MEYVELİ PASTA TARİFİ 2


MEYVELİ PASTA TARİFİ 2


Kek İçin Malzemeler :
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Ara Krema Malzemeleri :
1/2 paket margarin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4-5 adet muz
3 adet kivi
1 paket krem şanti
1 paket tart jölesi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı kadar portakal suyu

Yapılışı:
Keki vişneli pastada olduğu gibi hazırlayalım.Ara krema için yağın dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişirelim, piştikten sonra içine yağı atıp mikserle 5 dak. çırpalım.Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım.Keki ikiye bölelim ve iki katını da 6-7 kaşık portakal suyu ile ıslatalım.Tabanda kalacak parçaya kremanın 2/3'sini yayalım ve üzerine dilimlediğimiz muzları sıkça yerleştirelim.Muzların üzerine krem şantiden sürelim, üst parçayı yerleştirelim.Kalan kremayı kekin üzerine döküp spatula yardımı ile yayalım, diğer meyvaları istediğimiz gibi yerleştirelim.Pastanın kenarlarını krem şanti ile sıvayıp, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim.En son tart jölesini hazırlayıp meyvaların üzerine sürelim.Pastaların 1 gece dolapta dinlenmesi gerekiyor, bilginize.

0 yorum :

Yorum Gönder