YABAN MERSİNLİ VE YOĞURTLU KEK TARİFİ


YABAN MERSİNLİ VE YOĞURTLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 limonun suyu
2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı yaban mersini (taze veya dondurulmuş)

Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Frenk üzümü

Yapılışı :
Derin bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. üzerine sırayla yoğurt, ayçiçeği yağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Kuru mazemeleri de ekleyip karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine az un serperek bulanmasını sağlayın. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpin. Kek hamurunu kalıba döküp üzerine unladığınız yaban mersinlerini ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip, frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
Yaban mersinli ve yoğurtlu kek artık hazır, afiyet olsun.

RATATOUİLLE TART TARİFİ



RATATOUİLLE TART TARİFİ

Malzemeler :
6 milföy hamuru
1 patlıcan
1 kabak
2 kırmızıbiber
100 ml domates püresi
1 diş ezilmiş sarımsak
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1~2 dal taze kekik
Tuz
Karabiber

Üzeri için :
100 gr mozzarella peyniri
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı :
3 milföy hamurunu yan yana dizin. Diğer 3 hamuru da yan yana dizdikten sonra birleştirip geniş bir kare elde edin. Üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla hafif inceltin. Milföylerin üzerini çatal yardımıyla delin. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları biraz yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Sos tenceresine zeytinyağını, domates püresini, tuzu, karabiberi ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ilındıktan sonra milföylerin üzerine sürün. Sebzeleri ince olacak şekilde dilimleyin. 100 gr kaşar peynirini serpin. Üzerine sebzeleri dizin. Kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp mozzarella dilimlerini ve kalan peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Ratatouille tart artık hazır, afiyet olsun.

KIRMIZI KADİFE KEKLER TARİFİ



KIRMIZI KADİFE KEKLER TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı kek unu
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
3 yumurta
2 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kefir
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası

Üzeri İçin :
Pudra şeker

Yapılışı :
Unlar, tuz, kakao ve karbonatı bir kasede harmanlayın. Yumurtalar vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Kefir, sirke, yağ, gıda boyasını ilave edin. Un karışımını ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın.
Kırmızı kadife kekler artık hazır, afiyet olsun.

LİMON KREMALI TART TARİFİ



LİMON KREMALI TART TARİFİ



Malzemeler :
2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı

Limonlu krema için :
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu


Yapılışı :
Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. üzerini süsleyip servis yapın.
Limon kremalı tart artık hazır, afiyet olsun.

KAHVELİ VE MASCARPONE LU PASTA TARİFİ



KAHVELİ VE MASCARPONE 'LU PASTA TARİFİ

Malzemeler :
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
200 gr toz şeker
4 yumurta
85 gr kakao
140 gr kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt

Kreması için :
500 gr mascarpone peyniri ya da labne peyniri
100 gr toz şeker
3 yemek kaşığı granül kahve

Süslemek için :
çikolatalı kahve çekirdekleri
Rendelenmiş çikolata


Yapılışı :
Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 cm’lik iki kelepçeli kek kalıbına paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kreması için, peynir ve şekeri mikserle iyice çırpın. Granül kahveyi ekleyip karıştırın. İki kekin arasına ve üzerine kremayı yayın. üzerini rendelenmiş çikolata ve kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
200 gr tereyağı
3 yumurta
75 ml kefir
85 gr kek unu
85 gr un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
350 gr toz şeker
25 gr kakao

Üzeri için :
230 gr bitter çikolata
200 ml krema

Süslemek için :
çikolata ruloları


Yapılışı :
Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 katlı hazır pandispanya
kekinin tek katı
1 kg çilek


Krema için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 paket tart jölesi

Yapılışı :
Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Diğer taraftan bir tencerede süt, un ve yumurta sarısını tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine margarini ilave edip karıştırın. Biraz ılınınca labne peynirini ekleyin. Hazırladığınız kremanın yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısını kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı çileğin üzerine yayın ve artan çileği dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, çileklerin üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

HARNUP PEKMEZLİ BROWNİE TARİFİ



HARNUP PEKMEZLİ BROWNİE TARİFİ

Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
Bir buçuk çay bardağı harnup (keçi boynuzu) pekmezi
3 çorba kaşığı kakao
Bir buçuk su bardağı un
Bir tutam tuz
1 su bardağı ceviz

Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Tereyağı katıp çırpmaya devam edin. Pekmez, kako, tuz ve unu ekleyip katı bir hamur elde edin. En son iri kıyılmış ceviz katın. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

BEYAZ ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA TARİFİ



BEYAZ ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA TARİFİ

Pandispanyası için Malzemeler :
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Çikolata Bandı İçin:
Desenli ya da hazır çikolata bandı
2 paket(80 gramlık) bitter çikolata
Yarım paket vanilya

Kreması için:
2 su bardağı süt
4 adet yumurtanın sarısı
2 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta

İçine: 

1 adet muz
2-3 çorba kaşığı damla çikolata

Üzeri için:
2 adet portakal
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
200 gram beyaz çikolata ya da kuvertür
Portakal kabukları 


Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için bütün malzemeyi derin bir kaba alın. Mikserin önce yavaş, sonra hızlı devrinde 5-6 dakika kadar çırpın. 16-18 cm çapında kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pembeleşene kadar pişirin. Soğuyana kadar kalıpta bekletin (mümkünse 1 gün önceden hazırlayıp, 1 gece dinlendirin).
Kremayı hazırlamak için, sütü bir tencereye alıp ocağa oturtun. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Diğer taraftan yumurta sarılarını, tozşeker, un ve nişasta ile çırpıp, kaynayan süte azar azar ekleyin. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışım koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip karıştırarak soğutun. Portakallardan birinin kabuklarını ince ince soyduktan sonra suyunu sıkın. Kabukları jülyen doğrayın. Muzu ince ince dilimleyin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve enine 3 parçaya kesin. Sıktığınız portakal suyu ile kek dilimlerini hafifçe ıslatın. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına alın. Üzerine bir kat krema yayıp damla çikolata serpiştirin. Üzerine muz dilimlerini dizin. Pandispanyanın ikinci parçasını kapatıp tekrar krema, çikolata damlaları ve muz dilimleri ile kaplayın ve son dilimi yerleştirin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp pastanın üzerini kaplayın. Dış çevresini dilerseniz çikolata bandı ile kaplayın, dilerseniz krem şanti sürün. Beyaz çikolatayı bir bıçak yardımı ile kazıyın ve elde ettiğiniz parçaları pastanın üzerine ve yanlarına yerleştirin. Kalan portakalı ince ince dilimleyin daha sonra pastanın ortasına dizin. Jülyen doğradığınız portakal kabuklarını pastanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 2 saat kadar soğuttuktan sonra
dilimleyerek servis yapın.
Çikolata bandı hazırlanışı: çikolatayı benmari usulü eritin. çikolata bandını pastanızın çevresini saracak uzunlukta kesin. Düz bir zemine koyup üzerine çikolatayı dökün. Donduktan sonra pastanın etrafını sarın. bu şekilde buzdolabında bekletip tam olarak donduktan sonra bandı çıkarın. Pastayı arzunuza göre süsleyerek servis yapın.

GÜL YAPRAKLI VE VANİLYALI KARELER TARİFİ


GÜL YAPRAKLI VE VANİLYALI KARELER TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çubuk vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin :
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Gül yaprakları
1 yumurta akı
Toz şeker
Tarçın


Yapılışı :
Yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Yağ ve süt ekleyin. çubuk vanilyayı bıçağın ucu ile uzunlamasına kesip içindeki çekirdekleri alın ve karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Gül yapraklarını önce yumurta akına, ardından toz şekere bulayın ve kurumaları için bir süre bekletin. Kremşanti ile soğuk sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keki kare dilimleyin ve üzerlerine kremşanti sürün. Tarçın serpiştirip gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Gül yapraklı ve vanilyalı kareler artık hazır, afiyet olsun.