KREMALI YAŞ PASTA TARİFİ


 
KREMALI YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet 3 katlı pandispanya
1 su bardağı meyve suyu (Tercihinize bağlı karışık da olabilir)
2 adet muz

Üzeri İçin :
1 paket sade kremşanti
1 paket kakaolu kremşanti

Krema Malzemeleri :
Yarım su bardağı şeker
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket labne peyniri



Kremanın Yapılışı :

Süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.

Yapılışı :
Pandispanyamızın bütün katmanlarını meyve suyuyla ıslatın. Daha sonra kremanın yarısını pandispanyamızın ilk katına iyice yayıp muzun yarısını üzerine dizin. Dizdikten sonra ikinci katmanını üzerine koyun. Geriye kalan kremayı üzerine yayın ve elinizde geriye kalan muz parçalarını dizin, Pandispanyamızın en üst katmanını üzerine koyduktan sonra süt ile çırptığınız beyaz kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın daha sonrada kakaolu olan krem şantiyi de süt birlikte çırpıp sıkma torbasına koyarak üzerini resimdeki gibi süsleyebilirsiniz (damak zevkinize göre çikolata rendesi ve çilek gibi çeşitli meyvelerle daha farklı bir biçimde süsleyebilirsiniz) Bir saat boyunca yaş pastanızı dolapta beklettikten sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır.

0 yorum :

Yorum Gönder