ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ






ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
150 gr toz şeker
5 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şeker

Krema İçin :
100 gr beyaz çikolata
250 ml krema


Yapılışı :

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle 3-4 dakika çırpın ve çikolataya ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice katılaşıncaya kadar çırpın ve kaşıkla eritilmiş çikolata ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru 33 cm x 23 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili kalıba aktarın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Genişçe kesilmiş yağlı kağıt üzerine pudra şeker serpiştirin ve fırından çıkardığınız keki kağıdın üzerine transfer edin. Rulo şeklinde sarararak soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuduktan sonra krema ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine kremayı yayın ve tekrar rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.Çikolatalı rulo pasta artık hazır, afiyet olsun.

TRÜFLÜ PASTA TARİFİ



TRÜFLÜ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
3 katlı hazır pasta tabanı
2 paket kakaolu krem şanti
1.5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı Antep fıstığı
3/4 su bardağı parça çikolata
6 trüf çikolata
1 yemek kaşığı kakao


Yapılışı :
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin pasta tarifleri listesinden iyi bir seçim. Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. 20 dakika derin dondurucuda soğutun. Pasta tabanlarının aralarına krem şanti sürüp üzerlerine fıstık ve parça çikolata serpiştirin ve üst üste yerleştirin. Kekin üzerini de krem şanti ile sıvayın. Kaşığın sırtı ile krem şantiye şekil verin. Üzerine kakao serpiştirip trüf çikolataları dizin. Dilimleyip servis yapın.Trüflü pasta artık hazır, afiyet olsun.

PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ



PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ
Tabanı İçin Malzemeler :
3 paket eti yulaflı bisküvi
1 dolu yemek kasığı tereyağı
Üzeri için pişmaniye

1.Krema Katı İçin :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100gr tereyağı
1 paket vanilya

2.Krema Katı İçin :
250gr labne peyniri
1 kutu krema ( 200 ml)
Yarım su bardağı şeker


Yapılışı :
Birinci krema katı için gerekli malzemelerden vanilya hariç hepsini ocakta pişirin.Vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Tamamen soğuyunca mikserle 5-10 dakika çırpın.Bir kenarda bekletin.
Tabanı için: Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. Tereyağını tir tavada eritip bisküvileri içine ekleyin.Kısık ateşte bisküvileri 3-4 dakika kavurun.Kelepçeli kalıba boşaltarak üzerini elinizle bastırarak düzeltin.Bisküvi tabanının üzerine muhallebi karışımını döküp dolapta 1 saat bekletin.İkinci krema için gerekli olan malzemeleri de mikserle iyice çırpın.Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.Dolapta 2-3 saat bekletin (buraya kadar olan kısmı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz).Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çözerek servis tabağına alın.Üzerine pişmaniyeleri ekleyerek hemen servis edin.Afiyet Olsun.
NOT: Pişmaniyeler hemen yumuşadığı için servis etmeden hemen önce üzerini süsleyin.Pastayı hazırlarken taban için hazırladığımız bisküvinin 2-3 yemek kaşığı kadar olanını ayırıp pastanın üzerine serip bisküvilerin üzerine pişmaniyeyi serpin..

ÇİLEKLİ CHESECAKE TARİFİ


ÇİLEKLİ CHESECAKE TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
2 yumurta
50 ml sıvıyağ
100 gr pudra şekeri
120 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İç İçin Malzemeler :
6 yaprak jelatin
125 ml süt
750 gr labne peyniri
250 gr krem şanti
125 gr pudra şekeri
1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
350 gr çilek
1 paket pasta jölesi
80 gr file badem

Ayrıca :
Kalıp için bir miktar margarin ve irmik

Yapılışı :
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kalıbı yağlayıp içine bir miktar irmik serpin.
Yumurtaların akını sarısından ayırıp çırpın. Yumurta sarısını pudra şekeri ve sıvıyağ ile köpük halini alana kadar çırpın. 50 ml suyu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra, yumurta akını bu karışıma ekleyin. Hamuru kalıba yayıp 20 dakika pişirin. Pastayı kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Sütü ısıtıp jelatini içinde eritin. Krem şantiyi çırpın. Labne, pudra şekeri, limon kabuğu ve suyunu karıştırın. Sütü ekleyip soğuduktan sonra krem şanti ile karıştırın.
Tabanın çevresine kalıbı yerleştirip içine karışımı ilave edin. Üzerini düzleştirip 3 saat buzdolabında bekletin.Çilekleri yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın. Pastanın üzerine dağıtın.
Pasta jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp üzerine dökün. Kalıbı çıkarıp pastanın çevresine bademleri serpin.

SULTAN LOKUMU TARİFİ



SULTAN LOKUMU TARİFİ

Malzemeler:
1 kg Süt
1 Su Bardağı şeker
1 paket Vanilya
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
2 Paket Hindistan Cevizi
1/2 Paket Kaymak


Yapılışı:
Derin bir kapta 1 Kg. süte 1 Su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırınız.Bir tencerede 1 Su bardağı una, 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek çok az, hafifçe pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sütlü karışımı tencereye ekleyiniz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz.Bir fırın tepsisine 2 paket Hindistan cevizini iyice yayınız. Muhallebiyi üzerine dökünüz. Burada dikkat edilmesi gereken Hindistan cevizlerinin eşit miktarda tepsiye yayılmış olması ve tüm tepsiyi kaplamasıdır. Muhallebiyi tepsiye yayarken alttaki Hindistan cevizlerinin kalkmaması ve top top olmamasına özen gösterilmelidir.Tepsiyi dolaba koyarak soğumasını bekleyiniz. Yeterince soğuyunca muhallebi üzerine kaymak sürünüz. ( Kaymak yerine krem şanti kullanabilir yahut arzunuza göre kaymak ve krem şanti karışımı sürebilirsiniz).Daha sonra tepsinin bir uzun kenarından diğerine doğru düzgün şekilde muhallebiyi 3 e ayırınız ve her bir bölümü kendi içinde 1-2 cm eninde parçalara ayırıp o parçaları yuvarlayarak rulo yapınız.Bir servis tabağına bu ruloları dizerek üzerilerine ister çam fıstığı, ister ceviz ile sunabilirsiniz.Afiyet olsun.

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ



MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin

Muhallebi İçin: 
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya

Şerbeti İçin: 
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Süslemek İçin: 
6 adet ceviz

Yapılışı :
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, toz şeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir nescafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.

DİLEK KURABİYESİ TARİFİ



DİLEK KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
250 gram yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı :
Derin bir kasede yumurta ve pudraşekerini çırpın. Margarin, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakaoyu katıp iyice yoğurun. İki çeşit hamurdan elinize iki küçük top alıp, birlikte yuvarlayın. Hamurlar bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

MEYVELİ VE ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

MEYVELİ VE ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler :
50 gr eritilmiş tereyağı
3 yumurta akı
3 yumurta sarısı
150 gr un
1 yemek kaşığı kakao
80 gr toz şeker + 1 çay bardağı toz şeker
2 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

İç Harcı İçin :
1 su bardağı orman meyveleri (frambuaz~yaban mersini~frenk üzümü)

Üzeri İçin :
1 su bardağı rendelenmiş çikolata

Süslemek İçin :
Orman meyveleri

 

Yapılışı :
Yumurta sarıları ile 75 gr toz şekeri karıştırma kabına alıp mikserle iyice çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp azar azar ekleyin ve karıştırın. Tereyağını ekleyin. Kuru ve temiz kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 çay bardağı şekeri ekleyin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Spatula yardımıyla diğer karışıma ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Krem şantiyi süt ile üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm’lik pasta çemberi ile 8 parça kesin. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin. üzerine bir miktar krem şanti sürüp meyveleri dizin. Tekrar krema sürüp kekten bir parça kapatın. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını spatula veya bıçak yardımıyla krema ile sıvayın. Rendelenmiş çikolatayı üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Orman meyveleri ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.Meyveli ve çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.

KREM PEYNİRLİ VE BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ



KREM PEYNİRLİ VE BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
75 gr tereyağı

Dolgusu İçin :
300 gr labne peyniri
1 çay bardağı krema
1 su bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı jelatin
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı su

Üzeri İçin :
350 gr böğürtlen
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su


Yapılışı :

Yulaflı bisküvileri elinizle iyice ufalayın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Tek kişilik çember kalıplara bisküvili malzemeyi aktarıp iyice bastırın. Labne peyniri, vanilya, pudra şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta iyice çırpın. üzerine çırpılmış kremayı ilave edip tekrar karıştırın. Sos tenceresinde suyu ısıtın. Kaynamadan jelatini ekleyip eritin. Kremalı malzemeye ilave edin. Bisküvili karışımın üzerine aktarın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin. üzeri için gerekli malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine döküp servis yapın.
Krem peynirli ve böğürtlenli pasta artık hazır, afiyet olsun.

BAVYERA PASTASI TARİFİ



BAVYERA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
5 yaprak jelatin
120 gr bitter çikolata
120 gr beyaz çikolata


Yapılışı :

Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye bölün. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, diğerine de beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Biraz koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekrar derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.Bavyera pastası artık hazır, afiyet olsun