PORTAKAL SULU İRMİKLİ KEK TARİFİ
20:43 by ZuhalPORTAKAL SULU İRMİKLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2’er çay kaşığı vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Bir buçuk su bardağı un
Şerbeti İçin:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet portakal
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Dilimlenmiş portakalı ekleyip, 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kaseye aldığınız zeytinyağı, sıvıyağ ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve irmiği de katıp metal kaşıkla iyice karıştırın. Hindistan cevizi ve elenmiş unu da ekleyip aynı yönde olacak şekilde tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış orta büyüklükte kare kalıba boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyin ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder