ALMAN PASTASI TARİFİ


ALMAN PASTASI TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :
1 çay bardağı ılık süt 
1 çay bardağı ılık su 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı toz şeker 
2 yumurta 
1 vanilya 
1 paket instant maya(toz maya) 
28-29 kaşık un(ne silme nede çok tepeli olmayacak) 


Yapılışı :
Unumuzu yoğurma kabına eliyoruz.Mayayı ve şekeri katıp harmanlıyoruz ortasını açıp kalan tüm malzemeyi ilave ediyoruz.Oldukça yumuşak bir hamur oluyor.Üzerini kapatıp 20 dak kadar mayalandırıyoruz.Süre sonunda kabarmışsa limondan biraz küçük bezeler alıp yuvarlıyoruz düzgün yuvarlaklar hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.18-20 arası beze çıkacaktır.Bezeleri tepsiye aralıklı dizelim kabarma payını hesap ederek.15 dak tepsi mayası için bekletelim.Hamurlarımızı 180 derecede soğuk fırına verelim.Kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

Kreması :
3 su bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker 
3 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta (Unumuz ve nişastamız hafif tepeli olsun) 
1 vanilya 
1 yumurta sarısı
1 poşet toz şanti 

Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şekeri tel çırpıcıyla biraz çırpalım kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra pişmeye alalım.Karıştıra karıştıra koyu bir muhallebi kıvamına kadar pişirelim.Muhallebimiz ılıyınca mikserle hafif çırpıp toz şantiyi ilave edelim iyice çırpalım.Hazırladığımız kremayı dolapta dinlenmeye bırakalım. Kremamızı pastadan önce hazırlayıp dinlendirelim. Soğuyan pastaları ikiye kesiyoruz bir miktar krema sıkıyoruz üzerine dilimlenmiş muzlar yerleştiriyoruz biraz krema muzlarında üzerine sürüp diğer pasta parçasını üzerine kapatıyoruz.Bütün pastaları bu şekilde hazırlayıp dolapta dinlendiriyoruz.Servisten önce bol pudra şekeri sepiyoruz

SUSAMLI TOMBİK SİMİT TARİFİ


SUSAMLI TOMBİK SİMİT TARİFİ

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su (hamur katı olursa arttırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
4 su bardağı un
Tuz

Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler havuza alınır. Elle karıştırarak yavaş yavaş un alınır, yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak 15-20 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanır. Simit şekli verilir. Önce suya sonra susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Kolay gelsin, Afiyet olsun..

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ



PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
100 gr. tereyağı
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz
Beyaz peynir (içi için)
Çörek otu (üzeri için)

Yapılışı :
Sütü ve suyu el yakmayacak kadar ısıtıp şekeri ilave edin karışımda mayayı eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları vaktiniz varsa 10-15 dakika kadar da tepside mayalanmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

ROLL EKMEĞİ TARİFİ


ROLL EKMEĞİ TARİFİ

Malzemeler :
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket toz kuru maya

Yapılışı :
Un, toz şeker, tuz ve mahlebi hamur yoğurma kabına alarak karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü, sıvıyağı, 1 adet yumurtayı ve mayayı ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine tülbent örterek ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Kabardıktan sonra ellerinizi unlayarak biraz daha yoğurun. Daha sonra hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizerek önceden ısıttığınız 200 derece fırında, altı ve üzeri pembeleşene kadar pişirin.

ÇİÇEK EKMEK TARİFİ


ÇİÇEK EKMEK TARİFİ


Malzemeler:
Yarım kilo un
Ilık su
Yarım paket kuru maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı haşhaş

Yapılışı :
Karıştırma kabına unu dökün ve kuru mayayı da üzerine ilave ederek tuzu serpin. Yoğurmaya başlayın. Ortasını havuz gibi açarak zeytinyağını ve ılık suyu dökün. Yoğurmaya devam edin. Hamurun yumuşaklığına göre istediğiniz kadar su eklemeye devam edebilirsiniz. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamuru yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Daha sonra 8 eşit parçaya bölün. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine ilk yuvarlağı koyun. Etrafına diğer yuvarlakları dizin. Hamuru bu şekilde bir süre daha mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaşları serpin. 220 derecelik fırında 20-30 dakika pişirin.

EV YAPIMI PİZZA TARİFİ




EV YAPIMI PİZZA TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
1 kilo un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar su


Üstü için;
1 çorba kaşığı biber salçası
Biber
Sucuk
Salam
Mısır
Kaşar
Zeytin

Yapılışı :
Bir bardak ılık suya yaş mayayı ve şekeri ekleyip mayalanmasını bekleyin. Bir kapa unu alıp mayalanmış mayayı ekleyin. Aldığı kadar suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye yayın üzerine su ile salçayı karıştırıp sürün. Kaşar hariç diğer malzemeleri ekleyin ve buzdolabına koyun pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarıp fırına koyup pişirin. Kaşarı da en son çıkarmaya yakın üzerine rendeleyin. Afiyet olsun.




MİLFÖYLÜ SARMA TATLISI TARİFİ


MİLFÖYLÜ SARMA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
6-8 adet milföy hamuru (tek parça)

Krema için;
dört su bardağı süt
üç yemek kaşığı un
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
sekiz yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Üzeri için;
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı

Yapılışı :
Milföy hamurlarımızı ikiye ayırmadan ( iki kare birden) uzunlamasına oklava ve un yardımıyla açıyoruz. Açtıktan sonra bıçakla beş uzun parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı iki yemek kaşığını üst üstte koyup kaşıkların üzerine doluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Onlar pişerken kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Kreması için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocağı kapamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Milföylerimiz pembeleşince fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan milföyleri kaşıklardan çıkartıp kremayla içini dolduruyoruz. Sonra ağız kısmınlarını toz Antep fıstığıyla süsleyip soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Sarma tatlımız servis için hazırdır, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Bugünde milföylü tatlıyı bu şekilde denemek istedim ve sonuç harika. Afiyet olsun.

KIZARMIŞ DONDURMA TARİFİ



KIZARMIŞ DONDURMA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yufka
4 top dondurma

Üzerine: 

Bir tutam tarçın

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yapılışı :
Yufkayı elinizle yemek tabağı büyüklüğünde parçalara ayırın. 4 adet kahve fincanının içine uç kısımları dışarı sarkacak şekilde 2-3 kat yufka parçası yerleştirin. Her fincana 1 top dondurma koyun. Kenarlardan sarkan yufkalarla fincanların üstünü kapatıp dondurmalı yufkayı fincandan çıkarın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Üstlerine tarçın serperek bekletmeden servis yapın.

FINDIKLI ÜÇGEN LOKUM TARİFİ


FINDIKLI ÜÇGEN LOKUM TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı
1,5 su bardağı toz şeker
75 gram tereyağı
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Bolca Hindistan cevizi
1 kase fındık içi

Yapılışı :
Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın. Sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını alınca tereyağı ve vanliyayı ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın.
Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayın.Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın.
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin.
Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin. Her bir üçgenin arasına fındık serpip diğer üçgeni üzerine kapatarak hazırlayın. Üzerine hindistan cevizi ya da fındık serpin.


Rulo şeklinde hazırlamak için;
Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün. Her karenin ortasına fındık koyup rulo yapın.
Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın.
Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın.

UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ



UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka
3/ 4 su bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağı
Her yufka için 1 türk kahvesi fincanı un
1 yumurta


Üzeri için;

Susam, çörek otu

İç Harcı :
250 gr orta yağlı kıyma
2 soğan
1 büyük haşlanmış patates
Karabiber, tuz

Yapılışı :
Kıymayı tavaya alın suyunu bırakıp çekene kadar kavurun rendelediğiniz ya da doğradığınız soğanları ekleyin pişirin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış patatesi çatalla ezin kıymanın üstüne ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın.
Yufkaları açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkaları bolca yağlayın. Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin. Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin. ( 1 kahve fincanı unu 2/3' ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3' ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.)
Yufkanın düz tarafına harç koyun rulo şeklinde sarıp kesin. yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürdükten sonra çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.