ÇİKOLATALI ELMALI PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI ELMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler

Hamuru için:

2 çorba kaşığı damla çikolata
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya ekstratı


İç malzeme için:
3 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı mısır nişastası


Çikolata sos için:
Bir buçuk çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı maden suyu
1 su bardağı pudraşekeri


Üzerine:
Renkli şekerleme

Çikolatalı Elmalı Pasta Yapılışı :
Öncelikle hamuru için un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kaba eleyip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, sıvıyağ, limon suyu, süt ve vanilya ekstratını mikserle köpürene kadar çırpın. Bu karışımın içine unlu karışımı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra 26 cm çapındaki silikon bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuması için bir kenara alın. İçi için elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine tarçın, süt, tereyağı ve mısır nişastasını ilave edin. Sütü çekip elma yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuttuğunuz elmalı harcı orta kısma yayın ve üzerine diğer kek parçasını kapatın.Çikolata sos için çikolata, tereyağı, kakao, maden suyu ve pudraşekerini bir tencereye koyun. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Oda sıcaklığında hafif soğuttuktan sonra kekin her tarafını kaplayın. Renkli şekerlemelerle üzerini süsledikten sonra buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet şeker olsun ..

ÇİKOLATALI SULTAN SARMASI VEYA PADİŞAH LOKUMU


ÇİKOLATALI SULTAN SARMASI VEYA PADİŞAH LOKUMU

Malzemeler

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un (Kaşık Tepeli olacak)
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
80 gr. Bitter çikolata
70 gr. Tereyağı ( bir yemek kaşığı dolusu)
1 paket vanilya
Ayrıca: 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt

Yapılışı :

Çikolata, tereyağı ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.
Çikolata, tereyağı ve vanilya da ekleyip karıştırın.
Islatılmış büyük boy fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpin.
Üzerine muhallebiyi ince bir tabaka halinde dikkatlice döküp yayın.
Soğuyana kadar bekletin. Üzerine çırpılmış krem şantiyi sürün
İstediğiniz kalınlıkta dilimleyip, spatula yardımıyla dikkatlice rulo yapın.
Bir tepsiye dizip en az 2 saat kadar daha bekletip servis edin.
Afiyet olsun!

HİNDİSTAN CEVİZLİ KUBBE PASTA TARİFİ


HİNDİSTAN CEVİZLİ KUBBE PASTA TARİFİ

Malzemeler:

2 adet hazır rulo pasta

Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı hindistan cevizini
1 paket krem şanti

Hazırlanışı:
Bir tencerede krema malzemelerini krem şanti hariç hepsini ekleyip orta ateşte pişirin.Daha sonra rulo pastaları ince ince dilimleyin.Streç filmle kapladığınız derin bir kabın içerisine düzgünce yerleştirin.Pişirmiş olduğununz kremanın içerisine
krem şanti ekleyip karıştırın.Kasenin içerisine döküp tekrardan rulo pasta ile kapatın.Alt kısmının iyice düz olmasına dikkat edin.Bir gün dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun ..

KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ


KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ (6 kişilik)


Malzemeler:
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao


üzeri için;
ceviz içi
kakao


Yapılışı :
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet şeker olsun ..

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ


BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler

3 bardak süt
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı un 
arasına birkaç tane kakolu bisküvü(tepsinizin
büyüklüğüne göre ben küçük dikdörtgen tepsi için
6 adet kullandım aralarında boşluk olması önemli
değil) 


Yapılışı :

Bir tencerede tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.Ateşten alındıktan sonra yarım paket margarin ilave edilir.Eridikten sonra 15 dakika mikserle çırpılır,yarısı tepsiye dökülür bisküviler dizilir.kalan yarısı da bisküvilerin üzerine dökülüp üzeri arzuya göre süslenir. ben süütlü tatlılara tarçını çok yakıştırıyorum bu yüzden çiçek şeklinde kestiğim kağıttan kalıpların üzerine tarçın serptikten sonra antep fıstığı ile çiçeklerin ortasını renklerdirdim.Değişik süsleme çeşitlerini kendiniz de geliştirebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun ..

MİKRODALGADA SAKIZLI DONDURMA TARİFİ


MİKRODALGADA SAKIZLI DONDURMA TARİFİ

Malzemeler:

2.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sahlep
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket damla sakızı
1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:
Sütün ağzını kapatıp içine tarçın çubuğunu ekleyin.
400 wattta 5 dakika bekletin. (Mikrodalganız dereceliyse 2.dereceyi ayarlayın.)
Şekeri, vanilyayı, sakızı ve sahlebi karıştırıp sütün içine ekleyin.
Mikrodalgayı 800 wattta 10 dakika bekletin. (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.)
Geniş bir kaba koyup balkonda soğuması için bekleyin.
6 saat buzlukta bekletin. (Aslında bir gece buzlukta bekleyince daha iyi olabilir)
Afiyet olsun…

SANDVİÇ KURABİYE TARİFİ


SANDVİÇ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı kadar mısır nişastası
200gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 fiske tuz
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)

KREMASI İÇİN:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta

YAPILIŞI: 

Kurabiye için tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 15-20 dakika dinlendirip düz bir zeminde merdane ile açın ve yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın 170 derecede 25-30 dakika pişirin.Krema için,tüm malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın,sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun. Pişip,soğuyan kurabiyelerin arasına kremadan yerleştirip servis yapın..

İRMİKLİ KADAYIF PASTASI TARİFİ


İRMİKLİ KADAYIF PASTASI TARİFİ

Malzemeler

3 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gram Tel kadayıf

Muhallebisi için:

1 çorba kaşığı buğday nişastası
4-5 diş damla sakızı
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı şeker

Yapılışı :

Kadayıfı bir gün önceden bir poşetin içine koyup dondurucuya koyalım..

Kadayıfı dondurucudan çıkaralım, donmuş kadayıfları elimizle ovalayalım. Bir tavayı ocağa oturtalım içine yağı alalım yağ ısınınca kadayıfları ilave edelim kızarana kadar kavuralım.
Başka bir tencereye nişastayı, dövülmüş damla sakızını, irmik ve şeker ilave edelim karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim karıştırarak pişirelim.

Bir kalıbın tabanına kavurduğumuz kadayıfın yarısını dökelim elimizle düzeltelim, kadayıfın üzerine muhallebiyi dökelim kaşık yardımı ile düzeltip üzerine kalan kadayıfları ilave edelim düzeltelim. Buz dolabında bir kaç saat dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun

MEYVELİ KREMALI TATLI TARİFİ


MEYVELİ KREMALI TATLI TARİFİ

Malzemeler


Hamuru için
1.5 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
4 yumurta

Kreması için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı toz şeker

Süslemek için
Mevsim meyveleri

Hazırlanışı
Tereyağı ve suyu tencerede kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi kenara alın.
Üzerine 1 su bardağı un döküp hızlıca karıştırın.
Tekrar ocağa alıp kısık ateşte 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip ılınmaya bırakın.
Mikser yardımıyla yumurtaları teker teker hamura ilave edip karıştırın.
Hamuru krema sıkma aparatına doldurun.
Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Süt, un, nişasta, toz şeker ve 2 yumurtayı tencereye alın.
Topak kalmayacak şekilde karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Koyulaştıktan sonra 3-4 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Tatlıların üzerini kesip içine krema doldurun.
Meyvelerle süsleyip servis yapın.

HALLEYLİ PARFE TARİFİ


HALLEYLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :

-5 adet halley
-2 paket kakaolu piknik bisküvi
-1 paket krem şanti
-1 adet muz

Yapılışı :
Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp içine bisküvileri
ufalıyoruz..5 adet halleyi ve muzu küçük karelere bölüp ekliyoruz
ve karıştırıyoruz..Kalıbı streçfimle kaplayıp içine karışımı
döküyoruz ve bir gece buzlukta bekletiyoruz..Servis yapmadan 1-2
saat önce buzdolabında bekletiyoruz..Çıkarınca dilimleyip isteğe
göre süsleyip servis yapıyoruz.