GALETA UNLU TATLI TARİFİ



GALETA UNLU TATLI TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

Şurup İçin :
1 su bardağı şeker
1 su bardağı soğuk su

Muhallebisi İçin :
1 litre süt
1 su bardağından iki yemek kaşığı eksik mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 vanilya seker
1 paket krem şanti

Kekin Yapılışı :
Yumurtalarımız ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra çırpmaya devam ederek, diğer malzemelerimizi sırasıyla ekliyoruz. geniş bir pasta kalıbınızı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz ve önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kek gibi üzeri hafif kızarana ve batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.

Şerbetin Yapılışı :
Kekimiz pişerken şekerimizi soğuk suyumuzun içerisinde iyice karıştırarak eritiyoruz. 10 dakika kaynatıp soğutuyoruz Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir kaşık yardımıyla şurubumuzu döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Muhallebinin Yapılışı :
Sütümüzün içerisine nişasta un ve şekerimizi ekleyip, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz hafif ılınınca içine 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz. Dolapta, eğer vaktiniz varsa 1 gece, eğer yoksa 3-4 saat soğutup dinlendirdikten sonra üzerini damak tadınıza göre süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder