MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
150 gr margarin
1 su bardağı un
3 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Üzeri İçin :
1 kase karamelli mısır gevrek
Nutella yada çokokrem
Yapılışı :
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.. Kurabiyeler soğuduktan sonra mısır gevreğini avucunuzun içinde biraz ufalayın ve çikolatayı az sıvıyağı ile benmari usulü eritin karışım donmadan hızlı hareketlerle kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe batırın ve servis tabağına dizip dolapta bekletin.
0 yorum :
Yorum Gönder