KEDİDİLLİ PARFE TARİFİ



KEDİDİLLİ PARFE TARİFİ


Malzemeler :
5 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi


Kedidillerini ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker


Süslemek içini: 
Kiraz şekeri
Hindistan cevizi



Yapılışı :
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye koyup beyazlaşana kadar yaklaşık iki dakika çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip tencereyi ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaşığa yapışacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin. İçinde süzülmüş karışım bulunan kabı, kısa sürede soğuması için soğuk su dolu bir kabın içine oturtun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Bir su bardağı ılık suya neskafe ve tozşeker katıp karıştırın ve kedidillerini bu karışıma batırıp çıkarın. Dikdörtgen ya da kare bir kalıbı ıslatın. Hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktarı kalıba döküp üzerine birkaç tane kedidili dizin. Tekrar çikolatalı karışımdan dökün ve kedidili dizin. Malzemeniz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalıbı buzlukta 2 saat süreyle dondurun. Kalıbı bir servis tabağına ters çevirip parfeyi çıkartın. Üzerini kiraz şekeri ve hindistancevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ



KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
Yarım kg yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
Yarım demet maydanoz

Kızartmak için: 

Sıvıyağ

Yapılışı:
Hamur için ılık sütün içinde kuru maya ve toz şekeri karıştırarak eritin. Kabarana kadar bekleyin. Bu arada iç malzeme için soğan ı ince kıyın. Kıymayı ekleyip sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Diğer yandan bir kabın içine unu eleyin. Yoğurt, tuz ve kabaran mayayı ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız hamurların ortasına kıymalı içten yayıp yarım daire şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

PİRİNÇLİ KIYMALI BÖREK TARİFİ


PİRİNÇLİ KIYMALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı calrose pirinç
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı :

Pirinci bir tencereye alıp üzerine su ve sıvıyağ ilave edip haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağı bir tavaya koyup, eritin ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp üzerine haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin.Yufkaları 8'er adet üçgen parça halinde kesin. Geniş taraflarına pirinçli harçtan koyun. Yan kısımlarını harcın üstüne doğru kapatıp sarın. Uç kısımlarının açılmasını önlemek için suya batırıp yapıştırın.Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

DOMATESLİ PİZZA TARİFİ


DOMATESLİ PİZZA TARİFİ


Hamuru için Malzemeler :
İki buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar ılık su, tuz


Üzeri için:

3 adet domates
2 top mozzarella peyniri
Bir tutam kekik
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber

Yapılışı :
Hamuru için un, maya, 1 çorba kaşığı yoğurt ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru elinizle yarım parmak kalınlığında açıp, yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir fırın tepsine yerleştirin. Diğer yandan, domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Mozzarella peynirini dilimleyin. Hamurun üzerine bir dilim domates, bir dilim peynir olacak şekilde dizin. Soğanı piyazlık doğrayıp üzerine serpiştirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

TUZLU ÇUBUKLAR TARİFİ



TUZLU ÇUBUKLAR TARİFİ

Malzemeler :
125 gr tereyağı(oda sıcaklığında) 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 2-3 çorba kaşığı haşhaş 
Yarım çay bardağı süt 
1,5 çorba kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı sirke 
Aldığı kadar un (Kabartma tozu kullanmıyoruz) 

Yapılışı :
Tüm malzememizi yoğurma kabına alıyoruz.Karıştırıp yavaş yavaş unumuzu ilave edip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar alıp ince rulolar yapıyoruz(parmak kalınlığında) ruloları aynı boyutlarda kesip yumurta sarısı sürüyoruz ve bol susam serpiştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz.Ruloları tepsiye yerleştirip öylece yumurtasını ve susamını serpin daha rahat olur) Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıp tepsimizi fırına sürüyoruz,hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz

BÜZME BÖREK TARİFİ


BÜZME BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka (istediğiniz miktar hazırlayabilirsiniz ) 
1 su bardağı su 
1 büyük çay bardağı(ajda bardağı) zeytinyağı 

Yapılışı :
Zeytinyağı ile sos hazırlanır yufka tezgaha serilir her yeri sos ile ıslatılır ve karşılıklı kenarlar büzüştürülerek ortada toplanır, bir önceki resimde yapım aşaması var. İstenilen iç kullanılabilir,özellikle kıymalı ve patatesli benim benim önerilerim arasındadır. İç konup tamamlanan börekler ters çevrilerek tepsiye alınır. 

ÜST HARÇ :
1 yumurta,2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık kadar sıvıyağ karıştırılır böreklerin üzerine sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. İstenirse ikiye veya dörde dilimlenerek her bir böreğimizi servis yapıyoruz.

KİRAZLI KREM KARAMEL TARİFİ


KİRAZLI KREM KARAMEL TARİFİ


Malzemeler :
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1 kg süt
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı vanilya
9 adet yumurta

Üzeri için:

150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
Yarım çay bardağı toz şeker


Yapılışı :
Süt, toz şeker ve vanilyayı kaynatın. Ocaktan alıp, çok hızlı şekilde karıştırarak yumurtaları, ardından kirazları ekleyin. Karışımı krem karamel kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Soğuduktan sonra kalıpları servis tabaklarına yavaşça ters çevirip çıkarın. Üzeri için kiraz ve toz şekeri kısık ateşte, toz şeker eriyene dek pişirin. Soğuduktan sonra krem karamellerin üzerlerine pay edip servis yapın.

FISTIKLI KEK TARİFİ



FISTIKLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta(oda ısısında) 
1 su bardağı tozşeker 
125 gr tereyağı(isteyen margarin kullanabilir) 
1 su bardağı süt 
3 kaşık sıcak su 
1 kabartma tozu 
1 vanilya 
3 bardağa yakın un 


Yapılışı :
Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpma kabına alıp kremamsı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Her yumurtayı teker teker kırıp her ilavede birer dak çırpıyoruz.Süt ve sıcak suyu ilave edip tekrar çırpıyoruz.3 bardağa yakın un (üçüncüden iki kaşık eksiltersek) vanilya ve kabartma tozumuzu ilave edip eliyoruz eledikten sonra kek harcımıza katıp iyice karışmasını sağlıyoruz. Bu arada fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtıyoruz.Kalıbımızın her yerini tereyağı veya margarinle yağlıyoruz.Hazırladığımız kek harcımızdan 1bardak kalacak şekilde ayarlayıp kalanını kalıbımıza aktarıyoruz.Kalan harcımıza bir çay bardağı kadar çekilmiş antepfıstığı ekleyip karıştırıp sade hamurumuzun üzerine yayıyoruz.Bir çatal yardımıyla hafiften alttan üste doğru fıstıkla sade hamurun hafif birleşmesini sağlıyoruz.Isınmış fırınımıza alıp pişmeye bırakıyoruz.25 dak sonunda ara ara kontrol edip pişmesini sağlıyoruz. Fıstık yerine bu tarifi kakaolu,cevizli,fındıklı yapabiliriz. Un ilavemizi yaparken hamurumuz tahin kıvamında olacak şekilde ayarlıyoruz.

ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ


ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ

Malzemeler :
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker 
1 vanilya 
50 gr tereyağı 
1 paket krem şanti 

Yapılışı :
Yumurta sarısı ve şeker tel çırpıcıyla iyice çırpılır.Un,nişasta,süt ve vanilya eklenerek muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir,kaynayınca yağ ilave edilir iyice karışınca altı kapatılır.Ara ara karıştırarak ılınması sağlanır.Toz şanti ilave olur 5-7 dak çırpılır(mikser ile) Kâselerin diplerine birer kedi dili bisküvi kırılır hafif süt ile ıslatılır yerleştirilir.Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. 
ŞEFTALİ SOS 
3-4 adet şeftali soyulur küp küp doğranır sos tenceresine alınır.Üzerine dolu dolu 3 kaşık tozş eker serpilir.1 saat kadar bu şekilde bekletilir.Süre sonunda 1 çay bardağı su ilave olur ve kaynamaya bırakılır ilk kaynama gelince 1 yemek kaşığı nişasta çok az su ile açılır ve karıştıra karıştıra ilave edilir.Kıvam alır almaz ocağı kapatıyoruz.Ara ara hassas bir şekilde katıştırıyoruz.Hafif ılındığında muhallebilerimizin üzerine yeterli miktarda boşaltıyoruz.

LİMONLU PASTA KEK TARİFİ


LİMONLU PASTA KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet oda ısısında yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
2 su bardağı elenmiş un 
1 limon kabuğu rendesi ve suyu 
1 paket kabartma tozu 
1 vanilya 


Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kalan malzemeler sırayla ilave edilerek çırpılır.Fırın tepsisine kağıt yayılır,kek harcımızı tepsiye orantılı bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşip pişince çıkartılır. 1,5-2 bardak kadar kadar limonata ile ılınan kek ıslatılır. Evdeki mevcut bulunan veya hazır limonatada kullanabilirsiniz. Islatılan kekimiz aynı ölçülerde dilimlere bölünür. Şimdi kremamızı hazırlayalım. 
KREMA: 
1 litre süt 4 yemek kaşığı un 2 kaşık nişasta 6 kaşık toz şeker İle pütürsüz bir muhallebi hazırlıyoruz. Ilınmış olan muhallebimize 3 kaşık krema ve 200 gr labne ilave ederek çırpıyoruz. Kare borcamı alıyoruz.dilimlenen keklerden ilk sırayı diziyoruz ve hazırladığımız kremamızın yarısını yayıyoruz.Bunun üzerine ikinci kat keklerimizi diziyoruz ve kalan kremamızı güzelce yayıp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. 
ÜST JÖLESİ :
2 adet limon suyu 1 limon kabuğu rendesi 8 kaşık şeker 2,5 bardak su 2,5 yemek kaşığı nişasta Bu malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz.Ara ara karıştırarak hafif ılıtıyoruz ve hazırladığımız pastamızın üzerine yayıyoruz. Bir gece kadar dinlendirip dilimleyip istenildiği şekilde süslenip servise sunulur.