TULUMBA TATLISI TARİFİ



TULUMBA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
• 500 gram un
• 600 gram su
• 1 yemek kaşığı pirinç unu
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 5 tane yumurta
• 100 gram kadar margarin


Şerbeti olması için :
• 1 kilo toz şeker
• 600 gram su
• 1 dilim kadar limon


Yapılışı :
Bir tencere içerisine 600 gram olan suyu alarak, üst kısmına 100 gram olan margarini eklemeli, 1 şeker kaşığı uç kısmı ile tuz ve 1 kilo toz şeker ilave edilmelidir. 500 gram olan unu tencere içerisine karıştırarak eklemeli ve 5 dakika olacak şekilde pişirilerek soğumaya alınmalıdır. Bu karışım ılıyınca yumurtaları birer birer kırarak eklemeli ve karışımı yoğurarak yumurtalar yedirilmelidir. Bu karışım içerisine 1 yemek kaşığı irmik, nişasta ve pirinç ununu da ekleyerek yine yoğrulmalıdır. Karışımı krem şanti torbası içerisine dökerek sıkılmalıdır. Bir tava içerisinde sıkılan karışım alınarak tatlılar kızarması gerekiyor. Sıcak olan tatlıları soğuk şerbet içerisine batırdıktan sonra biraz bekleyerek servise alınabilir. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder