İÇLİ KETE TARİFİ



İÇLİ KETE TARİFİ

Malzemeler :
4-5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (tercihe göre)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 Su Bardağı Süt
1 Yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 Su bardağı ılık su
Aldığı kadar un.
1 tatlı kaşığı tuz.

İçi İçin:

Yarım paket Margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un

Yapılışı :

Yaş mayayı ılık suda eritip toz şekeri ekleyin.Yağ,süt,tuz ve mayayı ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde edin.Hamuru mayalanması için üzerini bir bezle örterek 1 saat bekletin.Daha sonra yuvarlak yuvarlak 14 parça beze yapın.Bezeleri un serpiştirerek oklava ile açın ve yufkanın her iki ucunu katlayın.İç için yağ ile unu teflon tavada helva yapar gibi kavurun. Ama fazla kavrulmayacak un ile yağ özdeşleşene kadar.Her iki ucunu katladığınız yufkanın ortasına hazırladığınız unlu içten koyarak yayınız.Yufkayı rulo yaparak bükünüz ve yuvarlayarak dolayınız.Elle bastırarak düzeltiniz.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek 180 dereceli fırında pişiriniz.

0 yorum :

Yorum Gönder