ELMAS KURABİYE TARİFİ


ELMAS KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
225 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı krema
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Üzeri İçin: 

1 su bardağı toz şeker

Çikolata Dolgu İçin:

120 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı krema

Yapılışı :

Öncelikle hamur için derin bir kapta tereyağı ile pudra şekerini mikserle hafif kabarana kadar çırpın.Yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın.Kremayı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin.Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin.Kıvam alana kadar karıştırın.Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.Toz şekere bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.Tam ortalarına baş parmağınızla bastırarak küçük oyuklar açın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.Fırından alın ve soğutun. Çikolata dolgu için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin.Ocağın altını kapattıktan sonra bal ve kremayı ilave edip, karıştırın.Karışımı bir sıkma torbasına doldurun.Soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkın ve servis yapın.Afiyet olsun.

MOZAİK PASTA TARİFİ


MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağına yakın süt
1 adet yumurta
200 gr. tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Önce tereyağını eritin. Ilıyınca içine sütü, yumurtayı ve şekeri ilave edip mikserle çırpın.Üzerine çok fazla ufalamadan kırdığınız bisküvileri, cevizi ve damla çikolataları da ekleyerek bir kaşık yardımıyla fazla ezmeden karıştırın.Malzemeyi 25 cm kadar uzunlukta bir piramit oluşturabilecek şekilde streç filme dökün. Piramit şekli vererek sarın ve buzlukta 2 saat kadar bekletin.Servis etmeden 10-15 dk kadar önce buzluktan çıkarıp soğuk olarak servis edin.

DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ


DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ


Malzemeler  :
- 1 Paket Damla Sakızlı Muhallebi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Margarin
- 1 Su bardağı Nişasta
- 1 Çay bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su bardağı Un

Yapılışı :

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarinin üzerine Damla Sakızlı muhallebi paketini açarak dökün ve toz muhallebi ile margarini birbirine yedirin. Diğer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın. Başta toparlanması zor olan hamur yoğurdukça kıvama gelecektir. Küçük toplar halinde yağlanmış tepsiye dizin. Yaklaşık 175 derecelik ısıtılmış fırında 25 - 30 dk arasında pembe renkte pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin Afiyetle servis yapın.

VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ


VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
50 gr. tereyağı
Yarım paket kedidili bisküvi
1 su bardağı vişne suyu ya da kompostosu
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Kedidili bisküvileri kare borcama dizin. Vişne suyuyla ıslatın.Süt, irmik, toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın.İrmikli muhallebinin yarısından fazlasını kedidili bisküvilerin üzerine dökün. Kalanına kakaoyu ekleyip ocakta 1 dakika pişirn. İrmikli muhallebinin üzerine yayın ve Hindistan cevizi serpin. Buzdolabında soğudukdan sonra servis edin.

MUZLU ALMAN PASTASI TARİFİ


MUZLU ALMAN PASTASI TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
100 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya (tek kullanımlık olanlardan)
1 tatlı kaşığı mahlep

Krema Malzemeleri :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1-2 muz (pastanın arası için)
Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı : 
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık sütü, mayayı ve şekeri karıştırarak eritin.Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Daha sonra Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbına (kelepçeli kalıplardan olabilir) alarak 170 dereceli fırında pişirin. Üzeri kızardığında bir bıçak ve ya çatal batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin pişmediyse üzerini kapatıp biraz daha pişirin.

Kreması:
Tereyağı, vanilya ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın.Fırından çıkınca bıçakla keki ikiye ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin arasına sürün. Dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine dizip kalan kremayı da muzların üzerine döküp kekin üst parçasını kapatın.Üzerine bir süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

MUZLU RULO PASTA TARİFİ


MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
• 4 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu

Krema Malzemeleri :
• 1 lt. süt
• 2 yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2 adet iri muz

Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarını 5 kaşık şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpın.Ayrı bir kapta unu kabartma tozuyla karıştırın. Kar haline gelmiş olan yumurta aklarına yumurta sarılarını, unu karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakikada pişirin.Daha sonra sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapın.Diğer yandan da krema için; süt, yumurta, un ve şekeri karıştırıp kremayı hazırlayın. Ateşten alıp ılıyana kadar sürekli karıştırın.Soğumuş pandispanyayı açıp içine kremadan sonra sürün. Bir kısmını üzeri için ayırmayı unutmayın. Muzları elinizle düzeltin uzunlamasına yerleştirip tekrar rulo yapıp buzdolabına koyun. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi dökün.
4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.
NOT: Bir iki gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor.

LİMONLU PASTA TARİFİ



LİMONLU PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
120 gr. tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı süt
Rendelenmiş limon kabuğu (1 adet limondan)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema Malzemeleri :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta
200 ml. krema
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi (2 adet)
Yarım limon suyu
50 gr. tereyağı (1 yemek kaşığı)

Yapılışı :
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın. Eritilmiş tereyağı ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu vanilya ve kabartma tozu ile karıştırın.
Çırptığınız karışıma sütü, unu (eleyerek) ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpın ve keki, yağlamış olduğunuz yuvarlak kalıba aktarın.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Limon kabuğu rendesini 1 yemek kaşığı toz şekerle ovup bekletin.Kreması için; şekeri, unu, nişastayı küçük bir tencerede karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Limon suyunu, kabuğunun rendesini ve kremayı ekleyin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 1-2 dakika daha pişirip tereyağını da ilave edin. Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın.Soğumuş keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremadan kekin ilk katına sürün. Diğer parçayı üzerine kapatıp kalan kremayı üzerine döküp düzeltin.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

BALKABAKLI PASTA TARİFİ



BALKABAKLI PASTA TARİFİ


Malzemeler :
Yapılmış kabak tatlısı
2 paket eti burçak bisküvi
2 kaşık oda sıcaklığında tereyağı

Kreması İçin Malzemeler :
1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağı

Üzeri İçin :

Ceviz, tarçın

Yapılışı :
Hazırladığınız kabak tatlısını bir çatal yardımıyla ezin ya da rondodan geçirip püre haline getirin.Bisküvileri oda sıcaklığında olan tereyağ ile rondodan geçirip un haline getirin.Kremayı hazırlamak için; unu toz şekerle karıştırıp sütünü ilave edin ve ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Piştikten sonra bir ik dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.Un haline gelmiş bisküvileri kelepçeli bir kalıbın tabanına yayıp bastırarak sıkıştırın. (Ben servis için tek kişlilik pasta çemberi kullanarak porsiyonluk tatlılar hazırladım.)
Bisküvilerin üzerine kremayı ve son olarak da balkabağı püresini koyup üzerini düzeltin. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip tatlıyı kelepçeden çıkarıp üzerini cevizle süsleyip servis yapın.

PORTAKALLI PASTA TARİFİ



PORTAKALLI PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı un
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı Kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Portakallı Krema Malzemeleri :
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu

Portakal Şekerlemesi İçin Malzemeler :
2 adet portakalın çok küçük küplerde doğranmış kabuğu ve 3 yemek kaşığı toz şeker.

Çikolatalı Sos İçin Malzemeler :
200 gr. krema
80 gr. çikolata

Keki Islatmak İçin Malzemeler :
1 su bardağı şekerli süt


Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri bir çırpıcı yada mikserle güzelce çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrıca un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı sıvı karışıma mümkünse bir elekle eleyin. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba karışımı dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Portakal kabuğu şekerlemesi için minik küpler halinde doğranmış portakal kabuklarının üzerine geçecek kadar su doldurup 5 dakika kaynatın. Suyunu döküp 2 kere daha bu şekilde kaynatıp suyunu süzün. Daha sonra toz şekeri ekleyip yarım bardak kadar tekrar su ilave edip kaynatın. Suyunu çekince bir kenarda bekletin.
Kreması için tereyağı, portakal suyu ve vanilya hariç tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırıp pişirin. Pişerken topak olmaması için sürekli karıştırın. Göz göz olunca ocağı kapatın. Tereyağı, portakal suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilıyıncaya kadar ara sıra karıştırın.
Ilık kremayı kekin alt katına güzelce yayın. Üzerine portakal şekerlemesini serpiştirin.Kekin ikinci katını üzerine yerleştirin. Bir bardak sütle ikinci katı ıslatın.
Daha sonra çikolatalı krema için; küçük bir tavaya kremayı koyup ocağı yakın. İçine parçalara bölünmüş çikolatayı da ekleyip çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatın. Kremayı 5 dakika kadar bekletip pastanın üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletip servis edin.Afiyet olsun.

BİSKÜVİLİ PUDİNGLİ PASTA TARİFİ



BİSKÜVİLİ PUDİNGLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket pötibör bisküvi

Üzeri İçin Malzemeler :
Fındık, fıstık, Hindistan cevizi, damla çikolata ile dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Yapılışı :
Pudingi pişireceğiniz tencerede un, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın.Sütü ekleyip bir çırpıcıyla pürüzsüz olacak şekilde çırpın.Ocakta göz göz olana kadar pişirip ocağı kapatın.Tereyağı ve vanilyayı ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın.Bir borcama ya da uygun başka bir kaba bir sıra bisküvi dizin.Üzerini kapatacak kadar puding döküp tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapın.Üzerini dilediğiniz malzemeyle dilediğiniz şekilde süsleyip soğuttuktan sonra servis yapın.