REVANİ TARİFİ
18:24 by ZuhalREVANİ TARİFİ
Malzemeler :
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı
2 çorba kaşığı irmik
4,5 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.1 kaşık limon suyu katılır.
Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir.Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder