MUZLU RULO PASTA TARİFİ



MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 buçuk çay bardağı şeker(isteyen çoğaltabilir)
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya şekeri


İçi İçin :
1 paket krem şanti (üzerindeki tarife göre uygulayın)
1 paket labne peyniri ya da maskarpone
2 yemek kaşığı şeker
1 adet muz

Üzeri İçin :
Hindistan cevizi ve çikolata kırıntıları

Yapılışı :
Pandispanya malzemelerini un ve kabartma tozu hariç karıştırın, kabartma tozunu una ekleyip katın, unu yavaş yavaş ekleyin kekten biraz daha akışkan kıvamda olsun (un bazen az veya çok gelebilir),180°lik fırında hafif kızaracak şekilde pişirin, fırından çıkarır çıkarmaz rulo yapın, iç malzemeleri karıştırın, üzerine sürmek için bir miktar ayırın, kek soğuduktan sonra rulonuzu açıp üzerine yayın, ortasına gelecek şekilde muzu koyup tekrar rulo yapın, üzerine ayırdığınız kremanızla kaplayın, Hindistan cevizi ve çikolata kırıntılarıyla süsleyin, afiyet olsun.

ELMALI ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ


ELMALI ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 yumurta
1 paket (250 gr) margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi


İçi İçin:
3 iri boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz veya fındık içi

Dışı İçin:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Bu arada eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri karıştırın. İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dk. dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin. Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup kapatın. Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190 C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın. 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak Hindistan cevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.

KABAK TATLISI TARİFİ



KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
Temizlenmiş 2 kg balkabağı
3 su bardağı şeker
4 avuç ceviz
4 çorba kaşığı kahverengi şeker
140 gr krema
1/2 adet muskat
4-5 dal taze nane
5-6 adet karanfil

 

Yapılışı :
2 kg. temizlenmiş balkabağının yeşil taraflarını iyice temizleyerek, dilim dilim doğrayın ve yayvan bir tencereye yerleştirin. 3 bardak şekeri, tencereye değmeyecek şekilde kabakların üzerine dökün. Bu dizme şekli çok önemli çünkü tencerenin altı yanınca daha kabak suyunu bırakmış olmadığından şekerler yanıp, karamelize olmaya başlar. Kabaklar suyunu bırakmaya başlayacak ve ardından üzerindeki şeker de eriyip bu suya karışacak.Balkabaklarını ocakta orta ateşte, önce tencerenin kapağı yarım kapalı sonra tamamen açık şekilde pişirin. Suyuna 5-6 karanfil atın. Karanfillerin tepesindeki top gibi kısımları kırıp, tencerenin içerisine ufalayabilirsiniz. Bu şekilde yarım saat pişmiş olan kabağınız iyice yumuşamış olacak. Bunu anlamanın bir diğer yolu da kabağın suyunu çekmiş olması. İşiniz henüz bitmedi. Sürprizli bölüm şimdi başlıyor. Süsleme için ceviz krokanlar yapacağız. 4 çorba kaşığı kahverengi şekeri bir tavada 2 çorba kaşığı su ile karıştırın iyice ve sonra da ocağın altını kısık ateşte yakın. Şeker suda iyice eriyince de içine kabaca kırdığınız 4 avuç cevizi atın. Ceviz krokanları yağlı kağıt üzerine serin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pırıl pırıl parlayan cevizleri birbirlerinden ayırmak için gelişigüzel bir şekilde kırın.Kabakların tüm parçalarını çukur bir kapta çatal ile ezin. Arada bazı sert parçacıklar kalması problem olmayacaktır.
Sonra bunları yuvarlak ya da kare kelepçeli kek kalıbına pürüzsüz olacak şekilde yerleştirin. Püre kabağınızın üzerine de ceviz krokanlarınızı baraj veya havuz yapacak şekilde yerleştirin. Nasıl bir şekilde vermek istediğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. En sonunda da iyice çalkaladığınız 140 gr kremayı bu barajların içinde kalacak şekilde dökün. Üzerine ½ adet muskatı rendeleyin ve zevkinize göre eserinizin üzerine taze nane de serpin. Ne kadar yakışacağına şaşıracaksınız!

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ



MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
300 gram kadayıf
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı kırılmış ceviz


Kreması İçin :
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet 200 ml krema
1 paket vanilya

 Yapılışı :
Kadayıflar açıkta bırakılarak kurutulur ve el ile kırılır. Dilerseniz kuru kadayıfta kullanabilirsiniz daha çabuk kırılacaktır.Tavaya tereyeğ ve şekeri koyarak eritin ve üzerine kadayıfları ekleyerek iyice kızarana kadar kavurun.Biraz kızardıktan sonra cevizleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.Kreması için ise verilen malzemelerden vanilya ve krema haricindeki malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir.Muhallebi 15 dakika soğumaya bırakılır ve üzerine krema ile vanilya eklenerek mikser ile çırpılır.Borcamın tabanına kavrulan kadayıfların yarısı serilir ve üzerine muhallebi dökülür. Kalan kadayıflarla da muhallebinin üzeri kapatılır.Soğuması için dolaba kaldırılır. Afiyet olsun.

FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ


FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kaynar su
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao

Ara Kreması İçin :
300ml krema (1 paket kremadan biraz fazla oluyor)
300gr bitter çikolata

Üzeri İçin :
1 kase kabuğu ayıklanmış kavrulmuş yer fıstığı
1 paket krema
3 çorba kaşığı şeker

Yapılışı :

Fırın 170 dereceye getirilir.Yumurta,şeker,vanilya çırpılır ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenerek çırpılmaya devam edilir.Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.Fırınlanır.Ara kremasını hazırlamak için bir sos tenceresinde 300ml krema kaynatılır içine çikolata eklenerek iyice erimesi sağlanır. Buzdolabına alınır.Sıcakken sıvı akışkan gelebilir ama soğuyunca katılaşıyor.Dolapta çok donmamasına dikkat edin.Üstü için bir teflon tavaya şeker alınır rengi koyulaşıncaya kadar ocakta bekletilir.Yakmamaya özen gösterelim.İçine krema eklenerek kaynamaya bırakalım.Şeker soğuk kremayla karışınca donabilir merak etmeyin eriyecek.İyice koyulaşana kadar kaynatın.İçine ayıkladığınız fıstıkları ekleyin ve ocağı söndürün.Keki iyice soğuttuktan sonra arasına çikolata kremasını sürün. Keki hiçbirşeyle ıslatmadım,arzu ederseniz neskafeli sulu bir karışım yaparak ıslatabilirsiniz. Buzdolabında pastayı bir gün bekletince zaten kendisi nemleniyor.Kekin diğer katını kremanın üzerine kapatın en üste fıstıklı karışımı dökün ve buzdolabına alın.Pastamızın buzdolabında beklerken kurumaması için üzerini kapatmayı unutmayın.

KARAMEL SOSLU ÇAYLI HURMALI KEK TARİFİ



KARAMEL SOSLU ÇAYLI HURMALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
250gr hurma
1 su bardağı çay demi
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un

Sosu İçin :
1 çay bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket krema (200ml)

Yapılışı :

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Hurmaları bir kaseye alıyoruz ve üzerinede çay demini döküyoruz.Karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz.İçine şekeri ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.İçine eritilmiş tereyağını ve sıvıyağı döküp karıştırıyoruz.Tarçınıda karışıma ilave ediyoruz. Yumuşayan hurmamızı da ekliyoruz.7 yemek kaşığı tepeleme unu ve kabartma tozunu çırparak ekliyoruz.Kek hamuru tahin kıvamında olmalı.Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Sosu için şekeri bir tavaya alarak eritiyoruz.Eriyince tereyağını ilave ediyoruz.Ardından hemen kremayı dökerek karıştırıyoruz.Bir kere kaynayınca altını kapatıyoruz.Kekin üzerine dökerek servis ediyoruz.

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA TARİFİ




HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1,5 paket bisküvi
1/2 paket kakao
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin


İçi İçin :
1 su bardağı Hindistan cevizi
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Öncelikleri bisküvileri robotta kırarak içine kakao, erimiş margarin ve sütü ekleyip bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.. Daha sonra hamuru sermiş olduğunuz strech filmin üzerine koyarak elinizle biraz düzeltin ve üzerine yine strech film serip merdane yardımıyla açın. Çok ince yapmamaya dikkat edin. Diğer yandan bir kabın içine Hindistan cevizi, süt ve şekeri ekleyip karıştırın ve bu karışımı açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru sararak rulo şekline getirin ve strech filmle sıkıca paketleyin. Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin. Servis ederken fındık veya cevizle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

LİMONLU TART TARİFİ



LİMONLU TART TARİFİ


Tabanı İçin Malzemeler :
 1 su bardağı un
100g tereyağı( ya da margarin)
1/4 su bardağı pudra şekeri
2 limon kabuğu rendesi


Üzeri İçin:
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı limon suyu

Yapılışı :
İlk olarak tabanı hazırlayın. Oda sıcaklığında olan margarini, unu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini derince bir kaba alarak hamuru hazırlayın. 20cm genişliğindeki kare ya da yuvarlak tepsinizi yağlayarak hamuru ince bir tabaka şeklinde tepsinin tabanını kaplayın. 175 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 15-20dk da oluyor. Ben biraz fazla pişirmişim daha erken alınabilir.Üzeri için yumurtaları iyice çırpın üzerine kalan malzemeleri ilave ederek harcı hazırlayın ve pişen tabanın üzerine dökün. Tekrar fırına sürün. Yaklaşık 16dk kadar fırında kalacak, bu sefer üzerinin çok kızarmasına izin vermeyin. üzeri çok sıvı olmayacak ama sert olmasın, çok pişirmeyin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden sık sık kontrol edin.
Fırından aldığınız tatlı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ



TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı tahin 
1 / 2 su bardağı şeker (İstenirse fazla konabilir.)
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Alabildiği kadar un
2 adet yumurta 1 kabartama tozu
1 su bardağı yoğurt
250 gr margarin


Üzerine :
1 yumurta Sarısı
Susam

Yapılışı :
250 gr küp, küp doğranmış margarin,1 su bardağı yoğurt,2 adet Yumurtayı iyice karıştırın. İçine azar, azar 1 paket kabartma tozunu ile karıştırılmış unu ilave ederek, unu kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.Başka bir kabin içinde 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı şeker 1 su bardağı tahin karıştırın.Bir kenarda dursun.Hamuru ikiye bölün ve. Elinizle yuvarlayarak iki adet büyükçe beze haline getirin.Hafifçe unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla 1 / 2 kalınlığında bir yufka açın.Hamurun her tarafına (boş yer kalmayacak biçimde) Tahin karışımını yayın .Yufkayı rulo şeklinde sarın.Gül böreği şeklinde yuvarlak şekil verin.Ikinci bezeye de aynı işlemi uygulayın.Gül böreği gibi sardığınız yufkanın, öbür yufkanın etrafına sarın.Üzerine yumurta Sarısı sürün.Dilediğiniz miktarda susam serptikten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Çıkınca isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Hamuru hazır ya da kendi yaptığınız, Milföy hamuru ile yapabilirsiniz.

MOZAİK PASTA TARİFİ



MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler:
3 Paket Pötibör yada Burçak Bisküvi
125 Gr. Margarin (Yarım Paket) ( ben kullanmıyorum )
1 Su Bardağı Süt
4 Yemek Kaşığı Kakao
150 gr. bitter çikolata-2 paket kadar
İsteğe göre ceviz yada fındık

Yapılışı:

Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın. Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı streçin üzerine dökün.Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin.1-2 saat dinlendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.