ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
9 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı toz şeker
4 adet yumurtanın sarısı
90 gram eritilmiş bitter çikolata
1 su bardağı dövülmüş ceviz
75 gram damla beyaz çikolata
4 adet yumurtanın akı
5 çorba kaşığı toz şeker
Servis için:
Eritilmiş bitter çikolata, krema
Yapılışı :
Tereyağını ve 4 çorba kaşığı toz şekeri krema gibi bir görünüm alıncaya dek çırpın. Ardından yumurta sarılarını ve eritilmiş, ılınmış çikolatayı ilave edin. Ayrı bir kapta dövülmüş ceviz ve damla beyaz çikolataları karıştırın. Başka bir kapta ise yumurta akları ve 5 çorba kaşığı şekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Hazırladığınız tüm karışımları aynı kapta karıştırarak birleştirin. Hafifçe yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kaplara, bu karışımı kapların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıncaya dek pişirin. Servis tabağına aldığınız keki eritilmiş çikolata ve krema ilavesiyle birlikte servis yapın.
AYRANLI OTLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 demet semizotu
1 demet maydanoz
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı ayran
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
tuz
pulbiber
2 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 demet semizotu
1 demet maydanoz
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı ayran
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
tuz
pulbiber
2 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
Semizotu, maydanoz ve ısırgan otunu yıkayıp, ayıkladıktan sonra kıyın. Derin bir kapta ayran, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Mısır unu, kabartma tozu, tuz ve pulbiberi ekleyip, karıştırın. En son kıydığınız sebzeleri ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırıp, yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
ÇAYLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk ve demli çay
1 su bardağı eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı :
Öncelikle yumurta ve toz şekeri boza kıvamı alana dek çırpın. 1 su bardağı çayı karıştırın. Margarini ekleyin. Elenmiş una tarçın, kabartma tozu, kakao ve cevizi karıştırın. Bunu da diğer malzemeye ilave edin. İyice çırpın. Yağlayıp, unladığınız kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
170 gram kakaolu pötibör bisküvi
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
240 gram krem peynir
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt
4 adet yumurta
Üzeri için:
1 paket çikolatalı sos
İki buçuk su bardağı süt
Yapılışı :
Bisküviyi dövüp, erittiğiniz margarinle karıştırın. Bu karışımı 23 x 28 cm'lik kalıbın dibine elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krem peyniri toz şeker, un ve vanilya ile karıştırıp, süzme yoğurdu ilave edin (yoğurt çok taze olmalı). Yumurtaların akını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını teker teker süzme yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirip, yoğurtlu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı soğuyan bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, arada kürdanla kontrol ederek pişirin. Kürdanı hamura batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. Kek piştiğinde fırının kapağını açmadan, dinlendirin. Sosu hazırlamak için, çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Sosun üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırarak pişirin. Cheesecake'in üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
CEVİZLİ TATLI TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuzla beraber bir mikser yardımıyla çırpın. Toz şekeri katıp çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve bu karışıma ekleyin. İrmik ve sıvıyağı kattıktan sonra 1-2 dakika daha çırpın. En son olarak un ve kabartma tozunu eleyin ve bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bir kenara alın. Şerbeti için toz şekeri suyla beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin. Yarım saat şerbetin çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet karanfil
Yapılışı :
SU ve 4 su bardağı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın. Bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağı eritip, unu kavurun. Ağır ateşte kavrulan una ceviz içi, dolmalık fıstık, kuş üzümü, çekirdeksiz üzüm, tarçın ve karanfil ilave edin. Kavrulan malzemelere, şerbeti yavaş yavaş ilave ederek, ağır ateşte pişirin. Demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın
ÇİKOLATALI TART TARİFİ
Malzemeler :
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
2 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
Sos için:
1 paket toz çikolatalı sos
4 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine:
Kakao
Yapılışı :
Un ve yağı, el sürmeden (el sürülürse yağ erir ve hamur yapış yapış olur) bıçakla veya mikserle, ufalanmış bisküvi görüntüsü alana dek karıştırın. Pudraşekerini ilave edip, biraz daha karıştırın. Üzerine yumurta sarısını ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında olana kadar hamuru toparlayın. Yağlanmış tart kalıbına, ince bir tabaka halinde yayın (yarım parmak kalınlığında olmasına dikkat edin, kalın olursa hamur pişmez). Ortasına çatalla birkaç delik açın. Önceden Isıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye dek
pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada sosu için, çikolatalı sos ile sütü bir tencereye aktarıp,
karıştırarak kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde tereyağını ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Sosu ocaktan indirip soğumaya bırakın. Daha sonra pişen tartın ortasına soğuk sosu yayarak dökün. Üzerine kakao serpip, servis yapın.
MAYONEZLİ SÜRPRİZ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı light mayonez
3 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı muskat (küçük hindistancevizi) tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı doğranmış ananas ve üzerini örtecek kadar ananas suyu
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
Krema için:
1 paket krem peynir
1/4 su bardağı oda sıcaklığında
tereyağı
1 çorba kaşığı süt
2 su bardağı elenmiş pudra şekeri
Yapılışı :
Tüm malzemeyi derince bir kaba alıp, spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. İyice soğuyana kadar tezgahta bekletin. Soğuyan keki servis tabağına alın. Üzerine kremayı sürün. Dilerseniz ananas parçaları, çekilmiş ceviz ve muskat serperek servis yapın. Krema için: Bütün malzemeyi derin bir karıştırma kabına alıp, krema olana kadar yaklaşık 5-7 dakika mikser ile çırpın.
BALKABAKLI MİLFÖYLÜ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar un
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı toz şeker
Keki için:
1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı krema ya da süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tarçın
Yapılışı :
Mİilföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve toz şekeri kalıbın dibine dökün. Açtığınız milföyü, kek kalıbının içine yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini geniş bir kaba alıp çırpın. Daha sonra kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek ikram edin.
ELMALI YAPRAK TART TARİFİ
Tart hamuru için Malzemeler :
250 gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
4,5 bardak un (500 gr)
1 paket vanilya
Elmalı içi için:
4-5 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak ceviz içi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı krema
Yapılışı :
Hamurumuzu yoğurup 15 dk.kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.Tarifte kabartma tozu yok unutuldu diye düşünmeyin lütfen:)
Hamurumuz dinlenirken biz bu arada elmalı içimizi hazırlayalım.Bunun için elmalarımı ayıklayıp küp şeklinde doğrayıp kenara alıyoruz.1 yemek kaşığı tereyağını teflon tencerede kızdırıyoruz. Üzerine elmaları atıp, sulandırmadan harlı ateşte kavuruyoruz. Kavrulurken üzerine şekerini de ilave edip karamel haline gelinceye kadar ocakta tutuyoruz ve cevizini ilave edip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu 2 parçaya ayırıyoruz. Yalnız parçaların birini diğerine göre biraz daha fazla tutuyoruz. Çünkü fazla olan parçayı tartın tabanına yayacağız. Büyük olan parçayı 26 cm'lik kelepçeli kalıbımızın içine yayıp, kenarlarını hafifçe yükseltiyoruz ve içine hazırladığımız elmalı karışımı dökerek düzeltiyoruz. Diğer parçayı bıçak sırtı gibi açıp varsa şekilde gördüğünüz gibi bir kalıpla, yoksa bıçakla yaprak şeklinde keserek hazırlıyoruz. Üzerine yaprak damarları gibi çizgilerde yaparsak çok daha güzel görünümlü olacaklar...
Sonra tart kalıbımızın içine dışdan başlayarak, kesitiğimiz yaprakları ortaya doğru kat kat diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra yumurta ve kremayı çırpıp, üzerine sürüyoruz. 180 derece ısınmış fırında, üzeri kızarana kadar turbo ayarını mümkünse açmadan pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)