MAHLEPLİ ÇÖREK TARİFİ



MAHLEPLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
Yarım yemek kaşığı mahlep
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
Tuz
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Çörek otu



Yapılışı :
Unu derin bir kapta toz şeker ve tuz ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Maya, süt, ayçiçek yağı, yumurta, eritilmiş tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp rulo şeklinde hazırlayın. İkiye katlayın ve kıvırın. Simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.Mahlepli çörek artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder