ÇİKOLATALI BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
200 gram böğürtlen
150 gram parça çikolata
Pandispanya için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı toz şeker
30 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Şeker şurubu için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kremabör için:
250 gram margarin
Yarım su bardağı şeker şurubu
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata sos için:
40 gram bitter çikolata
40 gram pralin ezme
2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
Şeker şurubunu hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını toz şekerin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları, un, yağ, kakao, kalan toz şeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Krem patisserie için süt, un, toz şeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kremabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile kalan şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve parça çikolatayı yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. Pandispanyanın üzerini kremabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.
SUSAMLI TATLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gram margarin
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın akını ayırın)
Bir buçuk çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı un
250 gram margarin
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın akını ayırın)
Bir buçuk çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
200 gram susam
Yapılışı :
Yoğurma kabına margarin, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, toz şeker, kabartma tozu, vanilin ve unu alın. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzun bir şerit yapıp iki ucunu birleştirin ve simit şekli verin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp, önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
İKİ RENKLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
yarım paket katı yağ
1 su bardağı kadar pudra şekeri
1 tane taze yumurta
4 su bardağı kadar un
3 yemek kaşığı kadar kakao
Yapılışı :
Pudra şekeri ile margarini iyice karıştırın yumurtayı ekleyin ve ardından unumuzu ekleyelim hamuru 2 parçaya ayırın ve bir parçaya kakao ekleyin iki hamuru açın ve üst üste ekleyip yuvarlayın ve silindirik bir şekil almış oldu ve altı yağlanmış tepsiye dizin ve daha önce ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun.
yarım paket katı yağ
1 su bardağı kadar pudra şekeri
1 tane taze yumurta
4 su bardağı kadar un
3 yemek kaşığı kadar kakao
Yapılışı :
Pudra şekeri ile margarini iyice karıştırın yumurtayı ekleyin ve ardından unumuzu ekleyelim hamuru 2 parçaya ayırın ve bir parçaya kakao ekleyin iki hamuru açın ve üst üste ekleyip yuvarlayın ve silindirik bir şekil almış oldu ve altı yağlanmış tepsiye dizin ve daha önce ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun.
KAŞIK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı pudraşekeri
250 gram oda sıcaklığında margarin
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
3 su bardağı un
2 su bardağı pudraşekeri
250 gram oda sıcaklığında margarin
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
3 su bardağı un
Üzerine:
Ceviz
Yapılışı :
Pudraşekeri ve margarini derin bir kapta mikserle çırpın. Yumurta ilave edip, çırpmaya devam edin. Toz fındık, damla çikolata, kıyılmış ceviz, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurdan dondurma kaşığı ile toplar çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine ceviz yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Yapılışı :
Pudraşekeri ve margarini derin bir kapta mikserle çırpın. Yumurta ilave edip, çırpmaya devam edin. Toz fındık, damla çikolata, kıyılmış ceviz, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurdan dondurma kaşığı ile toplar çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine ceviz yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
KAYISILI UNSUZ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
Yapılışı :
1.Yumurta akı ve toz şekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistan cevizi ve kayısıları ilave edin. Karışımdan küçük toplar yapın.
2.Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Topları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
125 gram tereyağı
Bir buçuk çay bardağı toz şeker
1 paketten (200 gram) 1 çay bardağı eksik mısır nişastası
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Arasına:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Oda sıcaklığında 10 dakika beklettiğiniz tereyağını elinizle ufalayın ve bir kaba alın. Hindistan cevizi, toz şeker, mısır nişastası, un ve kabartma tozunu ekleyin. Bütün malzemeyi yoğurun. En son yumurtayı katın ve yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı avucunuzun içinde yuvarlayın ven yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan krem şanti ile soğuk sütü çırpın ve kıvam alması için buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra soğuyan kurabiyelerden birinin düz yüzeyine krem şanti sürün. Diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Kurabiyeler ve krem şanti bitene kadar işleme devam edin.
ÇİKOLATA GANAJLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gr fındık
205 gr pudra şekeri
30 gr portakal şekerlemesi (ufak doğranmış)
4 yemek kaşığı un
Yarım portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 yumurta sarısı
Ganaj için :
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
Üzeri için :
Pudra şekeri
Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fındıkları fırın tepsisine alıp tahta bir kaşıkla karıştırarak 8-10 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek toz haline getirin. Pudra şekeri, un, portakal şekerlemesi, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçını ekleyip robotta karıştırın. Yumurtaları ekleyip malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın. Hamuru top haline getirip streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Elinizi pudra şekerine bulayıp hamurdan küçük parçalar kopartın ve top şekline getirin. Bir çatal yardımıyla pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın. Ganajı sıkma torbasına doldurun ve bisküvilerin arasına sıkarak sandviç şeklinde kapatın. Servis yapın.
Çikolata ganajlı kurabiyeler artık hazır, afiyet olsun.
ELMALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram margarin
2 su bardağı bardağı+5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı yoğurt
Harç için:
4 adet büyük boy elma
6 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 su bardağı+3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Margarin, un, sıvıyağ, karbonat ve yoğurdu yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı 3 mm kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte, suyunu çekene dek pişirin. Limon suyu ve tarçın ekleyip ocaktan alın. Soğuyan harcı, hamurların bir kenarına pay edip, diğer kenarı üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp, fındık serpiştirin. Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.
125 gram margarin
2 su bardağı bardağı+5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı yoğurt
Harç için:
4 adet büyük boy elma
6 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 su bardağı+3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Margarin, un, sıvıyağ, karbonat ve yoğurdu yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı 3 mm kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte, suyunu çekene dek pişirin. Limon suyu ve tarçın ekleyip ocaktan alın. Soğuyan harcı, hamurların bir kenarına pay edip, diğer kenarı üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp, fındık serpiştirin. Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.
RENKLİ DRAJELİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
170 gr tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı çikolatalı renkli draje
Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekerleri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları, vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Şekerleri ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine hafifçe bastırıp fırında 8-12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapın.
Renkli drajeli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
170 gr tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı çikolatalı renkli draje
Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekerleri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları, vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Şekerleri ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine hafifçe bastırıp fırında 8-12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapın.
Renkli drajeli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
DONDURMALI BİSKÜVİLER TARİFİ
Malzemeler :
24 yuvarlak yulaflı bisküvi
12 top vanilyalı dondurma
150 gr sütlü çikolata
Bulamak için :
İri çekilmiş ceviz
File fıstık
İri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Yulaflı bisküvilerin yarısını bir tepsiye dizin. üzerlerine birer top vanilyalı dondurma yerleştirin ve kalan yulaflı bisküvileri üzerine kapatarak bastırın. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. çikolatayı benmari usulü eritip oda ısısında 15 dakika soğumaya bırakın. Arasına dondurma koyduğunuz bisküvilerin yarısını çikolataya batırın ve ardından çekilmiş ceviz içi, fındık ve file fıstığa bulayın. Tekrar derin dondurucuya yerleştirerek 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Dondurmalı bisküviler artık hazır, afiyet olsun.
24 yuvarlak yulaflı bisküvi
12 top vanilyalı dondurma
150 gr sütlü çikolata
Bulamak için :
İri çekilmiş ceviz
File fıstık
İri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Yulaflı bisküvilerin yarısını bir tepsiye dizin. üzerlerine birer top vanilyalı dondurma yerleştirin ve kalan yulaflı bisküvileri üzerine kapatarak bastırın. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. çikolatayı benmari usulü eritip oda ısısında 15 dakika soğumaya bırakın. Arasına dondurma koyduğunuz bisküvilerin yarısını çikolataya batırın ve ardından çekilmiş ceviz içi, fındık ve file fıstığa bulayın. Tekrar derin dondurucuya yerleştirerek 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Dondurmalı bisküviler artık hazır, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)