ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI TARİFİ



ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt

Sosu İçin:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su

Süslemesi İçin:
File badem yada fıstık

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın.Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın.Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın.Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak).Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin.Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin.File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder