ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gr margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı çörek otu
550 gr un
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Maydanoz yaprakları
Yapılışı :
Margarin, ayçiçeği yağı, yumurta akı, tuz, sirke ve çörek otunu yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. 1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur için kalan unu azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun yarısını unlanmış zeminde yuvarlayarak şerit haline getirin. üzerine hafif bastırarak düzleştirin ve 2 parmak kalınlığında verev şekilde dilimleyin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Maydanoz yapraklarını üzerine yapıştırıp fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Çörek otlu tuzlu kurabiyeler artık hazır, afiyet olsun.
ÇİKOLATALI SÜRPRİZ KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçine :
2 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
Yapılışı :
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.
180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.
Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)
TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
1 paket margarin
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Üzeri için :
Susam
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini( ben ateşte eritip soğuyunca kattım içine) ve tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde edince istediğiniz şekli verip önce yumurta sarısına sonrada susama bulayın. Daha sonra yağlı kağıda yerleştirin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kıyıl kıyıl harika kurabiyeler oluyor
MAYALI HAMURDAN AÇMA POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket yaş maya
1su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr un
İç harcı için :
2 yemek kaşığı tereyağı ( önceden çıkarıp yumuşatılmış)
Yapılışı :
Öncelikle geniş bir kaba unu koyalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Maya, yumurta, süt ve sıvı yağı dökelim.
Tuz ve şekeri ilave edelim.
Kenarlardan un ilave ederek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
60 dakika dinlenmeye bırakalım.
Mayalanmış hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yaparak elimizle bastırarak açalım.
Ortasına 1 çay kaşığı yumuşak tereyağ sürelim.
Hamurları rulo şeklinde saralım.
Rulo yapılan hamuru iki ucundan aynı anda birbirinin tersine çevirerek yavaşta uzatalım.
Uzattığımız hamurun uç kısımlarını düğüm atar gibi birbirinin içinden geçirelim.
Ek yerini aşağıya getirelim.
Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim.
Aralarında geniş boşluk olsun.
Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış fırına yumurta sarısı sürüp çörek otu ( susam ) döküp koyalım.
200 derecede 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
TUZLU PASTAHANE KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
250 gr tereyağ (margarin de olabilir)
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
4-4,5 su bardağı un
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Yapılışı :
Hamur yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, tuzu, yoğurdu, sıvı yağı koyun ve karıştırın. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru 1 cm yüksekliğinde açıp, istediğiniz şekilli kalıpla kesin.(ben hamuru açıp bıçakla küçük dikdörtgen şeklinde kestim.isterseniz elle de örgü şeklinde yapabilirsiniz ) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çöreotu serpin. 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
FIRINDA VİŞNE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
500 gram vişne
Üzerine:
Kaymaklı dondurma
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı tozşekeri katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayıp, ısıya dayanıklı cam kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı tozşekeri serpin. Ardından üzerine donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında vişneleri 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan vişneli tatlının üzerine kaymaklı dondurma koyarak servis yapın.
LABNELİ ÇİKOLATA SOSLU WAFFLE TARİFİ
Waffle hamuru için Malzemeler :
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz
Labneli harç için Malzemeler :
1 paket labne peyniri
2 adet çikolatalı gofret
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 su bardağı hazır çikolata sosu
Yapılışı :
Öncelikle waffle hamuru için yumurta sarısını, un, tozşeker ve tereyağıyla birlikte, mikserin en düşük ayarında çırpın. Sütü çok yavaş ve karıştırarak ekleyin. Ardından en yüksek hızda, 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı bir kenara alın. Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte katılaşıncaya kadar, mikserin en yüksek hızında çırpın. Yumurta akını, diğer karışıma ekleyin. Waffle kalıbını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırın. Karışımın 4'te birini kalıba dökün. Her iki tarafını da pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde bitirin. Harç için 1 paket labne peyniri, ufalanmış gofret parçaları ve kıyılmış fındığı karıştırın. 1 adet waffle hamurunu servis tabağına alın. Üzerine, çikolata sosu ve labneli karışımdan koyun. Diğer waffle hamurunu üzerine kapatın. En üste, yine çikolata sosu gezdirin. Arzuya göre kıyılmış fındık ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
BİSKÜVİLİ ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
6 adet büyük boy çilek
200 gram sade bisküvi
200 gram kakaolu bisküvi
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Muhallebi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı file antep fıstığı
Yapılışı :
Sade bisküviyi elle ufalayın. 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur elde edin. Streç filme sarıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kakaolu bisküviyi elle ufalayın. 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur elde edin. Streç filme sarıp, 10 dakika dinlendirin. Muhallebi için soğuk süt, yumurta, un ve toz şekeri tencere alıp, karıştırarak pişirin. Vanilyayı katın ve soğumaya bırakın. Hamurların üzerindeki streç filmleri çıkarıp, önce sade hamuru elinizde dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer hamuru da ayrı şekilde hazırlayıp, üst üste yerleştirin. Üzerine muhallebiyi yayıp, tek sıra halinde boylamasına çilekleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, file antep fıstığına bulayın. Streç filme sarıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
MEKSİKA USULÜ SICAK ÇİKOLATA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket (80 gram) bitter çikolata
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 litre süt
2 adet çubuk tarçın
2 çorba kaşığı bal
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Tarçın
Yapılışı :
Tozşeker, kakao, nişasta ve tarçını bir tencereye alıp, karıştırın. Soğuk sütü ekledikten sonra tencereyi ocağa koyun. Çubuk tarçını içine ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, çubuk tarçını
çıkarın. Bal ve çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Karışımı, üzerlerinde bir parmak
boşluk kalacak şekilde fincanlara paylaştırın. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve sıcak çikolatanın
üzerine şekil vererek sıkın. Tarçın serperek servis yapın.
KEDİDİLLİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi
5 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi
Kedidillerini ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Süslemek içini:
Kiraz şekeri
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye koyup beyazlaşana kadar yaklaşık iki dakika çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip tencereyi ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaşığa yapışacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin. İçinde süzülmüş karışım bulunan kabı, kısa sürede soğuması için soğuk su dolu bir kabın içine oturtun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Bir su bardağı ılık suya neskafe ve tozşeker katıp karıştırın ve kedidillerini bu karışıma batırıp çıkarın. Dikdörtgen ya da kare bir kalıbı ıslatın. Hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktarı kalıba döküp üzerine birkaç tane kedidili dizin. Tekrar çikolatalı karışımdan dökün ve kedidili dizin. Malzemeniz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalıbı buzlukta 2 saat süreyle dondurun. Kalıbı bir servis tabağına ters çevirip parfeyi çıkartın. Üzerini kiraz şekeri ve hindistancevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye koyup beyazlaşana kadar yaklaşık iki dakika çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip tencereyi ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaşığa yapışacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin. İçinde süzülmüş karışım bulunan kabı, kısa sürede soğuması için soğuk su dolu bir kabın içine oturtun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Bir su bardağı ılık suya neskafe ve tozşeker katıp karıştırın ve kedidillerini bu karışıma batırıp çıkarın. Dikdörtgen ya da kare bir kalıbı ıslatın. Hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktarı kalıba döküp üzerine birkaç tane kedidili dizin. Tekrar çikolatalı karışımdan dökün ve kedidili dizin. Malzemeniz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalıbı buzlukta 2 saat süreyle dondurun. Kalıbı bir servis tabağına ters çevirip parfeyi çıkartın. Üzerini kiraz şekeri ve hindistancevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)