ELMALI ÇÖREK TARİFİ
02:39 by ZuhalELMALI ÇÖREK TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
Yarım cay bardağı pudra şekeri
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
İç Malzemeleri :
3-4 adet elma
2 çorba kaşığı toz seker
3 çorba kaşığı su
3/4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın
Üstü İçin :
Pudra Şekeri
Yapılışı :
İç malzemesi için; elmalar rendelenir,su ve seker ilave edilerek pişirilir,pişince içine tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilir.Soğuması için beklenir.
Diğer Tarafta :
Hamur malzemesi karıştırılır.Yumuşak bir hamur yapılır.Cevizden büyük parçalar koparılır yuvarlanarak elde açılır.Elde edilen daire şeklindeki hamurun yarısına 1,5 tatlı kaşığı iç malzemesi konur,hamurun diğer yarısı üzerine kapatılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Her çöreğin kenarları çatalla bastırılır (açılmaması için).Önceden ısıtılmış fırında 155 derecede pişirilir.Üstleri hafif kızarınca fırından alınır.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri elenir.Tabağa alınarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder