MEYVELİ TART TARİFİ



MEYVELİ TART TARİFİ


Tart hamuru için Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
3 damla limon suyu
Aldığı kadar un


Üst malzemesi için:
1 su bardağından 1 parmak eksik un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet muz
200 gram üzüm

Yapılışı :
Tart hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, tuz ve limon suyunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın ve geri
kalan hamurdan 6 adet beze yapın. Her bir bezeyi yağlanmış 10 cm çapındaki tart kalıbının içine kenarları taşacak şekilde yerleştirin. Hamurların üzerlerini kabarmaması için çatalla birkaç yerinden
delin. Ayırdığınız mandalina büyüklüğündeki hamurdan bezelye büyüklüğünde toplar yapın ve tart kalıbının içindeki hamurların kenar kısımlarının üzerine yan yana olacak şekilde yerleştirin. Tart kalıplarını fırın tepsisine yerleştirin ve önce en ısıtılmış 190 derece fırına verin. Yarı pişmiş haldeyken fırından çıkarın. Hafif ılınınca orta kısımlarına dilimlenmiş muz ve üzümleri pay edin. Üst malzemesi için derin bir kaba un, tereyağı ve tozşekeri koyun. Parmak ucuyla karıştırarak karışımı ekmek ufağı haline getirin. Bu karışımı meyvelerin üzerine elinizle ufalayarak serpiştirin. Tart hamurlarını tekrar ısıtılmış 190 derece fırına koyun ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve dilerseniz beyaz çikolata sos
ile birlikte servis yapın.

PROFİTEROL TARİFİ



PROFİTEROL TARİFİ

Malzemeler :
100 gr tereyağı
1 su bardağı su
3 yumurta

Krema için :
500 ml süt
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için
2 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı :
Tereyağı ve suyu kaynatıp unu ekleyin ve mikserle çırpın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğutun. Yumurtaları tek tek ilave edip yedirin. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla parçalar yerleştirin. önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırını kapatın. Fırın soğuyuncaya kadar kapağını açmadan içinde bekletin.
Krema için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencere sürekli karıştırarak pişirip ılımaya bırakın. Pişen profiterol yuvarlaklarının kenarlarını kesip içine krema yerleştirin. çikolata soslarını paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Profiterolleri servis tabağına dizin. üzerine sos gezdirip servis yapın.
Profiterol artık hazır, afiyet olsun.

KEŞKÜL TARİFİ



KEŞKÜL TARİFİ

Malzemeler  :
1 litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta
2 adet yumurta sarısı
Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş file badem

Tarifi  :
Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.
2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.

HURMALI TEL KADAYIF TARİFİ


HURMALI TEL KADAYIF TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
10 adet hurma

Şerbeti için:
1 su bardağı esmerşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu


Yapılışı :
Şerbetiİ için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğutun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.
NOT :Kadayıfı fincana yerleştirirken elinizle üzerine bastırın ve gevşek kalmamasına dikkat edin. Tatlının içine hurmayla birlikte ceviz de koyabilirsiniz

SULTAN REVANİSİ TARİFİ


SULTAN REVANİSİ TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu


Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı toz 
şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


Üzeri için:
200 gram + 1 çorba kaşığı yerfıstığı
Bir tutam toz karanfil
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker


Yapılışı :
Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. İçine limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Hamur için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Aklarının içine bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene kadar çırpın. Sarılarına toz şeker katıp, iyice çırpın. Daha sonra un, irmik ve kabartma tozu ilave edip, karıştırın. Yumurta akını da yavaşça ekleyip, sonra şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış 30x30 cm'lik kelepçeli bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının üzeri için 200 gram yerfıstığını iri kalacak şekilde robottan geçirin. Yumurta akını toz şeker ile çırpın. İçine yerfıstığı ve karanfili katıp, karıştırın. Revaniyi pişirdiğiniz kelepçeli kalıbın dibini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın da üzerini yağlayın ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı yerfıstığını aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı
çıkarıp, revaninin üzerine yerleştirin.

HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTACIKLAR TARİFİ


HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTACIKLAR TARİFİ


Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya

Üzerine:
2 kahve fincanı toz şeker
2 adet yumurta
3 kahve fincanı hindistan cevizi

Süslemek için: 
Frenk üzümü


Yapılışı :
Pandispanyadan istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar kesip çıkarın. Bir kasede toz şeker ve yumurtayı çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Kestiğiniz parçaların üzerine bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.

KAKAOLU TOPLAR TARİFİ


KAKAOLU TOPLAR TARİFİ

Malzemeler :
6 dilim çikolatalı bayat kek 
Üç buçuk kahve fincanı krema 
1 su bardağı kıyılmış ceviz
10-12 adet kıyılmış kuru kayısı
1 çorba kaşığı rom

Üzeri için: 
Yarım çay bardağı kakao


Yapılışı :
Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın. Ceviz iriliğinde toplar yapıp, üzerlerine kakao serpin. Buzdolabında yarım saat dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.

ÇİKOLATA SOSLU MEYVELİ DÜRÜM TARİFİ


ÇİKOLATA SOSLU MEYVELİ DÜRÜM TARİFİ



Meyveli Harç İçin Malzemeler :
20 adet çilek
2 adet muz
2 adet elma
2 adet kivi
1 adet portakal
2 çorba kaşığı pudra şekeri


Çikolatalı sos için:

2 paket (80’er gramlık)bitter çikolata
1 kutu (200 ml) krema
1 adet portakal

Servis için:
4 adet kepekli lavaş ekmeği


Yapılışı :
Sos için kremayı bir tavaya alın ve kısık ateşte 2 dakika kaynatın. Tavayı ocaktan alıp, içine parçalara ayırdığınız çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip, karıştırın. Meyveli harç için kabukları soyulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. İçine pudra şekeri katıp, karıştırın. Kepekli lavaş ekmeklerinin içine bu harcı pay edin ve rulo sarın. Çikolatalı sosla birlikte servis yapın.

KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ


KÜÇÜK PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı 25x25 cm'lik bir fırın kabına boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun. Üzeri için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan keki dilediğiniz büyüklükte (çay bardağı veya su bardağının ağız kısmıyla) kesin. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine sıkarak şekil verin. Şekil çıkardığınız kekin artan kısımlarını elinizle ufalayarak, krem şantinin üzerini süsleyin.

ÇİKOLATALI BEZELİ PASTA TARİFİ



ÇİKOLATALI BEZELİ PASTA TARİFİ


Beze için Malzemeler :
4 adet yumurta akı
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao

Kreması için:
2 paket sade krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
3 paket 80 gramlık bitter çikolata
1 su bardağı krema
1 su bardağı böğürtlen veya ahududu



Yapılışı :
Büyük bir çırpma kabına yumurta aklarını ve şekeri koyup sıcak su dolu bir kaba yerleştirin ve benmari usulü birkaç dakika ısıtın. Kap sudayken kuvvetlice çırpın. Homojen hale geldikten sonra, torbaya koymadan hemen önce kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt üzerine yapmak istediğiniz pastanın şeklini (yuvarlak ya da dikdörtgen) bir kurşun kalemle çizin ve fırın tepsisine yerleştirin. Çizdiğiniz şekillerin üzerine sıkma torbası yardımı ile beze hamurundan sıkın. Pastanızı kaç kat yapmak istiyorsanız o kadar kat hazırlayın. Önceden ısıtılmış 50-70 derecelik fırında 2 saat pişirin. Bu sürenin sonunda fırını kapatıp 1 saat daha içinde kuruması için bekletin. Diğer taraftan kremayı hazırlayın. Süt ve krem şantiyi çırpıp bir kenara alın. Çikolatayı kırıp krema ile karıştırın ve benmari usulü ocakta eritin. Beze katlarından birini servis tabağına alıp üzerine önce çikolatalı sos, sonra da krem şanti sürün. En üste ise ahududu koyun. İkinci parça bezeyi üzerine kapatın tekrar sos, krem şanti ve ahududu yerleştirin. Pastanız 3 katlı ise aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.