ÇİLEKLİ TART TARİFİ
01:12 by ZuhalÇİLEKLİ TART TARİFİ
Tart Tabanı İçin Malzemeler :
200 gr un (7-8 iyice dolu yemek kaşığı)
100 gr tereyağı
2 adet yumurta (biri hamura katılacak diğeri üzerine sürülecek,hafif çırpılmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 ve 1/2 su bardağı kuru fasulye (tabanın kabarmasını engellemek için)
İç Malzemeleri :
250 gr (1 kutu) Pınar Beyaz (veya herhangi bir krem peynir, ben Philedelphia kullandim)
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 avuç dolusu antep fıstığı (dövülmüş+süslemek için bir kaç parça daha)
3 yemek kaşığı toz şeker
Biraz portakal kabuğu rendesi
500 gr çilek (sapları alınmış ve iriler yarıya kesilmiş)
2 yemek kaşığı çilek reçeli (biraz ilik su ile sulandırılmış)
Yapılışı :
Unu, şekeri ve yağı biraz yoğurun, içine yavaş yavaş yumurtayı ekleyip homojen bir hamur oluşturun ve buzlukta 10-15 dk kadar bekletin.Dinlendirdiğiniz hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerinde, tart kalıbının kenarlarından iki üç parmak fazlalık olacak şekilde, yuvarlak olarak açın.Hamuru, unladığınız tart kalıbının içine düzgünce yerleştirin, fazlalıkları bıçak yardımıyla kesip alin, çatal ile tabanına bir kaç delik açın ve buzlukta hamur kendini toparlayıncaya kadar dinlendirin.Dinlenen tabanın üzerini yağlı kağıtla kaplayın, pişerken kabarmasını engellemek için, kuru fasulyeleri kağıdın üzerine yayın.160 derecedeki fırında 15-20 dk pişirin.Tabanı fırından alın, ısıyı 140 dereceye düşürün ve üzerindeki fasulyeleri alıp tekrar fırına verin. 10 dk kadar daha pişirmeye devam edin.Son olarak tart tabanını fırından alın ve tüm tabanına yumurta sürün.Fırına verip 5 dk daha pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.Bu işlem kremasını döktükten sonra tabanın yumuşamasını engelleyecek ve tabanı ertesi gün bile kıtır kıtır kalacaktır.Tartınızın tabanı soğurken içini hazırlamaya başlayın. Robotta peyniri, dövülmüş fıstığı, şekeri, portakal suyunu ve kabuğunu iyice çekip krema kıvamına getirin. Eğer çok kati olursa birazcık daha portakal suyu ekleyin; eğer çok akışkan olursa birazcık daha peynir ekleyerek kıvamını kendinize göre ayarlayın (Şekeri bana az geldiği için ben biraz daha fazla kattım).Soğuyan kalıbın üzerine fıstıklı kremayı yayın ve çilekleri dizin. Sulandırdığınız çilek reçelini (veya arzuya göre jöleyi) çileklerin üzerine gezdirerek parlak görünmelerini sağlayın. Ayırdığınız Antep fıstıklarını kıyıp tartın üzerine serpiştirin.Servis yapmadan önce biraz dolapta bekletin. Afiyet olsun.
NOT :23 cm'lik tart kalıbı için
Etiketler:
Kolay Meyveli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder