PORTAKALLI HAVUÇLU KEK TARİFİ
Malzemeler:* 3 adet yumurta
* 1 portakal kabuğunun rendesi
* 1 büyük rendelenmiş havuç
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* Fındık veya Antep fıstığı (ben ceviz ekledim)
* 1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
* Yumurta ile şekeri çırpın.
* Portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin.
* Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 C fırında pişirin.
* Üzerine fındık veya Antep fıstığı serperek servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder