BEYAZ ÇİKOLATALI PANETTONE TARİFİ





BEYAZ ÇİKOLATALI PANETTONE TARİFİ

Malzemeler :
500 gram un
15 gram (1 paket 10 gram)
instant maya
100 gram pudra şekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
200 ml süt
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
175 gram kuru yaban mersini
100 gram kuru üzüm
85 gram (1 paket 80 gram)
beyaz çikolata
Bir tutam tuz


Üzeri için:
Kayısı reçeli,
file badem

Yapılışı :
Un, maya, tuz ve pudra şekerini derin bir kabın içinde karıştırın. Yumurtaları bir kaseye kırıp, çırpın ve vanilya ekstratını ekleyip tekrar karıştırın. Sütü kaynatıp ılıttıktan sonra yumurtayla birlikte kuru karışıma ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar kabarması için bekletin. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kabarmış hamura ekleyip iyice yoğurarak yedirin. Yine üzerini örterek 1 saat kadar kabarmasını bekleyin. Son olarak yaban mersini, kuru üzüm ve rendelenmiş ya da küçük doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyip tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba yayıp, yarım saat kadar üzeri örtülü şekilde bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi esmerleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine bir fırça yardımıyla kayısı reçeli sürüp, file badem ile süsleyin.

KAYA KURABİYE TARİFİ



KAYA KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket dinlendirilmiş margarin
2 Adet taze yumurta
1 Su bardağı kadar pudra şekeri
1 Tkabartma (paket)
1 Tane vanilya(paket)
1.5 Su bardağı kadar ezilmiş ceviz
1 Su bardağı kuş üzümü
Hamur için alabildiği kadar beyaz un

Yapılışı:
1 Paket dinlendirilmiş margarinimizi bir kaba koyup üstüne iki tane taze yumurtayı 1 su bardağı pudra şekerimizi vanilyamızı ve kuru üzüm ile cevizimizi ekleyip bir güzel kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. Üstüne unumuzu ve kabartma tozumuzu yavaş yavaş döküp tekrardan yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra istediğimiz büyüklükte ki parçalara ayırıyoruz. Ve kaya görünümü veriyoruz. Ve üzerine yağlı fırın kağıtlarını serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 180 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda 30 dakika kadar pişiriyoruz. Sonra servis tabaklarına koyuyoruz. Kaya kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun

BİSKÜVİLİ EKLER PASTA TARİFİ


BİSKÜVİLİ EKLER PASTA TARİFİ

Malzemeler :
150 gram bitter çikolata
2 paket vanilyalı puding
5 su bardağı süt
2 paket yulaflı bisküvi
100 gram fındık kreması


Süslemek için:
Çilek

Yapılışı :
Puding ve sütü bir tencereye alıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Dikdörtgen bir kalıbın dibine bisküvileri yan yana dizin. Üzerine pudingin yarısını yayın. Tekrar bisküvi dizip kalan pudingi yayın ve kaşıkla üzerini düzleştirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, fındık kreması ile karıştırın ve pudingin üzerine yayın. 1 gece ya da en az 4 saat buzdolabında bekletin. Çilekle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
250 gram çilek

Pandispanya için:

5 adet yumurta İki buçuk su bardağı un
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı+1 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu

Krema için: 

7 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
İki buçuk su bardağı krema

Çikolata çemberi için:
50 gram bitter çikolata

Üzeri için: 

10-15 adet çilek

Yapılışı :
Krema için çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir yerde kremayı kaynatıp ocaktan alın ve çikolataya ilave edip karıştırın. Pandispanya için yumurta, un, tozşeker, su, nişasta ve kabartma tozunu mikserin orta devrinde 2 dakika, sonra hızlı devirde 3 dakika çırpın. 20 cm çapındaki kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir bıçak batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Pandispanya soğuyunca, enlemesine ortadan ikiye kesin. Birinci katına kremanın 1/3'ünü yayın. Üzerine bütün haldeki 250 gram çileği yerleştirin. Kremanın kalan 1/3'ünü sıkma torbasına alıp, çileklerin üzerine sıkın. Pandispanyanın kalan parçasını üzerine kapatın ve elinizle hafifçe bastırın. Kalan kremanın 1/3'ünü pandispanyanın üzerine ve yanına sürün. Çikolata çemberi için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıt üzerine 7 cm eninde ve 65 cm boyunda sürün. Donmaya yakın, yaklaşık 2 dakika sonra yağlı kağıt dışa gelecek şekilde pastanın çevresine yapıştırın. Yağlı kağıdı dikkatlice sıyırın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.

EKLER PASTA TARİFİ



EKLER PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı su
100 gram margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Bir tutam tuz

Krema için:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Bir buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya

Çikolata sos için:
100 gram bitter çikolata
100 gram margarin
1 çorba kaşığı soğuk su

Yapılışı :
Su, margarin, toz şeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca, karıştırarak un ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker ve çırparak yumurtaları ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırını kapatıp, içinde 30 dakika dinlendirin. Krema için tüm malzemeyi çırpın. Tel süzgeçten geçirip, tahta kaşıkla karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin. İki adet ekler pastanın arasına krema sürün. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritip, margarin ve su ekleyin. Mikserle çırpıp kenara alın. Üzerine çikolata sos gezdirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Soğuk olarak servis yapın.

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ





KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1 paket dinlendirilmiş margarin
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay bardağı dilimlenmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık unu
Alabildiği kadar beyaz un

 

Yapılışı:
Bir kap içerisinde dinlendirilmiş margarinimizi yağımızı ve toz şekerimizi iyice karıştırıp bir birine yedirelim. Kalan diğer malzemeleri de üzerine ekleyip hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına ulaşıncaya kadar yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım. Ve bademlerimizi hafif bir şekilde kızartarak hamurumuza karıştıralım. Ve hamurumuzu açarak hazır kurabiye kalıplarını kullanarak şekiller verelim. Ve belli aralıklarla tepsimize dizelim. 170 derecedeki fırınımıza sürüp pişirelim. Kurabiyelerimizi fırından çıkarıp bir süre soğuttuktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebiliriz. Kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun.

BADEM KAPLI KRUVASAN TARİFİ



BADEM KAPLI KRUVASAN TARİFİ

Malzemeler :
4 kruvasan (bayat)
2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
2.5 çay bardağı badem unu

Üzeri İçin :
1 yumurta akı
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı pudra şeker


Yapılışı :
Kruvasanları enine ikiye kesin. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın. üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün. üzerlerine diğer kruvasanları kapatın. Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Badem kaplı kruvasan artık hazır, afiyet olsun.

PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ



PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 adet sade hazır pandispanya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı cin mısırı

Kreması için: 

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Karamel için:
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su

Süslemek için:

10-15 adet antep fıstıklı draje

Yapılışı :
Öncelikle  kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Toz şekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.

ROKALI VE KEÇİ PEYNİRLİ MİNİ TART TARİFİ



ROKALI VE KEÇİ PEYNİRLİ MİNİ TART TARİFİ

Hamur için Malzemeler :
7 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
250 gr margarin (yumuşatılmış)
Tuz

İç harcı için Malzemeler :
150 gr keçi peyniri
1 yemek kaşığı krem peynir
Yarım demet roka
100 gr kiraz domates
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın. Yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Domatesleri ortadan ikiye kesip zeytinyağı, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber ile bir kapta harmanlayın. Keçi peynirini bir kapta çatalla ezin. Krem peynir ve kıyılmış rokaları ekleyerek karıştırın. Peynir karışımını tart hamurlarının içine paylaştırın. Kiraz domates dilimlerini yerleştirip dolmalık fıstıkları serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

FRAMBUAZLI KALP PASTA TARİFİ




FRAMBUAZLI KALP PASTA TARİFİ

Malzemeler Keki için: 
125 gram margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ara kreması için:
Bir buçuk su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
l 10-12 adet dondurulmuş frambuaz

Üzeri için:
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket frambuazlı jöle

Yapılışı :
Kek malzemesini bir kaba alıp mikserle çırpın. Kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp
enine 2 parçaya kesin. Krema için, sütü çukur bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, pirinç unu, tozşeker ve nişastayı ilave edip, tel çırpıcı ile çırpın. Daha sonra bir tencereye boşaltıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Krem şantiyi sütle çırpın ve soğuyan kremaya yedirin. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp, üzerine kremanın yarısını yayın. Frambuazları yerleştirin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kekin üzerini ve yanlarını kalan krema ile kaplayın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Üzeri için, çilekli krem şantiyi sütle çırpın. Daha sonra krema torbasına doldurun ve yıldız uç kullanarak pastanın üzerine ve çevresine minik yıldızlar yapın. Üzerini inci tanesi şeklindeki şekerlerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.