SOSİSLİ ÇÖREKLER TARİFİ


SOSİSLİ ÇÖREKLER TARİFİ

Malzemeler :
2.5 su bardağı ekmek unu
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
70 gr tereyağı (eritilmiş)
Tuz
4~5 sosis

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Susam
Kırmızıbiber
Sarı biber
Sivri biber


Yapılışı :
Unu geniş bir kabın içine alın.Maya, tuz, şekeri ekleyip harmanlayın.Yumurta, süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Hamurun havasını alıp dokuz parçaya ayırın. Her bir parçayı düz bir zeminde hafif bastırarak açın. İçine sosis yerleştirip rulo şeklinde sarın. Bıçakla tam koparmadan beş parça kesin. Sosis kısmı yukarıya gelecek şekilde çevirerek çiçek şeklinde birleştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerini örterek 30 dakika bekletin. Yumurta sarısına ayçiçeği yağı ekleyip hamurların üzerine sürün. Susam serpiştirin. Biberleri küp doğrayıp orta kısmına yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.Sosisli çörekler artık hazır, afiyet olsun.

BADEMLİ VE KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ


BADEMLİ VE KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125’er gram oda sıcaklığında tereyağı ve margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
2 damla badem esansı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay bardağı kuş üzümü
Bir buçuk çay bardağı dövülmüş badem
Aldığı kadar un

Bulamak İçin:
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı :
Derin bir kabın içinde tereyağı, margarin ve yumurtayı karıştırın.İçine pudra şekeri, mısır unu, badem esansı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, kuş üzümü, kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış badem ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin ve iki eşit parçaya ayırın.Merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın.Fırça ile üstüne ve altına yumurta akı sürdükten sonra hindistan cevizine bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

İKİ RENKLİ KURABİYE TARİFİ


İKİ RENKLİ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
250 gram tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt

Yapılışı :
Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın.Derin bir kaba un, pudra şekeri ve vanilyayı eleyin.İçine yoğurt ve ılınmış tereyağını katıp yoğurun.Hamuru ikiye ayırıp yarısını streç filme sarın.Kalan hamura elenmiş kakao ve sütü katıp yoğurun.Kakaolu hamuru da streç filme sarın.Hamurları buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurları yarım parmak kalınlığında açın ve üst üste yerleştirip rulo yapın.Tekrar streç filme sarın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.Soğuyan hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

MİNİK TUZLU KURABİYELER TARİFİ


MİNİK TUZLU KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler :
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon suyu


Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Beyaz haşhaş tohumu

Yapılışı :
Derin bir kaseye sıvıyağ ve suyu alın. Üzerine un, kuru nane ve tuz ilave edin. Kabartma tozunu bir kaşığa dökün ve üzerine limon suyu ekleyip unlu karışımın içine katın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun (un az gelirse biraz daha ilave edin). Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile bir parmak kalınlığında açın. Ufak kalıplarla şekiller çıkarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

TAZE MEYVELİ KARIŞIK KEK TARİFİ


TAZE MEYVELİ KARIŞIK KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1'er çay kaşığı tarçın ve toz zencefil
1’er adet ayva ve elma
3 adet mandalina
1 adet portakal
7 adet kuru kayısı
10 adet ceviz

Üzerine: 

Ayva marmeladı

Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp, çırpıcı ile çırpın. Sıvıyağ, süt ve suyu ilave edip, tekrar çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve toz zencefili eleyerek karışıma ekleyip, karıştırın. Meyvelerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Una bulayıp, daha sonra keke ilave edin. İri doğranmış kayısı ve cevizi katın. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ayva marmeladı sürün ve dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ


ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ


Malzemeler :
100 gram bitter çikolata
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Ön hazırlık olarak sufle kaplarını bir fırça ile yağlayıp toz şeker serpin. Sütü kaynatıp kenara alın. Çikolatayı rendeleyin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Bir tencerede margarini eritip unu 1 dakika kavurun. Ocağı kısıp üzerine toz şekeri ve sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Yumurta sarılarını teker teker karışıma yedirin. Çikolata rendesi ve vanilyayı da üzerine ilave edin. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp üzerine biraz tuz ekleyin. Kar gibi olana kadar çırptıktan sonra tahta bir kaşık kullanarak karışıma yavaşça ekleyin. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 160 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp suflelerin üzerine koyun. Pudra şekeri serperek servis yapın.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ



HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
İki buçuk çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta
100 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
5-6 çorba kaşığı süt
İki buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Sosu İçin: 

100 gram bitter çikolata
50 gram krema

Üzerine: 

Hindistan cevizi

Yapılışı :
Margarin, toz şeker, vanilya ve tuzu geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları yavaş yavaş üzerine ekleyin. Daha sonra Hindistan cevizi ve sütü ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Arzunuza göre bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra harcı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekin üzerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın ve bu şeklide 10 dakika daha pişirin. Diğer taraftan sosu için küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ve kremayı karıştırıp benmari uslu eritin. Fırından çıkardığınız keki servis tabağına alın ve çikolatalı karışımı üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

BROWNİE'Lİ BAL KABAKLI PARFE TARİFİ



BROWNİE'Lİ BAL KABAKLI PARFE TARİFİ


Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
50 gram kıyılmış ceviz


Bal kabaklı Parfe İçin:
800 gram temizlenmiş Bal kabağı
Üç buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
8 adet yaprak jelatin


Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Yapılışı :
Brownie için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt ve sıvıyağ ekleyip, karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Ceviz ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanmış orta boy kare kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 pişirin. Bal kabaklı parfe için, küçük dilimlenmiş bal kabağını tencereye alın. Toz şeker ve su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte bal kabağı yumuşayana dek pişirin. Blenderden geçirip püre haline getirin. Jelatinleri bir kaba alıp, az miktardaki buzlu suda eritin. Parfeye ekleyip karıştırın.Brownie'yi enlemesine ortadan ikiye kesin. Orta boy kare kek kalıbına bir parça yerleştirin. Üzerine ılık parfeyi yayın. Kalan brownie parçasını üzerine kapatın.Buzdolabında 1 saat dinlendirip, servis tabağına alın. Üzerine pudra şekerini eleyerek serpin. Dilimleyerek servis yapın.

ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ



ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 paket yumuşak margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ceviz içi

Şerbeti İçin:
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su

Yapılışı :
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde açılır. İçine ceviz içi konarak ay şeklinde kapatılır. 200°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta şurup kaynatılıp ılındıktan sonra pişen kurabiyeler tek tek şuruba atılıp alt üst çevrilip alınır. Kağıt peçetenin üzerine alınan kurabiyeler önce şekere, sonra Hindistan cevizine bulanır.

LİMONLU BEZELİ PAY TARİFİ


LİMONLU BEZELİ PAY TARİFİ

Malzemeler
1 ölçü Tatlı Turta Hamuru

Harç ve Üst Kaplama :
100 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
3 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr. küp doğranmış, soğuk, tuzsuz tereyağı
1/2 çay kaşığı vanilya esansı

Yapılışı :
Turta hamurunu hazırlayıp pişirin. Harç ve üst kaplamayı hazırlarken soğuması için bekletin.

Harç ve Üst Kaplama:
Fırınınızı 190 derecede ısıtın.50 gr. şekeri, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile beraber orta boy bir tencerede karıştırın. Orta ateşte şeker eriyene dek ısıtın.Yumurtaların sarısını ısıya dayanıklı bir kabın içinde çırpın. Limonlu sıcak şerbeti içine azar azar yedirin.Karışımı ince delikli bir elekten geçirin. Tekrar ısıya dayanıklı kaba aldıktan sonra kaynayan su dolu bir tencerenin içine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak ısıtın. Karışım tahta kaşığı kaplayacak kıvama gelmelidir. Kaynatmamaya özen gösterin.Ocaktan alın ve tereyağını parça parça içine ekleyerek karıştırın.Sıcak limonlu karışımı kalıbın içindeki turta tabanının üzerine dökün ve bekletin.Bezeyi yapmak için yumurtaların akını orta boy bir kabın içinde yumuşak tepecikler oluşana kadar mikser ile çırpın. Kalan şekeri azar azar üzerine ilave edin. Parlak sert kıvamlı olana kadar çırpmaya devam edin. Vanilyayı içine yedirin.Yumurta karını kalıbın içine yayın. Bir spatula yardımı ile dalgalı bir zemin oluşturun.Kalıbı fırına vererek beze altın rengini alıncaya dek yaklaşık 10 dakika pişirin.Servisten önce oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.