ÇAM FISTIĞI TATLISI TARİFİ



ÇAM FISTIĞI TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
3 çorba kaşığı kıyılmış çam fıstığı
3 adet yumurta
Üç buçuk çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
Yarım çay kaşığı toz karanfil

Üzeri için:

1 çay bardağı çam fıstığı

Şerbeti İçin:

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı :
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, akları kar haline getirin. Sarıları ayrı bir yerde iyice çırpın. Yumurta sarısına tereyağı, un, ceviz, badem, çam fıstığı ve karanfil ekleyip karıştırın. Yumurta akını yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp, üzerine çam fıstığı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu iyice kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilerseniz dondurma veya kaymakla servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder