ANTEP FISTIKLI KURABİYE TARİFİ
02:06 by ZuhalANTEP FISTIKLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yoğurt
İç Malzemesi :
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı
Yapılışı :
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin. Kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder