ANTEP USULÜ İRMİK HELVASI TARİFİ



ANTEP USULÜ İRMİK HELVASI TARİFİ
 

Malzemeler :
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
125gr. Margarin veya tereyağı
100 gr. dil peyniri
50gr. Çekilmiş antepfıstığı

Yapılışı :
Tencereye yağı alıp eritelim. İrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikler hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım. Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika irmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve kibrit çöpü inceliğinde dilimlenmiş peynirleri bir kez karıştırarak 5 dakika demlendirelim. Arzuya göre üzerine çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapalım.

0 yorum :

Yorum Gönder