SALEPLİ MUHALLEBİ TARİFİ


SALEPLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler:

1 lt süt
Yarım su bardağı toz şeker (hazır saleplerin içerisinde şeker olduğu için yarım su bardağı kullandım siz daha fazla kullanabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı salep (marketlerte satılan hazır paketlerden)
1 yemek kaşığı tarçın

Üzerini süslemek için:
Ceviz, fındık, antep fıstığı veya badem

Üzerinin Elma dilimleri için;
2 adet elmayı dilimleyip 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçınla elmaları kırmadan biraz karamelize ediyoruz.

Hazırlanışı:
Muhallebin için gereken bütün malzemeleri tencereye koyalım.
Tencerenin altını yakıp devamlı karıştırmak suretiyle muhallebiyi pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımız muhallebimizi kaselere bölüştürelim.
Onlar soğurken bizde teflon tencere veya tavada dilimleyip çekirdeklerini ve kabuklarını soyduğumuz elmaları biraz şeker ve tarçınla karamelize olana kadar pişirelim.
Soğuyan muhallebi üzerine elma dilimleri ile süsleyerek servis edilim.Afiyet Olsun..

ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ


ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ

Malzemeler

1.5 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket kakaolu puding
4 su bardağı süt
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet büyük tablet çikolata

Yapılışı :
Kakaolu pudingi tencereye alıp üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişiriyoruz. Karıştırma kabının içine bisküvileri iyice kırıp üzerine pudingi, ceviz içini ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Daha sonra tablet çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Topların üzerine kurdan batırıp çikolataya bandırıp servis tabağına alıyoruz. Bütün toplar bittikten sonra 1,2 saat buzdolabında bekletiyoruz ( benmari usulü eritme işlemi yaparken bir tencerenin içine kaynayan suyu koyuyoruz, onun üzerine de başka bir kabı koyup çikolataları bu şekilde eritiyoruz. Üstteki kabın altta kaynayan suya değmemesine dikkat ediyoruz. 

EV YAPIMI WAFFLE TARİFİ


EV YAPIMI WAFFLE TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
½ çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç malzemesi:
çikolata sos veya nutella
Taze meyve çeşitleri (kivi, muz, çilek, …)
Dövülmüş fındık
Meyve sosları
dondurma

Yapılışı:
Süt, yumurta, tuz ve şeker 3-4 dk kadar çırpılır.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırılır.
Sıvı karışıma, unlu karışım mikserle çırpılarak eklenir ve 6-7 dk kadar mikserle karıştırılır.
İster tavada ister yapışmayan bir tost makinasında 1 kepçe hazırladığımız sıvı hamurdan dökerek pişirelim.
Pişen waffle tavada alınarak servis tabağına aktarılır, üzerine kabukları soyulmuş arzuya göre dilimlenmiş meyve çeşitleri, sıcak çikolata, çekilmiş fındık, fıstık eklenerek ikinci waffle üzerine konulur.

Yanına dondurma çeşitleriyle servis yapılır.

MEYVELİ PİZZA TARİFİ


MEYVELİ PİZZA TARİFİ

Malzemeler:
Hamuru için;

1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
14 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
2 çay kaşığı vanilya özü
2 büyük yumurta


Üzeri için;
350 gram krem peynir, yumuşamış
7,5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, yumuşamış
1 çay kaşığı vanilya
1, 3/4 su bardağı pudra şekeri
Çeşitli taze meyveler, dilimlenmiş


Yapılışı:
Büyük bir kapta 14 yemek kaşığı tereyağı ile 1,5 su bardağı şekeri iyice kabarana kadar, 3-5 dakika çırpın. Vanilya ve yumurtaları ekleyin ve iyice birleşinceye karıştırın. Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, tuz) de ekleyin tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru dinlenmeye bırakın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Dinlenmiş hamuru büyük bir daire şeklinde açın ve yuvarlak bir pişirme kabına yerleştirin. 2-3 yemek kaşığı şeker serpin. Fırında 17-20 dakika pişirin.

Meyveli Pizza
Pişen hamuru buzdolabında soğumaya bırakın. Üst malzemelerini bir kapta karıştırın ve soğumuş hamurun üzerine yayın. Tekrar buzdolabında soğutun. Taze meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin

RENKLİ BÖREK TARİFİ


RENKLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
2 adet haşlanmış patates
1/2 bağ ıspanak
3 adet haşlanmış havuç
2 adet soğan
Karabiber , pul biber , tuz

Islatmak İçin İç Harcı :1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı

Yapılısı :
Ispanaklar yemeklik doğranmış soğanlar ile sotelenır ve baharatlar ile tatlandırılır aynı sekılde haslanmıs ve ezılmıs olan havuc ve patatesde ayrı ayrı baharatlarla tatlandırılır. Sebzeler ayrı ayrı iç harç ile ıslatılmıs yufkalara teker teker sarılır ve sonra uc rulo halınde olan börekler tek bır yufkayla sarılarak birleştirilip dilimlenir . Dilimlenen borekler tepsıye dızılıp yumurta sarısı sürülerek 185 derecede 35 dk pişirilir arzuya göre yanında yoğurt ile servis edilir .

MEYVELİ GÜLLAÇ TARİFİ


MEYVELİ GÜLLAÇ TARİFİ


Malzemeler :
6-7 adet güllaç yaprağı 
Bir buçuk litre süt 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş antep fıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi

Üzerine: 
File antep fıstığı, çilek


Yapılışı :
Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve içine toz şekeri ilave edin. Karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin. Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin. Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin. Toz şekeri çekince file antep fıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın.

TİRAMİSU TARİFİ



TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler :
Kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 fincan sıcak su
Kakao

Yapılışı :
1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.) Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır. Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır. Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur. Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir. Soğuduktan sonra servis yapılıncaya kadar dolaba kaldırılır. Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.Afiyet olsun.

ÇİLEKLİ VE BADEMLİ MERENG TARİFİ



ÇİLEKLİ VE BADEMLİ MERENG TARİFİ

Mereng İçin Malzemeler :
adet yumurtanın akı
2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı toz badem
1 çorba kaşığı un
300 gram küçük boy çilek
Yarım su bardağı file badem

Krem Patisserie İçin: 

1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
Vanilya

Krem Şanti İçin: 

150 ml krema
2 çorba kaşığı toz şeker


Üzeri İçin:

1 paket tart jölesi

Yapılışı :
Mereng için yumurta aklarını çırpma kabında 2-3 dakika çırpın. Toz şekeri yavaş yavaş ekleyip 15-20 dakika katılaşıncaya kadar mikserleyin. Un ve toz bademi ekleyip karıştırın.Yağlı kağıda pasta tabağı yerleştirip kurşun kalemle daireler çizin. Düz uç taktığınız sıkma torbasına karışımı alıp dairelerin üzerine sıkın. Merenglerin üzerine file badem serpin. 40-50 derece fırında 10-12 saat bekleterek kurutun. Diğer tarafta krem patisserie için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğuması için başka bir kaba alın. Margarini çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın. Soğuyan krem patisserie'yi azar azar margarine ekleyip karıştırın. Krem şanti için kremayı toz şekerle koyulaşana kadar çırpın. Kurumuş merenglerden birini servis tabağına alın. Üzerine kalın bir tabaka krem patisserie sürün. Sapları ayıklanmış küçük boy çilekleri aralıksız dizin. Üzerine toz şekerle çırpılmış krem şantiyi bir paletle yayın. Diğer mereng ile krem şantinin üzerini kapatın. Merengin üzerine önce krem patisserie, daha sonra krem şanti sürün. Üzerini yarım kesilmiş çilek ile kaplayın. Paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız tart jölesini çileklerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.

DONDURMALI RULO PASTA TARİFİ



DONDURMALI RULO PASTA TARİFİ


Malzemeler :
10 adet yumurta
200 gram un
1 çay bardağı toz şeker
30 gram ovaleks
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı su
Yarım kg vanilyalı dondurma

Çilek sos için:
250 gram çilek
2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı :

Yumurta, un, toz şeker, ovaleks, kabartma tozu ve suyu geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız karışımı 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 4 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Hafif yumuşamış vanilyalı dondurmayı pişen hamurun üzerine yayın. Yağlı kağıtla birlikte rulo yapmaya başlayın ve daha sonra yağlı kağıdı alıp rulo yapmaya devam edin. Hazırladığınız rulo pastayı alüminyum folyoya sarıp derin dondurucuda en az 5 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman derin dondurucudan alın ve alüminyum folyoyu çıkarıp, dilimleyin. Çilek sos için, ayıklanmış çilek ve toz şekeri blenderden geçirin. Bir kaba alıp, ocakta 1-2 dakika kaynatın. Süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

Aşçının Notu :Ovaleks pasta veya kekin daha iyi kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağlayan bir üründür. Pastanelerde bulabilirsiniz.

KAĞIT HELVA ARASI ÇİKOLATALI İRMİK HELVA PASTASI TARİFİ



KAĞIT HELVA ARASI ÇİKOLATALI İRMİK HELVA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
4 adet kağıt helva
250 gram irmik
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya

Üzerine: 

1 paket (80 gramlık)
Bitter çikolata

Süslemek İçin:
Damla çikolata
Hindistan cevizi, nar tanesi
Nane yaprağı

Yapılışı :
İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, tozşeker ve tereyağını kaynatın. Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. İrmik helvasını üç eşit parçaya ayırın. Servis tabağına bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun. Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde) işleme devam edin. Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Kalan kısmı ve yan tarafları damla çikolata ile kaplayın. Hindistan cevizi, nar tanesi ve nane yaprağı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.