ŞEFTALİ SULU KEK TARİFİ
Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı şeftali suyu
3 adet yumurta
300 gram toz şeker
2 su bardağı + 4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
4 çay kaşığı kabartma tozu
80 gram tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağı, çırpılmış yumurta, toz şeker ve şeftali suyunu ekleyip mikserleyin. Bütün malzeme iyice karışınca, iri çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kürdanla içini çektiğini kontrol edip fırından çıkartın. Telde soğumaya bırakın. Hindistan ceviziyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
ELMALI REVANİ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Elma karameli için:
1 adet kırmızı elma
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı su
Yapılışı :
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan, un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini geniş bir kaba alıp harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Revani şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Elma karameli için, elmanın kabuklarını soyup dilimleyin. Bir tavaya alıp üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Revaniyi servis tabağına alın. Tatlının üzerine elma dilimleri yerleştirin ve karameli gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
GAZOZLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 şişe gazoz
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı un
Üzerine:
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin. Vanilya ve 1 çorba kaşığı margarini ekleyip, bir kaşıkla karıştırın. En son unu da ekleyip bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin. Dilimleyerek servis yapın.
DONDURMALI MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 kutu kaymaklı dondurma
250 gram margarin
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı süt
1 paket kakao (25 gram)
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
400 gram pötibör bisküvi
Üzeri için:
File antep fıstığı
Yapılışı :
Margarini eritip, toz şeker ekleyin. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edip, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Elinizde kırdığınız bisküviyi ekleyip karıştırın. Karışımı baton kek kalıbına diyagonal şekilde elinizde bastırarak yerleştirin. Dondurmayı 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, karıştırın. Botan kek kalıbının kalan kısmına dondurmayı elinizde bastırarak yerleştirin. İyice sertleşene dek derin dondurucuda dinlendirin. Antep fıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.
KİVİLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
Dört buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet vanilya
1 adet hazır pandispanya (2 parçalı)
1 su bardağı krem şanti
7-8 adet kivi
Süslemek için:
Vişne
Yapılışı :
Sütün bir bardağını kenara ayırın. Kalanını toz şeker ile ocağa koyun. Ayırdığınız bir bardak süte nişasta ve pirinç ununu ekleyip, karıştırın. İyice ezin. Ocaktaki süt ısındığında nişastalı sütü ince ince akıtıp sürekli karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ekleyin ve ocağı kapatın. Pasta tabanının bir parçasını servis tabağına alın. Üzerini muhallebi ile kaplayın. Soğutun. Krem şantinin yarısını muhallebinin üzerine yayın. 2 adet kiviyi dilimleyip, üzerine dizin. Üstlerine kalan krem şantiyi yayın. Pasta tabanının diğer parçasını üstüne kapatın. Kalan muhallebiyle pastanın her yanını kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çıkarıp kalan kivileri dilimleyerek, üzerine sıralayın. Arzuya göre aralarını vişne ile de süsleyebilirsiniz.
ÇİLEKLİ YAZ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
250 gram çilek
3 su bardağı çilek suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yapılışı :
Çilekleri küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir yerde çilek suyu, toz şeker, limon suyu ve buğday nişastasını çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, çilek ilave edin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba boşaltıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün ters çevirip servis yapın.
LİMONLU MERENG TARİFİ
Malzemeler :
250 gram margarin (1 paket )
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
3 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu yoğurun. Aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru tart kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi için su, limon suyu, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğunu karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini ekleyin ve yeniden karıştırın. Soğuk hamurun üzerine muhallebiyi yayın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla birlikte, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Pudra şekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Soğuk muhallebinin üzerine şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.
İNCİRLİ SÜTLÜ TATLI TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
8 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
3 adet mor incir
Yapılışı :
Sütten 1 su bardağı ayırın. Krema için, toz şekeri kalan sütle birlikte ocakta eritin. Diğer tarafta un ve buğday nişastasını ayırdığınız 1 su bardağı sütün içine ekleyip iyice ezin. Ocaktaki sütün içine karıştırarak ekleyin ve kremanın topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında dövülmüş damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaşınca ocaktan alın. Cam veya porselen bir kabı hafifçe ıslatıp kremayı kalıba boşaltın. İncirleri yıkayıp kabuğuyla dilimleyin. Krema soğumadan üzerine sıralayın. 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
50 adet kemalpaşa tatlısı
5 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Kaymak
Yapılışı :
Suyun içine şekeri ilave edip, kaynatın. Tercihen taze kemalpaşa tatlılarını tencereye atın. 15-20 dakika pişirin. Bundan sonra ocaktan alıp, bir tepsinin içine yerleştirin. Soğuduktan sonra üzerini kaymakla süsleyip, servis yapın.
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yufka
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
1 adet yumurtanın akı
4 dal maydanoz
Kızartmak için:
1 adet yufka
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
1 adet yumurtanın akı
4 dal maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı :
Yufkayı dörde bölün. Maydanozu ince kıyın. Yufkaların bir parçasına 2 dilim kaşar peyniri, 2 dilim pastırma ve biraz maydanoz koyup kenarlarını katlayarak dikdörtgen şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Daha sonra sıvıyağda önlü arkalı kızartıp servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)