ÇİKOLATALI ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurtanın akı
250 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150 gr rendelenmiş çikolata
100 gr çekilmiş fındık
100 gr çekilmiş badem
Ayrıca 20-25 kağıt kek kalıbı
Yapılışı :
Yumurta aklarını katı hale gelene kadar çırpın. Kalan malzemeyi ekleştırın.
2 tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi kağıt kalıplara paylaştırın.
130 C'de 40-45 dak. pişir. Piştikten sonra çok fazla soğumalarına fırsat vermeden kalıplardan çıkarın. (Çok soğumuş olurlarsa kalıpların tabanını hafifçe suya daldırarak çıkartabilirsiniz.)
MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
1 Paket milföy hamuru
250 Gram beyaz peynir
bir miktar maydanoz
1 Adet domates
1 Adet yumurta sarısı
Hazırlanışı ;
Peynirleri küçük bir kap içinde domates ve maydanoz ilave ederek çatal yardımı ile ezerek karıştırın .
Milföy hamurları bir oklava ile hafif bir şekilde açarak büyütün.
Hamurların arasına hazırladığınız karışımdan koyarak kenarlarından içine doğru katlayın.
Hamurları yağlı fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
ÇİLEKLİ PEMBE RÜYALAR TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık
Kreması için:
200 gram çilek
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş beyaz çikolata
1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çilek
kıyılmış badem
Yapılışı :
1 Un, tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve toz fındığı iyice yoğurun. Hamuru açıp, tart kalıbına yerleştirin, üzerine kabarmaması için kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. 2 Krema için un, süt, toz şeker ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı pişirin. Tereyağı ekleyip, küp doğranmış çilek ilave edin. Karışımı ocaktan alıp, hamurun içine doldurun. Üzerine çilek
yerleştirip, kıyılmış badem serpiştirin. Soğuk olarak servis yapın.
KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE TEREYAĞLI KURABİYELER TARİFİ
Malzemeler:
1,5 su bardağı tam buğday unu
10 yemek kaşığı soğutulmuş küp küp doğranmış tereyağ
1+1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı doğranmış kurutulmuş domates
1 yemek kaşığı kekik (ben taze kekik kullandım)
2 yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılmış doğranmış siyah zeytin
1-2 yemek kaşığı soğuk su
50 gr. susam
Yapılışı :
1- Su ve susam dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve karışım ince ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çekin.
2- Yumuşak bir hamur haline getirmek için 1-2 yemek kaşığı su ilave edin.25 cm uzunluğunda düz bir kütük halinde şekillendirin. Rulonun etrafını soğuk su sürün. Yağlı kağıdın üstüne susamı dökün ve ıslatılmış rulo haline gelmiş hamurun her tarafına susamı bulayın. Alüminyum folyoya sarıp 2 ile 4 saat arasında buzdolabında tutun.
3- Fırını önceden 180 derece ısıttın. Dolaptan çıkardığınız ruloyu 5 mm lik kalınlıklarda keskin bıçakla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup altın sarısı rengi alana kadar 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tel ızgarada soğutun ve afiyetle yiyin.
AŞK OKLARI TARİFİ
Bademli hamur için Malzemeler :
250 gr badem
2 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı gül suyu ya da badem esansı (büyük market ve aktarlarda bulunabilir)
1 çorba kaşığı su
1’er tutam kırmızı ve yeşil gıda boyası
2 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı gül suyu ya da badem esansı (büyük market ve aktarlarda bulunabilir)
1 çorba kaşığı su
1’er tutam kırmızı ve yeşil gıda boyası
Açmak için:
1 çay bardağı pudra şekeri
İçi için:
2 paket 80 gramlık bitter çikolata
Servis için:
Çöp şişler
Yapılışı :
Badem hamurunu hazırlamak için;bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun ve blenderden geçirip kıyın. Gıda boyaları hariç tüm malzemeyi bademle karıştırıp bir hamur hazırlayın. Hamurdan 1 çorba kaşığını bir kaba ayırın ve içine yeşil gıda boyası karıştırın. Kalan hamura kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar yoğurun. Elinize biraz pudraşekeri serpin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzla bastırarak hamuru 1 parmak kalınlığında açın. Rendenin kalın tarafı ile rendelediğiniz çikolatayı avucunuzda açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı olacak kadar koyun ve istediğiniz şekilde kapatın. Bir çöp şişin üzerine 3-4 adedini dizin. Yeşil gıda boyası karıştırdığınız hamurdan ok ucu şeklinde parçalar hazırlayın. Bunları çöp şişlerin ucuna takıp servis tabağına yerleştirin. Kalan çikolatayı benmari usulü eritin ve okları süsleyerek servis yapın.
BEYAZ ÇİKOLATALI KESTANELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 adet kakaolu hazır kek
250 gram kestane püresi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata
Keki ıslatmak için:
2’şer tatlı kaşığı tozşeker ve nescafe
1 su bardağı ılık süt
Süslemek için:
Yarım paket bitter çikolata
2 dal nane yaprağı
2 çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
Gül yaprakları
Yapılışı :
Toz şeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Bitter çikolatayı eritip bir fırça yardımı ile nane yapraklarına sürün. Buzdolabında dondurduktan sonra yaprakları çikolatadan ayırın. Hazırladığınız çikolatadan yaprakları pastanın üzerine yerleştirin. Antep fıstığını serpin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
ÇİLEK SOSLU RULO PASTA TARİFİ
Pandispanyası İçin Malzemeler :
5 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş
kabuğu
7 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
İçi için:
3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 paket sade krem şanti
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için:
400 gram çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Yapılışı :
PandispanyayıI hazırlamak için; yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Çukur cam bir kasede yumurta aklarının üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şekeri, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini iyice çırpın.
Üzerine un ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kar haline gelmiş yumurta aklarını da tahta bir kaşık yardımı ile hızlı bir şekilde bu karışıma yedirin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdı önce yağlayın sonra da un serpin ve hazırladığınız hamuru üzerine dökün. Bir kaşığın tersi ile hamuru tüm tepsiye düzleştirerek iyice yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan pandispanyayı, pudraşekeri serpilmiş ayrı bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan kağıdı çıkartın. Alttaki kağıt yardımı ile rulo yapın.
1 dakika bu şekilde beklettikten sonra ruloyu açın. Kayısı marmeladını içine sürün ve yeniden rulo yapıp bir kenara alın.
Diğer taraftan krem şantiyi sütle çırpın ve hindistan cevizini üzerine ekleyin. Pandispanyayı yeniden açıp hazırladığınız bu kremanın yarısını içine sürün.
Tekrar kağıt yardımı ile rulo yapın. Kalan kremayı ise üzerine sürüp hindistan cevizi ile süsleyin. Çilek, pudra şekeri ve vanilyayı hep birlikte blenderden geçirin ve pastanın üzerine istediğiniz şekilde dökün.
Aşçının notu: Pandispanyayı pişirirken tarifte belirtilen süreye uymak gerekir. Daha fazla pişerse rulo yapmak zorlaşır.
BADEMLİ KOLAY TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı kabuksuz iri dövülmüş badem
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı nescafe veya filtre kahve
1 likör bardağı acıbadem likörü
2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
2 su bardağı süt
24 adet küçük acıbadem kurabiyesi
Üzeri için:
Pudra şekeri, kakao ve çikolata parçaları
Yapılışı :
Bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleştirin. Su ve nescafeyi karıştırın. Üzerine likörü ekleyip kenara alın. Dolgu kremasını derin bir kaba alıp, üzerine sütü ekleyin. Mikserle 1 dakika yavaş devirde, daha sonra 1 dakika çok hızlı devirde çırpın. Kupların dibine 1 çorba kaşığı dolgu kreması koyun. Acıbadem kurabiyelerini likörlü nescafenin içine atın. Kurabiyeler nescafeyi biraz içine çektiğinde çıkarın. Kuplara birkaç adet kurabiye yerleştirip, üzerine dövülmüş badem serpin. Tekrar dolgu kreması koyun. Kat kat aynı işlemi kuplar dolana kadar tekrarlayın. En üste dolgu kreması dökün. Üzerine pudra şekeri serpip, kakaoyu eleyin. Çikolata parçaları ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
NOT :Vanilya aromalı dolgu kremasını büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
BEYAZ PASTA TARİFİ
Keki için Malzemeler :
4 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
1 su bardağı ayran
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Kreması için:
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı toz şeker
Şeker hamuru için:
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
3-4 su bardağı pudra şekeri
1 tutam kırmızı gıda boyası
Yapılışı :
Kek için, tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Üzerine ayranı ilave edin. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Harcı ikiye ayırın. Yarısını yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Kalan kek hamurunu aynı kalıpta ve aynı şekilde pişirin. Krema için, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edin. Ilınmaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı suya tozşekeri ekleyip ocakta 2 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra pişen kekleri bununla ıslatın. Bir parça keki servis tabağına alın. Üzerine ılık kremanın yarısını sürün. İkinci kat keki kremanın üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekin üzerini ve yanlarını kaplayın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Şeker hamuru için, 1 çay bardağı suyu ocakta kaynatıp üzerine toz jelatin serpin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alıp içine tozşeker ve nişastayı ekleyip karıştırın. Soğuyunca, üzerine pudraşekeri ekleyip yoğurun. Şeker hamurundan bir parçayı kenara ayırın. Kalan hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Ayırdığınız şeker hamuruna kırmızı gıda boyası ekleyip yeniden yoğurun. Daha sonra pudraşekeri serperek merdane yardımı ile açın. Hamurdan 8-10 cm uzunluğunda üçgen parçalar kesin. Her parçayı ince kısmından başlayarak kendi etrafında çevirin ve çiçek şekline getirin. Pastayı hazırladığınız çiçeklerle süsleyerek servis yapın.
FIRINDA ELMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 adet elma
1 adet armut
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Bir buçuk çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Elmaları ve armudu kabuklarıyla birlikte rendeleyip derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekerin yarısını ve tarçını ilave edip kısık ateşte kendi suyuyla birlikte pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru için, kalan toz şekeri yumurta ile birlikte, karışım iyice beyazlaşana dek çırpın. Üzerine azar azar un ekleyin. Kabartma tozu, süt ve sıvıyağ ilave edip karıştırın. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün. Yağlanmış fırın kaplarına ılık haldeki elmalı püreyi pay edin. Üzerlerine hamurları yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından almaya yakın üzerine hindistan cevizi serpip 1-2 dakika bekletin. Fırından alın, üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)