KARIŞIK MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ


KARIŞIK MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet hazır 3 katlı sade pandispanya
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
10-15 adet çilek
2’şer adet muz ve kivi
250 gram pembe şeker hamuru


Yapılışı :
Öncelikle pandispanyayı kalp şeklinde bir kalıpla kesip, çıkarın. Pandispanyaya sürmek için krem şanti ile soğuk sütü derin bir kapta çırpın. Pandispanyanın birinci katına 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün ve dilimlenmiş meyve koyup, tekrar 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve tekrar aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat pandispanyayı yerleştirdikten sonra bıçakla üzerine ince bir tabaka krem şanti sürün. Buzdolabında yarım saat bekletin. Merdane yardımıyla pembe şeker hamurunu ince bir şekilde açın ve pastanın üzerini kaplayın. Çilekle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI TOPLAR TARİFİ


ÇİKOLATALI TOPLAR TARİFİ

Malzemeler :
1 paket kakaolu hazır pasta keki
1 paket eti kakaolu bisküvi (175gr.)
3 paket 80 gr. sütlü çikolata (Tercihen bitter de olabilir.)
1 paket krema ( 200 ml.)

Üzeri için:
Hindistan cevizi,
Türk kahvesi, 
Toz fıstık,
İnce çekilmiş ceviz ya da fındıktan istediğinizi damak tadınıza göre kullanabilirsiniz.


İç Malzeme:
Fındık

Yapılışı :
Keki ve bisküviyi iyice ufalayın.
Çikolatayı kaynayan ve sıcak su dolu bir kabın içine koyduğunuz daha küçük bir kapta benmari usulü eritin.
Üzeri için hazırlamış olduğunuz malzemeler hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın.
Elinizle küçük toplar yapıp yuvarlayın. Hindistan cevizli ve kahveli yapacaklarınızın içine birer tane fındık koyun.
İsteğinize göre çikolata toplarını, hindistan cevizi, fındık, fıstık tozu içinde yuvarlayıp küçük kağıt kalıpların içine koyun ve buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın. Türk kahveli yapacaksanız kahve içinde yuvarlamak yerine küçük bir süzgeçle üzerine elerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Kahve içinde yuvarlayınca çok fazla kahve çekiyor.

NOT :Bu şekilde ben 50 adet top çikolata çıkardım.

ISPANAKLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



ISPANAKLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Ispanaklı Kek İçin Malzemeler :
500 gram ıspanak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Keki ıslatmak için:
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri


Krema için: 
3 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata


Üzeri için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata


Yapılışı :
Ispanakları 15 dakika haşlayıp, süzün ve elinizle suyunu sıkın. Sıvıyağla beraber robottan geçirip bir kaba alın. Cam kasede yumurta sarısı ve şekeri mikserle 10 dakika çırpıp, ıspanaklı harca ilave edip karıştırın. İçine un ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu da katıp bütün malzemeyi karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ve harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra etrafından bir bıçak yardımıyla, 1 parmak kalınlığında halka
şeklinde bir parçayı kesip çıkarın. Kestiğiniz parçaları robottan geçirerek toz haline getirin. Böylece çekilmiş antep fıstığı görünümü elde edin. Daha sonra keki 2'ye veya 3 parçaya bölün. Her bir parçayı pudra şekeri ile karıştırdığınız portakal suyu ile ıslatın. Aralarına süreceğiniz krema için, tencereye süt, çırpılmış yumurta sarısı, un, toz şeker, kakao, damla çikolata ve vanilya koyup iyice çırpın. Orta hararetli
ateşte krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra
ıslattığınız keklerin arasına sürüp kat kat bir görüntü elde edin. En üste de krema sürdükten sonra toz haline
getirdiğiniz antep fıstığı görünümündeki kek ile istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletip, üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirip servis yapın.

KARAMELİZE EDİLMİŞ ANANASLI VE KREMALI KEK TARİFİ


KARAMELİZE EDİLMİŞ ANANASLI VE KREMALI KEK TARİFİ

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 dilim ananas küp küp doğranmış

Üzeri için;
1 kutu konserve veya taze ananas
1 paket dr oetkerin vanilya sosu
2 su bardağı süt

Karamelize için;
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Sos kabına şekeri ve limon suyunu ekleyip karamelize edin.

Not:

Karamelin yapılışını en son aşamaya bırakın bekletirseniz soğuduğu zaman donar.Sıcak iken kalıbın tabanına döküp üzerine hemen dilimli ananasları dizin ve hamuru dökün.

Yapılışı :
Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sırayla süt, sıvıyağ ve hindistan cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.
En son kuru malzemeleri ilave edin.
Küp küp doğranmış ananasları ilave edip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş kelepleçeli kalıba sıcak karameli dökün.
Dilimli ananasları dizin ve üzerine hemen hamuru dökün.
170 derece fırında pişirin üzeri çabuk kızarırsa folyo kağıdı ile üzerini kapatın.
Kek pişip ılıdıktan sonra servis kabına kalıptan ters çevirin.

TRÜF TARİFİ



TRÜF TARİFİ
Malzemeler :
400 gram bitter çikolata
200 gram süt kreması

Üzeri için:
Kakao
antepfıstığı
hindistancevizi

Yapılışı :
Kremayı bir kaba alıp kaynatın. Kaynayınca ocaktan alıp, içine kıyılmış bitter çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyene dek karıştırın. Daha sonra soğuması için buzdolabının alt rafına yerleştirin. Soğuyan çikolatadan parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Kakao, antepfıstığı ve hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

MUZLU RULO PASTA (BİSKÜVİ HAMURLU) TARİFİ


MUZLU RULO PASTA (BİSKÜVİ HAMURLU) TARİFİ

Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi (200 gram) sade olacak
1 paket kakaolu pötibör bisküvi (200 gram)
2 tane yumurta
Yarım su bardağı süt (yarım yarım kullanılacak)

Krema malzemeleri:
2 çay fincanı süt
5 çorba kaşığı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
125 gram tereyağı

İç malzemeleri:
Bir muzun yarısı muz

Üzeri için;
dilimlenmiş yarım muz
File Antep fıstığı
Vişne taneleri

Yapılışı :
Karıştırma kabına ufalanmış (sade) bisküvileri alalım üzerine 1 yumurtayı bir kaba kıralım sütü (yarım su bardağının yarısını) ilave edelim iyice karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice yoğuralım. Kıvama gelince Streç filme saralım yaklaşık yirmi dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
Kakaolu bisküviye de aynı işlemi uygulayalım, buz dolabında yirmi dakika dinlendirelim.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için küçük bir tencereye sütü alalım, üzerine şeker ve unu ilave edelim sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ilave edelim yaklaşık 5 dakika çırpalım. Daha sonra soğuması için kenara alalım.
Temiz olan tezgahınıza sade bisküviyi (merdane yardımı ile) dikdörtgen bir şekilde açalım elimizle de şekil verebiliriz , kakaolu hamuru başka bir yerde açalım ve parça parça sade bisküvi hamurunun üstüne alalım ve el yardımı ile yayalım. Üzerine hazırladığımız kremayı (yarısını) yayalım, son olarak ta muz dilimlerini her yerine serpiştirerek koyalım. Çok dikkat ederek rulo yapalım, hazırladığımız rulo pastanın üzerine kalan kremayı spatula yardımı ile sürelim.
Buz dolabında dinlendirip, mevsim meyveleri ile servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: 
Pastayı yaparken dikkat etmeniz gereken ilk olarak sade bisküvi hamuru açmanız .Aksi takdirde ilk kakaolu hamuru açarsanız tezgaha daha çok yapışıyor.

ÇİLEKLİ KAĞIT HELVA PASTASI TARİFİ


ÇİLEKLİ KAĞIT HELVA PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
500 gram çilek
2 adet kağıt helva
8-10 adet vişne
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı krema
2 paket çilekli jöle

Süslemek için: 

Çilek

Yapılışı :
Çileklerin yarısını küp doğrayın. Diğer yarısını vişne ve toz şekerle birlikte blenderden geçirip, yoğurtla karıştırın. Buzdolabının alt rafına yerleştirip, dinlendirin. Kremayı sertleşene dek mikserle çırpın. Jöleleri üzerindeki tarife göre hazırlayın. 10-15 dakika ara ara karıştırarak katılaştırmadan soğutun. Kağıt helva çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıtla kaplayın. 1 adet kağıt helvayı yerleştirin. Vişneli karışım, jöle ve kremayı karıştırın. Doğranmış çilekleri ekleyip, yeniden karıştırın. Bu karışımın yarısını kağıt helvanın üzerine yayın. Buzdolabının alt rafına yerleştirip 35-40 dakika, hafif kıvam alana dek dinlendirin. Buzdolabından alın ve üzerine ikinci kağıt helvayı yerleştirip, kalan karışımı yayın. İyice donana dek buzdolabında dinlendirin. Çilekle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

MANTARLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



MANTARLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
10 adet kültür mantarı
400 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı toz badem


Yapılışı :
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip, karıştırın. Bisküviyi robottan geçirip un haline getirin. 1 su bardağı bisküviyi ayırıp, kalanını geniş bir kaba alın. Çikolatalı karışımdan yarım çay bardağı kenara ayırıp, kalanını kaptaki bisküvilere ekleyin ve karıştırın. Toz bademi ve robottan geçirilmiş mantarı ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, streç filme dilediğiniz şekilde sarın. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Streç filmi çıkarıp, kenara ayırdığınız yarım çay bardağı çikolatayı üzerine gezdirin. 1 su bardağı bisküviyi serpiştirip, dilimleyerek servis yapın.

BİTTER ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


BİTTER ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Kek için Malzemeler :
1 paket (80 gram) bitter çikolata
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı toz şeker
5 adet yumurta, bir tutam tuz
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un

Krema için: 

Bir buçuk çorba
kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Bir buçuk çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1 paket (80 gram) bitter çikolata
4 çorba kaşığı krema

Süslemek için:

File badem, antep fıstığı


Yapılışı :
Kek için çikolatayı benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Tereyağı ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikserle kabarana kadar çırpın. Ilınmış çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Yumurtaları birer birer ilave ederek çırpmaya devam edin. Elenmiş kakao, tuz, kabartma tozu ve un katıp tüm malzemeyi karıştırın. Daha sonra orta büyüklükte yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdanla kontrol ederek (kekin ortasına bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Krema için bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve kakaoyu koyup karıştırın. Sütü ilave edip ocağa oturtun ve muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatayı ekleyin. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Karışım oda sıcaklığına geldikten sonra kremayı katın ve mikserin düşük devrinde çırpıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine kremanın yarısını sürün ve kekin diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan krema ile üzerini ve yanlarını kaplayın. Pastanın kenarlarını file badem, üzerini de antep fıstığı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

LEZZET ÇIKISI TARİFİ


LEZZET ÇIKISI TARİFİ 

Hamuru için Malzemeler :
2 adet yumurta 
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için: 
İki buçuk su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
25 gram tereyağı
3/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

Süslemek için: 
Antep fıstığı


Yapılışı :

Hamuru için yumurta ile tereyağını derin bir kaba alın ve çırpma teli ile çırpın. Pudra şekeri, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle hafif bastırarak kase şekli verin. Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve ılınmaya bırakın. Çok kırılgan bir kurabiye hamuru olduğu için ılındıktan sonra yavaşça kalıptan çıkarın. Diğer taraftan içi için bir tencereye süt, yumurta, toz şeker, un ve vanilyayı koyup çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyip çırpın. Antep fıstığını ilave edip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan çanakların içine muhallebiyi paylaştırın ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.