DAMALI BATON PASTA TARİFİ




DAMALI BATON PASTA TARİFİ

Kakaolu Pandispanya Kek İçin Malzemeler :
2 tane yumurta 80 gram  (1 çay bardağı) şeker
Kabartma tozu (1 çay kaşığı)
5 Gram (1 çorba kaşığı) kakao+ 100 gram(1,5 çay bardağından 1 çorba kaşığı eksik ) un

Sade Pandispanya Kek İçin:
2 tane yumurta 80 gram (1 çay bardağı ) şeker
105 gram (1.5 çay bardağı ) un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema Malzemeleri:
1 kilo (4 su bardağı) süt
80 gram ( yarım su bardağı ) un
80 gram ( yarım su bardağı ) nişasta
180 gram (1 su bardağından bir parmak eksik) şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağı

Üzeri İçin:
Çikolata


Yapılışı :
Kremanın soğuması için kremayı hazırlayalım, bunun için krema malzemelerini tereyağ hariç hepsini bir tencereye alalım, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Pişen kremayı ocaktan alalım, tereyağını ilave edip iyice karıştıralım. Kremayı bir kenara bırakalım.Karıştırma kapına önce kakaolu kekin malzemesini ilave edip hazırlayalım, harcı yirmi sekiz santimlik dikdörtgen bir tepsiye boşaltalım pişirelim.Sade keki de aynı şekilde hazırlayalım.Kekler piştikten sonra ılınmasını bekleyelim, ılındıktan sonra kenar kısımlarını keselim düz hale getireli. Sade keki altı uzun şeritler halinde keselim genişliği eşit olmasına özen gösterelim.Kakaolu kekede aynı uygulamayı yapalım.
Şeritlerin aralarına krema sürerek üç şeriti (1 sade 1 kakaolu , 1 sade) birleştirelim.Üzerine süt serpiştirip, krema sürelim. Tekrar üç şeriti yerleştirelim aralarına krema sürelim yapışmasını sağlayalım.Katlar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.Kalan kremayı dış yüzeyinin her yerine sürelim, dolapta bir kaç saat bekletelim.Hazırladığımız pastanın üzerini zevkinize göre krem şanti veya benmari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyerek servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder