PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ


PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 adet sade hazır pandispanya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı cin mısırı

Kreması için: 

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Karamel için:
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su

Süslemek için:
10-15 adet antep fıstıklı draje


Yapılışı :

Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Toz şekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antep fıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.

KELEBEK PASTA TARİFİ



KELEBEK PASTA TARİFİ

Pandispanya için Malzemeler :
5 adet yumurta 
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker


Krema için: 

3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım kutu labne peyniri


Üzerine: 

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Renkli şekerlemeler


Yapılışı :
Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Unu ilave edip tekrar çırpın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ıstılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin. Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin. İki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. Kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın. Krema için, bir tencerede toz şekerle sütü karıştırın. Unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın. Keklerin bir kenarının ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.

BEYAZ DÜŞLER PASTASI TARİFİ


BEYAZ DÜŞLER PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 adet sade hazır kek
1 paket pasta kreması 
Çilek

Yapılışı :
Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yağlı kağıda dilediğiniz büyüklükte kalp şekli çizin. Kalp kalıbını kekin üzerine koyup, bıçakla kalıbın kenarlarını çıkarın. Keki ortadan ikiye kesin. Kremanın yarısını birinci kekin üzerine sürün ve diğer keki üzerine kapatın. Kalan kremayı her tarafına sıvayın. Çilekle süsleyin.

FRAMBUAZLI VE ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


FRAMBUAZLI VE ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta 
3/4 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı kakao
3 çorba kaşığı un

Pasta kremasına ek:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
250 gram bitter çikolata
100 gram frambuaz reçeli
2 yaprak jelatin


Yapılışı :
Toz krem şantiyi sütle mikserleyin. Pasta kremasını ocaktan alıp kırılmış çikolata parçaları, frambuaz reçeli ve önceden soğuk suda yumuşatılmış jelatinleri ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip karıştırın. Kek için yumurta aklarını mikserle iyice çırparak beze kıvamına getirin. Yumurta sarısı ve toz şekeri ayrı bir kapta çırparak kabartın. ‹çine yavaş yavaş un ve kakao ekleyip karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta aklarını bu karışıma ekleyip yedirin. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıplarına paylaştırın. 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Kekler soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Soğuyan pasta kremasını keklerin arasına sürün. Pastaların üzerini pembe gıda boyası eklenmiş marzipan ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
* 200 gr tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 3 su bardağı un (200 mllik)

İçi İçin :
* 100 ml ( yarım su bardağı) sıvı krema
* 120 gr bitter çikolata

Yapılışı :
- Öncelikle sıvı kremayı küçük bir cezvede ısıtalım. Kaynama noktasına gelmeden hemen önce kapatıp küçük parçalara ayrılmış çikolataları ilave edip karıştıralım. Çikolata kremanın içinde iyice eriyince soğumaya bırakalım. Aslında bu işlemi 3-4 saat önce yapıp buzdolabında soğutursanız çikolatalı kremanız sertleşecek ve çalışmanız daha kolaylaşacaktır.
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için oda ısısında yumuşamış tereyağı ile şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta sarısı ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu ilave edip elinizle yoğurun. Yalnız bu aşamada unu azar azar ilave etmenizi öneririm. İki su bardağı unu koyduktan sonra hamurun kıvamına bakın. Elinizi kurtaramıyorsanız un ilave etmeye devam edin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin. Hamurunuzu strech filme sarın ya da buzdolabı poşetine koyarak buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabında yarım saat dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Parmağınızla oyarak içine bir tatlı kaşığı çikolata kremasından koyup hamuru toparlayarak kapatın ve hafifçe üzerine bastırın.
Ben bıçakla hafifçe bastırarak kesikler attım desen vermek için. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyelerinizi dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyarak pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor kurabiyelerin pişmesi. Ancak fırınların pişirme süresi değişkenlik gösterir bu nedenle sık sık kontrol edin.
Kurabiyelerinizi hafifçe kaldırarak altına bakın eğer kızarmışsa pişmiş demektir.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

BALLI MUZLU KUP TARİFİ


BALLI MUZLU KUP TARİFİ


Malzemeler :
2 adet muz
2 çorba kaşığı bal 
1 çorba kaşığı süt
1 paket pötibör bisküvi

Sos için: 
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao

Üzerine: 
Dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı :
İlk olarak sosu hazırlamak üzere tüm malzemeyi bir tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Üzerinde tabaka oluşmaması için arada bir karıştırın. Muzları, bal ve 1 çorba kaşığı sütü robottan geçirin. Üzerine kırılmış pötibör bisküvinin yarısını ekleyip tekrar robottan geçirin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek bisküvi ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kupları doldurun. Üzerine daha önceden hazırladığınız sosu gezdirin. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kg çilek

Kek için: 

3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat

Kreması için:
7 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya


Üzerine: 

Pudra şekeri

Süslemek için: 

Çilek

Yapılışı :
Çileğin saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

ŞEFTALİ KREMALI PASTA TARİFİ


ŞEFTALİ KREMALI PASTA TARİFİ

Pandispanya için Malzemeler: 
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gram tereyağı
1 kahve fincanı fındık unu (fındığı robottan geçirip, un haline getirin)
1 kahve fincanı badem unu(bademi robottan geçirip, un haline getirin)
1 paket (10 gramlık) instant maya
Bir tutam tuz
Bir buçuk su bardağı un

Krema için: 
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
3 tatlı kaşığı un
1 kahve fincanı badem unu
1 kahve fincanı fındık unu
3 adet şeftali
1 çorba kaşığı silme tereyağı

Süslemek için: 

Şeftali ve file badem


Yapılışı :
Pandispanya için yumurta ve pudra şekerini derin bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Eritilmiş ve ılınmış tereyağı, fındık unu, badem unu, maya, tuz ve un ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Bu şekilde 20 dakika dinlendirin ve yağlanıp, unlanmış 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (pandispanyaya bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir) pişirin. Kek soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesin. Kreması için bir tencerede süt, pudra şekeri, vanilya, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve badem unu, fındık unu ve tereyağını katın. Çırpma teli ile karıştırarak soğutun ve kremayı ikiye ayırın. Bir bölümünün içine kabukları soyulmuş ve rendelenmiş şeftaliyi katıp, karıştırın. Bu karışımı kestiğiniz pandispanyanın birinci katına sürün ve üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Sade krema ile pandispanyanınüzerini kaplayın. Üzerini dilimlenmiş şeftali ve file badem ile süsleyip, servis yapın.

DONDURMALI PASTA TARİFİ


DONDURMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
10-15 top vanilyalı
dondurma
125 gram margarin
4 çorba kaşığı tozşeker
2 adet limonun rendelenmiş
kabuğu
2 paket kakao
2 çay bardağı süt
4 paket pötibör bisküvi
2 adet yumurta


Üzeri ve kenarları için:
Toz antep fıstığı


Yapılışı :

Margarini toz şekerle eritin. Ocaktan alıp, limon kabuğu, kakao ve süt ekleyip, karıştırın. Ufalanmış bisküvi
ilave edin. Yumurta ekleyip, karıştırmaya devam edin. Karışımın yarısını, yağlı kağıtla kaplanmış küçük boy yuvarlak kek kalıbına yayın. Aralarına dondurma toplarını yerleştirin. Diğer yarısına da aynı işlemi
uygulayın. Derin dondurucuda 1 gece dinlendirin. Ertesi gün derin dondurucudan, buzdolabına alın ve 1 saat sonra servis yapın

BÖĞÜRTLENLİ ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ


BÖĞÜRTLENLİ ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
6 adet yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı ılık su


Kreması için:
1 adet normal krem şanti
1 adet orman meyveli krem şanti
2 su bardağı süt
böğürtlen (yaklaşık 300 gr)
2 adet şeftali



Yapılışı:
Pandispanyamız için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. En son elediğimiz unu üç kerede ekleyerek spatula ile aşağıdan yukarıya kekimizi söndürmeden ılık suyumuzuda ekleyip karıştırıyoruz. Önceden yağlayıp unladığımız kalıbımıza bu karışımı döküyoruz. Ben aynı ölçüde 20-22 cm lik üç tepsim var bu karışımı üçüne pay ettim ve yaklaşık 20 dakikada kekler pişti. Sizin yoksa tek kalıpta kelepçeli olursa çok iyi olur pişirebilirsiniz ama pişirme süresi biraz daha uzun olacaktır ilk 30 dakika hiç fırını açmayın daha sonra kürdünla pişip pişmediğini kontrol edin (180 derece önceden ısıtılmış fırın)Kekimiz iyice soğuyana kadar bekleyip soğduktan sonra kalıptan çıkaralım. Üç parça kekimizi ister şeftali suyu istersenizde biraz şekerli süt ile ıslatın. Orman meyveli krem şantimizi 4/3 su bardağı süt ile iyice önceden çırpıp dolaba kaldıralım. Diğer sade krem şantimizide 1 su bardağından biraz fazla süt ile hazırlayıp kaldıralım. Kullanacağımız zaman buzdolabından çıkarıp orman meyvelinin içerisine böğürtlenleri katıp birinci pandispanyamızı kelepçeli kalıba koyup üzerine böğütli şantiyi koyup yayalım. İkinci kekimizi koyup diğer krem şantimizin bir kısmını üzerine sürmek üzere ayırıp kalanının içerisine 1,5 adet kabuklarını soyup doğradığımız şeftalileri karıştırıp ikinci pandispanyanın üzerine bunuda yayalım. Üçüncü pandispanyamızıda üzerine kapatıp yaklaşık 2 saat dolapta bekletelim. Kalan krem şantimizi 100 gr krema ve biraz toz şeker ile iyice çırpıp kelepçeli kalıptan çıkarıp serviz tabağına aldığımız pastamızın üzerini kaplayıp üstünüde istediğimiz gibi süsleyelim. Servis tabağınız kirlenmesin istiyorsanız dört adet uzun yağlı kağıt veya evde bulunan dosya kağıtlarındanda kullanabilirsiniz. Tabağımızın dört köşesine kağıtları yerleştirip pastayı ortasına koyalım krema sürme işimiz bitince kağıtları çekip pastanın altından alalım. Böylece tabağımız yerine kağıtlar kirlenmiş olacak:)
Afiyet olsun.