BEYAZ PEYNİRLİ POFUDUK POĞAÇA TARİFİ


BEYAZ PEYNİRLİ POFUDUK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
40 gr yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda
1 su bardağı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İç Harcı İçin :
500 gr beyaz peynir
1 yumurta sarısı
Susam
çörek otu
Yarım demet maydanoz

 

Yapılışı :
Büyük bir yoğurma kabına süt, maya ve toz şekeri alın. Maya ve şeker eriyene kadar karıştırın. Soda, Ayçiçek yağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu yavaşça ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini streç folyo ile kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Beyaz peyniri rendeleyin. Maydanozları kıyın ve peynirle karıştırın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açın. Peynirli harçtan ekleyip kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bir süre daha mayalanması için bekletin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.Afiyet olsun.

HAYRABOLU TATLISI TARİFİ


HAYRABOLU TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
500 gr tuzsuz peynir
3 yumurta
2 su bardağı un
File badem
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti İçin :
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2~3 damla limon suyu


Yapılışı :
Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.

TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ



TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 kg parça tavuk eti
400 gr kültür mantarı
4 sivri biber
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 yufka (20 cm’lik kalıp için)

İç Harcı İçin :
3 yumurta
200 ml krema
250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber



Yapılışı :
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kalan Ayçiçek yağını başka bir tavaya alıp biber ve mantarı kavurun. Sebzeleri de ılınmaya bırakın. 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış tart kalıbına yayın. üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. İç harcı yufkanın üzerine yayın. 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.Tavuk etli ve mantarlı börek artık hazır, afiyet olsun.

SİRENE TATLISI TARİFİ



SİRENE TATLISI TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti İçin :
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Üzeri İçin :
Böğürtlen
Vanilyalı dondurma


Yapılışı :
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın. önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.

KARIŞIK MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ


KARIŞIK MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet hazır 3 katlı sade pandispanya
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
10-15 adet çilek
2’şer adet muz ve kivi
250 gram pembe şeker hamuru

Yapılışı :
Öncelikle pandispanyayı kalp şeklinde bir kalıpla kesip, çıkarın. Pandispanyaya sürmek için krem şanti ile soğuk sütü derin bir kapta çırpın. Pandispanyanın birinci katına 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün ve dilimlenmiş meyve koyup, tekrar 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve tekrar aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat pandispanyayı yerleştirdikten sonra bıçakla üzerine ince bir tabaka krem şanti sürün. Buzdolabında yarım saat bekletin. Merdane yardımıyla pembe şeker hamurunu ince bir şekilde açın ve pastanın üzerini kaplayın. Çilekle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ



SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker

Yapılışı :

İrmik ve süt tencereye konularak koyulaşıp kaynayana kadar pişirilir kaynayınca şekeri ilave edilir ve ateşten alınır.İyice karıştırılır ve ıslatılmış kalıba dökülür.Ben dikdörtgen şeklinde silikon kalıp kullandım ve altına fındık kırığı serpip üzerine tatlıyı döktüm .Soğuyunca ters çevirip servis yapabilirsiniz.

SUSAMLI ÇUBUK KRAKER TARİFİ



SUSAMLI ÇUBUK KRAKER TARİFİ

Malzemeler:
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 125 g tereyağı oda ısısında
- 1/2 limonun suyu
- 1/2 su bardağından 1 parmak eksik su
- 1 yumurtanın akı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ben normal una az miktarda kepekli un karıştırdım)

Üzeri için:
- 2 yumurtanın sarısı
- Bolca susam + çörekotu karışımı

Yapılışı:
1. Zeytinyağını, tereyağını, limon suyunu, suyu ve yumurta akını derin bir kaba alın, mikserle ya da parmak uçlarınızla ezerek iyice karıştırın.
2. Karışıma unla birlikte kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyin, gerektikçe yavaş yavaş un ekleyerek, elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
3. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp avucunuzda çubuk şekli verin. Ne kadar ince yapabilirseniz o kadar iyi olur, pişerken de kalınlaşıyorlar. Dilerseniz çubukların bir kısmına örgü şekli de verebilirsiniz. Hazırladığınız çubukları bir tabağa koyun. Susam ve çörekotu karışımını da ayrı bir tabağa koyun.
4. Hazırladığınız çubukları tek tek önünüze -kesme tahtası ya da tezgah üzerine- alın, çubukların her yerine hafifçe çırpılmış yumurta sarısı sürün. Daha sonra susam-çörekotu tabağına alarak her yerini bulayın. Tüm çubukları bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine düzgünce sıralayın.
5. Önceden 180-200 derece ısıttığınız fırında iyice kızarana kadar pişirin..

PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ



PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Tuz

Aldığı kadar un


Yapılışı :
Margarin tavada eritilir.Ilıyınca içine sıvıyağ ve yoğurt eklenerek karıştırılır.Sirke,tuz ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Hamur 20 dk dinlendirilir.Hamurdan küçük parçalar koparılır ve açılır.peynir konulup sarılır ve ay şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür . 200 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.

PALYAÇO KÜLAHI TARİFİ




PALYAÇO KÜLAHI TARİFİ

Malzemeler :
15 tane milföy hamuru
15 adet korne kalıp (eğer yoksa dondurma külahı)

Muhallebisi İçin :
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti

Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu

Yapılışı :
•Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallebimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım, yeterince ılındığında toz krem şantiyi de ilave edip muhallebimizi mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım.
•Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim.Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim.Külahların dışını yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kaplayalım daha sonra üzerine dip kısmından başlayarak hafif üst üste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım (Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar.Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim..
•Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden sarılı kağıtları çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba kaldıralım.Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çileklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz.
•Hatta ve hatta lezzetine dayanamayıp birincisini bitirip ikinciyi de afiyetle mideye indiriyoruz :))

BURÇAK SARMA TARİFİ



BURÇAK SARMA TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 vanilya


 Üzeri İçin :
1 paket burçak bisküvi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz içi
2 tane muz

Yapılışı :
Derin bir tencereye un süt ve şekeri alıp çırpıyoruz.Tenceremizi ocağa alıp orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.Ateşten alıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırparak soğutuyoruz.Bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getiriyoruz.Kare fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve içine bisküvilerimizi serpiyoruz.Bisküvilerin üzerine muhallebiyi döküp spatula ile üzerini düzlüyoruz.Buzdolabında 3.4 saat bekletiyoruz.Sade krem şantiyi süt ile iyice çırpıp soğuyan muhallebimizin üzerine yayıyoruz.Ceviz ve dilimlenmiş muzu kremşantinin üzerine yerleştiriyoruz.Tatlımızı 6 eşit parçaya bölüp her bir parçayı dikkatli bir şekilde sarıp rulo yapıyoruz.Tekrar buzdolabına koyup 1 saat kadar dinlendirip servis yapıyoruz.