FINDIKLI ISLAK KURABİYELER TARİFİ



FINDIKLI ISLAK KURABİYELER TARİFİ


Malzemeler :
250 gram tereyağ (yumuşak)
2 yumurta
3-4 yemek kaşığı kakao
2 kahve fincanı şeker
1/2 bardak iyice dövülmüş fındık içi
1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Islatmak İçin :
2/3 bardak şeker

1 bardak süt

Yapılışı :
Süt ile şekeri kaynatıp bir kenara alalım ve ılıyıncaya kadar bekletelim.Daha sonra hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesinde hamur elde edelim.Küçük toplar hazırlayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Fırında çıkardıktan 1-2 dakika sonra ılık süte batırıp servis tabağına alalım.Üzerini süsleyip soğuyunca servis yapalım.

0 yorum :

Yorum Gönder