AFYON SARMASI TARİFİ


AFYON SARMASI TARİFİ


Malzemeler :
•1 lt.süt
•1 su bardağı un
•1,5 su bardağı tozşeker
•1 paket vanilya
•1 çorba kaşığı margarin
•1,5 su bardağı hindistancevizi
•1 poşet kremşanti
•1 su bardağı süt

Süslemek İçin:
•İri çekilmiş ceviz
•Bütün badem ve Antepfıstığı

Yapılışı :

Bir tencerede un ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ekleyelim.Tencereyi ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyip 15 dakika mikserleyelim.Dikdörtgen büyük bir borcama Hindistan cevizini borcam hiç gözükmeyecek şekilde yayalım.Üstüne muhallebiyi döküp üstünü düzleştirelim.Bir kasede sütü ve kremşantiyi çırpalım.İyice soğumuş muhallebinin üstüne kremşantiyi yayıp 3,4 saat dolapta bekletelim, çıkarınca üzerine ceviz serpip 3 parmak kalınlığında şeritlere keselim.Her bir şeridi de 3 parçaya bölelim,aralarına iri çekilmiş ceviz serperek karenin birini diğerinin üstüne ters çevirerek kapatalım sonrada bütün bademle süsleyelim.

0 yorum :

Yorum Gönder