KATMER POĞAÇA TARİFİ 2
00:29 by ZuhalKATMER POĞAÇA TARİFİ 2
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
20gr yaş maya veya 2 yemek kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
Arasına :
75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı :
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üst üste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın.
En üsttekine yağ sürmeyin. Üst üste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarıp. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
Kolay Poğaça Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder