PRATİK KÖSTEBEK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
Kakaolu hazır pasta keki
1 paket pasta kreması ( kendinizde yapabilirsiniz)
1 paket krem şanti
3 su bardağı süt
4 adet muz
Süsleme İçin :
Bitter çikolata
Yapılışı :
Ben pratik olsun diye hazır pasta keki kullandım, siz dilerseniz kekini kendiniz hazırlayabilirsiniz. 2 parça olan kekin üst kısmının ortasını kenarlarda 2 cm kalacak şekilde çıkartın ( üst kısmını çember haline getiriyoruz.) Bu arada pasta kreması ve bir paket krem şantiyi üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın. İkisini karıştırıp birlikte de 1 dakika yüksek devirde çırpın. Çember olan üst parçanın alttaki parçasına yapışması için alt tabana ince bir tabaka halinde kremamızdan sürüp üst çemberi parçanın üzerine yerleştirin. Böylece ortası oyulmuş bir kekimiz oldu. Muzları ortadan ikiye bölüp kekin ortasındaki çukura güzelce yerleştirin. Kalan kremamızı muzların üzerine kekin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Dilerseniz üzerini bitter çikolata rendeleyerek süsleyin ( ben öyle yaptım çok lezzetli oldu ) yada kekin ortasından çıkarttığınız keki rondo da çekip onunla süsleyin. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
ÇİLEKLİ FINDIKLI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
Bir tutam tuz
12 çorba kaşığı un
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
Yarım kg çilek
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı :
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.Oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı, pudraşekerini ve tuzu krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın ve diğer karışıma ekleyin. Elenmiş unu katın. 20x22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Çıkarıp, soğumaya bırakın. Kalıbı açıp keki çıkarın. Enlemesine ortadan ikiye bölün. Pasta kremasını soğuk sütle çırpın. Kremadan bir miktar alıp, kekin ilk katına sürün.Üzerine çilekleri sıralayın.Diğer kek katını koyup her yanını kremayla kaplayın. Pastanın kenarlarını fındıkla, üzerini çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.
LİMONLU PASTA TARİFİ
Hamur İçin Malzemeler :
1+1/4 su bardağı un
Üç buçuk çorba kaşığı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı soğuk su
Dolgu İçin Malzemeler :
4 adet yumurta
150 ml krema
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet limon
Yapılışı :
Hamur için unu bir kaba alın.Üzerine pudra şekeri, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve soğuk suyu ekleyip yoğurun.Hamuru folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.Unlanmış zemin üzerinde açın.20 cm'lik yuvarlak kalıbı yağlayın.Hamuru, kalıbın içini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.Üzerini çatalla delin.30 dakika buzdolabında bekletin.Üzerine folyo yerleştirin.Kabarmaması için folyonun üzerine de 1 su bardağı nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.Kalıbın içinden folyo ve nohutları çıkartıp 15 dakika daha pişirin.Dolgu için yumurtaları mikserle çırpın.Krema ve pudra şekeri ekleyip tekrar mikserden geçirin.Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.İkisini de kremalı karışıma ekleyip karıştırın.Tüm malzemeyi kalıbın içine dökün.Tekrar fırına atıp 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp, oda sıcaklığında soğutun.Servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpin.Dilimleyerek servis yapın.
TOP PASTA TARİFİ
Top İçin Malzemeler :
250 gr krem peynir
200 gr Hindistan cevizi
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
200 gr Hindistan cevizi
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
Kek İçin Malzemeler :
4 tane yumurta
Yarim su bardagi seker
80 gr benmari eritilmis bitter cikolata
3 yemek kasigi kakao,bir bardak sut
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Kabartma tozu
Yarim su bardagi seker
80 gr benmari eritilmis bitter cikolata
3 yemek kasigi kakao,bir bardak sut
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Kabartma tozu
Üstü İçin Malzemeler :
Çikolata sos
Yapılışı :
Bir kabin içine krem peynir,yumurta sarıları,seker,Hindistan ce
KLASİK VİCTORİA KEKİ TARİFİ
Keki İçin Malzemeler :
3/4 su bardağı toz şeker
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
4 adet yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
İçine:
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 paket krem şanti
(3/4 su bardağı süt ile hazırlanmış)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
350 gram çilek reçeli
Yapılışı :
Fırınınız turbo ise 190, değilse 170 derecede ısıtın.İki tane 20 cm'lik kek kalıbını tereyağıyla yağlayın ve içlerine yağlı kağıt serin.Tüm kek malzemesini, pürüzsüz, yumuşak bir karışım elde edinceye kadar geniş bir kase içinde karıştırın.Elde ettiğiniz karışımı yuvarlak iki kek kalıbı arasında bölüştürün.Kalıp içindeki karışımın yüzeyini bir spatula yardımıyla düzleştirin.Daha sonra kekiniz altınımsı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Piştikten sonra tamamen soğumaya bırakın.İç dolgusunu yapmak için, pürüzsüz ve kremsi bir hal alana kadar tereyağını çırpın, sonra yavaş yavaş pudra şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin.1 paket vanilyayı ekleyin. Krem şantiyi de içine karıştırın.Karışımı keklerden birisinin üzerine yayın.Üstüne çilek reçelini de ekleyip, ikinci keki sandviç yapar gibi üstüne koyun.Servisten önce biraz pudraşekeri serperek servis yapın.Afiyet olsun.
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 çorba kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 çorba kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
Krema İçin:
Yarım çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı toz şeker
Yarım paket vanilya
1 su bardağı süt
Üzerine:
300 gram çilek
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın.Ardından margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve sütü ekleyin.Kabartma tozunu ekleyip, unu ilave edin.18 cm'lik yuvarlak ve yağlanmış kalıba hamuru döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Çıkarıp, soğutun.Pastayı enlemesine ikiye kesin.Krema malzemesini birbirine karıştırın ve kısık ateşte pişirin.Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün.Üzerine dilimlenmiş çilek koyup, kekin diğer yarısını kapatın.En üste de pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyip servis yapın.
EV YAPIMI TORPİL PASTA TARİFİ
Malzemeler :
10 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt
6-7 yaprak milföy hamuru
Kreması İçin:
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Pudra şekeri ve kırık fındık
Yapılışı :
Öncelikle külahlarımızı hazırlamakla işe başlayalım. Aslında bu külahların hazır metal olanları var fakat ben de olmadığından dolayı iş başa düştü ve kendi külahımı kendim yaptım. İsteyenler hazır olanla da yapabilirler. Dondurma külahlarını yağlı kağıt ile güzelce kaplayalım. Fazla kalan uç kısımdaki kağıdı içe hafifçe çok bastırmadan (külahı kırmadan) içine sokalım. Bu kadar basit külahlar hazır.
Şimdi sıra milföylerde. Merdane ve çok az un ile milföyleri açalım. 1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim. Her milföyü 5′e bölebilirsiniz. Külahı elimize alıp dip kısmından sarmaya başlayalım hamurumuzu. İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile üst üste getirelim. Açılmaması için bu işlemi yapıyoruz.En sona gelince biraz boşluk bırakalım ki piştikten sonra çıkarması kolay olsun. Sırasıyla tüm milföyleri külahlara sardıktan sonra yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de milföyler pembeleşene kadar pişirelim.
Milföyler pişerken kremasını hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel çıpıcı ile çırpalım. Daha sonra ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vailyayı ekleyelim. Karıştıralım. Soğuması için bekletelim.
Fırından çıkan milföyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice külahlarından çıkartalım. Su bardaklarına tek tek yerleştirelim hazırladığımız milföy külahlarını. Daha sonra soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tüm külahlara paylaştıralım. En son üzerine fındık serpiştirip buzdolabına kaldıralım.
2-3 saat buzdolabında beklettiğimiz torpillerinin servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri serpiştirelim.Servise hazır hale getirelim.Afiyet olsun.
NEŞELİ DONATLAR TARİFİ
Hamuru için Malzemeler :
1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (ekmek için orta kuvvette) (150g)
2 Su Bardağı Kek Unu (veya düşük kuvvette un) (200g)
1 Paket Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
1 Su Bardağı Süt (200ml)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (18 g)
1 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker (rondo da inceltilmiş)
2 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Limonun Suyu
Dolgu Kreması İçin:
Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding ile Kolay Krema
1 Paket Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
Pakmaya Mısır Nişastası ile Pastacı Kreması
1 Su Bardağı Çilek Marmeladı
Üzeri İçin:
Pakmaya Pudra Şekeri
Pakmaya Çikolatalı Sos
Pakmaya Puding Çeşitleri
Kızartmak İçin:
Ayçiçek Yağı (1lt)
Yapılışı :
Bir karıştırma kabına unları eleyerek aktarın Üzerine Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası'nı ekleyin.Bir sos tenceresinde süt ve tereyağını karıştırarak tereyağı eriyene dek ısıtın. Ateşten alınca içerisine yumurtayı da ilave edip çırpma teli yardımıyla çırpın.Un karışımının ortasını açıp, yumurtalı karışımı ilave edin. Üzerine tuz ve tarçını da ilave ederek 10-15 dakika yoğurun.Hazırladığınız hamuru, pişirme kağıdı tepsiye, aralarında 3-4cm boşluk bırakacak şekilde, cevizden biraz büyük toplar halinde dizin.Üzerini film ile kapatarak, mayalanması için, oda sıcaklığında 45 dakika-1 saat bekletin.Derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın ve hamurları kızartın.Hamurları çıkarttıkça önce esmer şeker ve tarçına batırın, ardından havlu peçete üzerinde soğumaya bırakın.Pakmaya Vanilyalı Puding'i, 2 su bardağı süt ile pişirin ve ılıtın.Pudingi, Pakmaya Krem Şanti ile çırparak kolay puding kremasını hazırlayın.Sıkma torbası ve sıkma uçları yardımıyla, donatların yan taraflarından içerilerine sıkarak dolgu kremasını içlerine doldurun.Dilerseniz donatların bir kısmının içlerine çilek reçeli doldurun.Pakmaya Puding çeşitlerini, ikişer su bardağı süt (400ml) ile pişirdiğinizde, donatları içine batırarak dondurabilir, sonrasında renkli şekerlemelere batırarak neşeli, renkli ve farklı lezzetler elde edebilirsiniz.Üzerlerine Pakmaya Pudra Şekeri serpiştirerek servis edin.Dilerseniz Pakmaya Çikolatalı Sos ile süsleyerek çikolata keyfini arttırabilirsiniz.
KESTANELİ TOMBUL PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı kestane püresi
4 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 su bardağı krema
3 katlı kakaolu hazır pandispanya
1 kahve fincanı ılık süt
Üzeri İçin:
Kakao
Yapılışı :
Çikolatayı benmari usulü eritin.Krema ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Kestane püresini ilave edip, karıştırın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin.Çukur bir kaseyi streç filmle kaplayıp, içine kestaneli püreden ince bir tabaka sürün.Pandispanyanın bir katını kaseye yerleştirip 1 çorba kaşığı sütle ıslatın.Üzerine kestaneli püreden yayın. İkinci kat keki yerleştirip,1 çorba kaşığı sütle ıslatın.Yeniden kestaneli püreden yayın.Son kek parçasını da yerleştirip,1 çorba kaşığı sütle ıslatın.Pastanın üzerini streç filmle kaplayın.Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın.Kalan kestaneli karışım üzerine sürün.Üzerine arzuya göre kakao eleyip servis yapın.Afiyet olsun.
PRATİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
Yapılışı :
Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın.Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.Bisküvi, ceviz, pudra şekeri, kuru üzüm,1 çay bardağı süt, krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın.Karışımı folyo döşenmiş kaba boşaltıp, bastırın.4 saat buzdolabında bekletin.Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)