5 kaşık nişastayi ve 1/2 çorba kaşığı şekeri başka bir kasede 3-4 kaşık vişne suyu ile iyice karıştırın. Kaynamış vişne suyundan 2 kaşık daha ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan vişne suyuna ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra alın ve içine vişneleri ekleyin. İyice soğutun.
Kremayı vanilya ile çırpın.
İki parça keki vişne suyuyla ya da likörle ıslatın. İlk kata krema yayın. Üstüne vişneli karışımı döşeyin. Kenarda 1 cm’lik bir boşluk bırakın. Vişnelerin üstüne bir kat krema daha yayın. İkinci parça keki yerleştirin. Kremayla kaplayarak arzunuza göre süsleyin.
Servisten önce bir gece buzdolabında bekletin.Afiyet Olsun..