AÇMA TARİFİ
20:08 by ZuhalAÇMA TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
Yapılışı :
Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyalım sonrada ılıyan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak.Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı kilitli bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bir kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp istediğiniz şekli verin 200 dereceli fırında pişirin.Afiyet olsun .
Etiketler:
Kolay Poğaça Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder